Голямата тема за малките масла - 10

• 91 729
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • France
Момичета, купих това:  http://www.po-krasivi.bg/cattier-maslo-ot-karite-shiy-s-med-za-l … tyalo-i-kosa.html
Но, не ми е ясно как да го използвам за косата- в корените ли да втривам, да добавям в маската или на връхчетата, след измиване?

# 286
Момичета, купих това:  http://www.po-krasivi.bg/cattier-maslo-ot-karite-shiy-s-med-za-l … tyalo-i-kosa.html
Но, не ми е ясно как да го използвам за косата- в корените ли да втривам, да добавям в маската или на връхчетата, след измиване?

Пише че може да се смесва с всички растителни масла,което означава,че можеш да си правиш с него маслена маска на косата.Можеш да го смесиш с други масла.Правиш масаж на скалпа,омазваш дължините,шапка за баня,хавлия отгоре и стоиш колкото време имаш Simple Smile

# 287
  • София
Включвам се по темата за себореен дерматит. Синът ми има, като се обостря в следствие на стрес (по мои наблюдения). Тук го водих при доста лекари, но нямаше решение. Сега е студент в Германия, и при първото обостряне отиде там на лекар. Първоначално му изписали някакво кремче, доколкото разбрах слаб кортикостероид, което тушира симптомите. След 20 дневна употреба, отиде на преглед, при който са му казали да избягва храни, с високо съдържание на витамин С, а също редовно да маже местата с вазелин. Всичко това- преди година. От тогава не са му излизали характерните червени петна и белене в областта на веждите. Не казвам, че е излекуван, а само, че с най-обикновен вазелин успява да го контролира.

# 288
Здравейте, момичета.
От много отдавна си правя домашни маски за косата, но не с такова голямо разнообразие от масла, както вие споделяте. Заинтригува ме ямайското черно рициново масло. Чета темата и все проверявам в Zoya-та, но все не е налично. Вие от къде го купувате? В ebay ли да търся?
Благодаря предварително

# 289
  • world wide
Здвавейте надявам се приемате нови попълнения.Отдавна ви чета но не съм писала никога до сега.Момичета позволено ли е да се правят реклами тук?
Скрит текст:
работя в бг магазин в Атина в който има голямо разнообразие на маслата на икаров и ривана за който се интересува на лични
и за да не е празен поста аз съм очарована от кокосовото масло....

# 290
Момичета позволено ли е да се правят реклами тук?

Не  Peace

# 291
Току - що си направих маслена маска от кокосово масло,шеа,жожоба,какао,арганово на лакме и сложих от балсама на алтерна и се получи много хубаво кремче.Сложих си шапка за баня и увих в кърпа. Ще постоя около час,дано се отмие лесно. Благодаря на момичетата,които дават полезни съвети не само тук,но и в други теми!   bouquet

# 292
Момичета някоя от вас да е ползвала това

И ако да какви са ви впечатленията?

# 293
  • София
Просто запис от мен в темичката докато почета назад.
 Blush засега имам само масло от чаено дърво, което сложих в шампоана си
Едно от момичетата назад беше питало за афтите в устата дали се лекуват с това масло, не знам защо някъде бях чела че може, но тук сега разбрах обратното
И наистина ще се радвам ако някой сподели дали е изсветляла косата от употребата на това масло в шампоана...ако не аз ще кажа след известно време  Simple Smile

# 294
Момичета, по колко капки масло от чаено дърво слагате в шампоана?
Аз накапвам 2-3 капки, след като дозирам шампоана за едно измиване.
Много ли е, малко ли е за това количество? Да не би да съм объркала нещо newsm78

След това косата ми ухае на чаено дърво, но поне засега не забелязвам някакво подобрение. Кожата на скалпа все така ме присърбява от време на време  newsm78

# 295
  • в огледалото на живота
Момичета, по колко капки масло от чаено дърво слагате в шампоана?
Аз накапвам 2-3 капки, след като дозирам шампоана за едно измиване.
Много ли е, малко ли е за това количество? Да не би да съм объркала нещо newsm78

След това косата ми ухае на чаено дърво, но поне засега не забелязвам някакво подобрение. Кожата на скалпа все така ме присърбява от време на време  newsm78
Аз слагам до 5,но косата ми го понася.
Може да отмериш шампоан в шепа и да накапеш директно маслото.Също действа  Peace
Трябва време обаче за да покаже резултат.

# 296
  • Велико Търново
Аз слагам 10-12 капки в целия шампоан - на дъщеря ми й се омазнява прекомерно косата и ефект започнах да виждам след около месец и повече, повлиява и пърхота.

# 297
  • Русе
Едно от момичетата назад беше питало за афтите в устата дали се лекуват с това масло, не знам защо някъде бях чела че може, но тук сега разбрах обратното
Аз бях питала, но ми казаха НЕ, не се употребява вътрешно.

Аз вече 2 седмици ползвам вместо нощен крем и сутрин и вечер около очите следната комбинация - шипка, ЯЧРМ, арганово, жожоба и бадемово. Все още реакция на бръчиците няма, то и някак как толкова скоро, но кожата ми определено е по-гладичка и има видим ефект за избледняване на тъмните кръгове под очите.
Ползвам за косата чаено, розмарин, арганово и жожоба - веднъж седмично в комбинация с ДПШ и ампули против омазняване, но все още няма абсолютно никакъв ефект върху прекомерното омазняване на корена  Sad

# 298
  • В полите на Пирин планина
На маслата им трябва време, за да си покажат ефекта - просто трябва постоянство. Започнах маски с масла след първата ми бременност, когато след следродилния косопад косата ми беше в ужасен вид - изтъняла, омазняваща се и провиснала. По принцип ми е доста чуплива, а тогава беше като разплетена кошница. Видях някакъв съществен ефект след около 3-4 месеца редовни маски - поне по 1, да не кажа 2 пъти в седмицата си правех. Сега като поддържаща грижа правя всяка събота или неделя маска с масла, а след боядисване някаква протеинова терапия / обикновено на Афоджии 2-минутния реконструктор /.

# 299
  • На ръба..
Не знам дали си внушавам но от Декември насам се мажа вечер с Арганово масло и тена ми се избистри определено, но ми се струва, че и една дълга бръчка на челото ми изчезна. Сутринта като стана кожата ми е хидратирана и мека обаче след баня усещам кожата си суха и ми опъва.
Не знам дали да си взема и други масла и да правя коктейл или да продължавам така.

Общи условия

Активация на акаунт