Голямата тема за малките масла - 10

• 91 762
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, благодаря ви много bouquet
Прави сте, ще се постарая да пия повече вода и да намирам време за спорт Simple Smile Дано пък нещата се променят. И масажите ще ги продължа. Малко или много ще ми раздвижат кръвта Grinning
Интересно ми стана и за английската сол. Ще взема да пробвам Thinking Благодаря много за идеята!

Дивиана, сега погледнах, че това в зоя е масло от шафранка, а не както са написали "от шафран" - http://www.zoya.bg/product/5674.  А в такъв случай може ли да се вярва на даденото описание за качествата на маслото или това описание се отнася до истинското шафраново масло?

# 271
ШафранКовото масло е много богато на линолова киселина (почти 79%), повлиява много добре кожата /и косата/. Чела съм изследвания, в които се твърди, че е комедолитичен агент /отпушва и почиства порите/ при пациенти със склонна към акне кожа.

Намерих това:
http://seisabansoap.eu/product.php?ProductID=96
 Thinking
Дават го за вътрешна употреба, т.е. терапевтичен клас масло. Няма как за такава цена да е чисто, абсурд. Вероятно е смес от шафраново /ако може да им се вярва/ и друго /зехтин или слънчогледово/. newsm78
/за информация - 5 мл шафраново масло струва минимум 16-17 долара/

При задържане на течности: масажно масло с портокалово, хвойново, розмариново, лавандулово, грейпфрут...
Масажират се долната част на корема, гърба и долните крайници.
Аз откакто пия рутин, масло от вечерна иглика и масло от семките на черен касис почти не задължам вода.

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 15:21 от Дивиана

# 272
УАУ Shocked Сериозна цена! Вероятно наистина става дума за смес...ама защо не си го кажат Laughing

# 273
Здравейте!
Искам да ви помоля за съвет- търся подходящ микс от масла при суха кожа, подходящ и за деца. Забелязах, че голямото ми момче (на 8г.) има много суха кожа на тялото, подобна на моята. Аз се справях с моя проблем с разни бутери, но и за себе си започнах да се замислям дали да премина към по-натурално решение. Тоест с един микс и за мен, и за момчето ми.  Предполагам някъде със сигурност е споменавано, но в повечето случаи не пише, дали е удачно да се прилага при деца.
Благодаря предварително!

# 274
  • В полите на Пирин планина
Според мен едно хубаво кокосово масло ще ви свърши чудесна работа и на двамата.

# 275
извинявам се за офтопика, но за задържанеито на вода, може и хормонални да са причините, особено ако са в определени периоди от месеца

# 276
Здравейте, момичета!  Simple Smile

Моля ви за съвет понеже не съм наясно с маслата, а ми се иска да се насоча към тях, защото нищо не помага..

Та..най-големият ми проблем е ужасно мазната акнеична кожа на лицето, с разширени пори и вече с белези като малки дупчици по бузите. Има ли масло, което би ми помогнало. Чела съм, че шипковото масло помага при белези от шарка и акне и е подходящо за моя тип кожа. Наскоро си купих масло от гроздови семки, което уж помагало за регулирането на себума, но още не мога да кажа дали действа, защото трябва да мине повече време. Освен това имам и себореен дерматит и особено през зимата кожата на лицето ми постоянно се зачервява и лющи и дори скъпи кремове я дразнят и влошават положението..

Освен това и мен ме мъчат стрии - прочетох, че сте доволни от шипковото масло.

И другият ми проблем е с косата. И кожата на главата ми страда от себореен дерматит, често имам обилен косопад и като цяло косата ми е тънка, слаба и най-вече - от около 2 години започна да се омазнява за 1 ден. Има ли начин да отложа миенето поне с още 1 ден, защото съм опитвала много продукти и спасение от мазната коса вече не вярвам да има, а е ужасно да се миеш всеки ден или през ден..  newsm78

Предварително ви благодаря и се извинявам ако сте коментирали подобни проблеми по-напред в темата.

# 277
rose_92, за проблемна кожа е подходящо маслото от чаени дърво,можеш да нанасяш локално върху проблемните зони с клечка за уши или друг вариант,който моя близка ползва е в едно шише с пулверизатор на 100 мл розова вода слага 6-7 капки чаени дърво и така обтрива цялото лице.Има резултат,но си трябва постоянство.
За косата не е лошо да те посъветват останалите момичета,аз не се наемам понеже ползвам масла много рядко и то само заради сухотата на косата ми Peace

# 278
  • София
Роуз, моят съвет е да се ориентираш към премахване на глутена от храната си. В огромен процент от случаите на дерматити и  акне, причената е глутенът. На второ място застават млечните. При тази степен на себорея, каквато е при теб, външната обработка няма да даде резултат, каквото и да купуваш и  ползваш. Препоръчвам ти и книгата "Пшеницата-маскираният убиец". Там можеш да прочетеш много обстойно за глутена и връзката му с твоите проблеми, както и как да си помогнеш.

# 279
Благодаря ви за съветите, но все пак по някакъв начин трябва да се грижа за кожата си и предпочитам да е с по-натурални продукти като маслата само ми трябват малко разяснения към кои да се ориентирам. Simple Smile Чаеното дърво 100 % ще си го купя за пъпките. Но ми трябва и такова, което замества околоочния (шипково?), нощния и дневния крем и да не омазнява допълнително мазната кожа, защото аз толкова време подходящ крем не мога да си намеря..

Иначе в момента се опитвам да спазвам диета, защото в последно време ядях доста нездравословни неща, а смятам, че храненето оказва влияние върху външния вид, колкото и "компетентните" дерматолози, при които съм ходила, да са го отричали..  Grinning Обаче за пръв път чувам, че глутенът може да е причина за тези проблеми. Извинявам се за невежеството си (понеже нямам навик да чета етикетите на храните), но може ли да ми разясниш в кои храни го има, за да ги избягвам?  newsm78

# 280
  • София
Обаче за пръв път чувам, че глутенът може да е причина за тези проблеми. Извинявам се за невежеството си (понеже нямам навик да чета етикетите на храните), но може ли да ми разясниш в кои храни го има, за да ги избягвам?  newsm78
Глутенът е белтък, съдържащ се в пшеницата, по-малко в ръж и ечемик.

# 281
  • София
Много извън темата отидохме, но глутен има навсякъде, дори в кашкавала и салама. Та не е само хляба проблема. За съжаление той е основната причина за множество проблеми, които на пръв поглед изобщо нямат общо с него. Но е факт, научно доказан.
И за да не разводняваме повече темата, отново припомням за книгата, която споменах по-горе. Има я и електронна вече.

# 282
  • София
Има кръвни тестове за глутен, изобщо не е нужно да се мъчи с диети само за подозрение за непоносимост.
Има и други възможности за себореята- при мен например е от инсулинова резистентност/диабет. Малко да скочи кр.захар и гъбичката се угоява и избоява.  Ато има и леко завишен тестостерон, омазняването на скалпа също се засилва, гъбичката е във вихъра си.
А чаеното дърво ще помогне, поне да има комфорт жената докато търси причината. Но е сложно с лекарите, дано да попадне на добър и упорит и да се открие причината. Тогава вече ще се работи по причината, а не по следствието.
Роуз, върни се малко назад в темата. Писала съм за себореята ми и как ползвах маслото.

Момичета, хиляди благодарности, че откликнахте на въпроса ми как лесно да измиваме маслата!!!!  bouquet Откакто пробвах маската заедно с маслата вече нямам мазна коса след миене. Само че при мен е на 3-4 шампониране. Косата ми придоби обем и като вървя се тресе като по рекламите. Дано маската ми понася  при продължителна употреба. Времето ще покаже.

# 283
  • София
Аз нямам предвид, че жената има алергия към глутен, затова се съмнявам, че кръвен тест може да установи непоносимост. Както и да е, дадох насока, все пак има доста литература вече, човек може да поразрови как да си помогне.

# 284
Здравейте!Приятелят ми има нещо,като себорея ли ,не знам,обаче скалпът му се бели ужасно много и цялата му коса е пълна с пърхот и стърготини,дори на веждите го има това,някакви насоки ми да ми даде ,който може за справяне с проблема?Споменахте нещо за чаеното дърво,ще разровя назад ,обаче не съм сигурна ,че ще намеря.

Общи условия

Активация на акаунт