Голямата тема за малките масла - 10

• 91 746
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • В полите на Пирин планина
Аз мажа и скалпа и косата с кокосово масло, завивам на кок и стоя така поне 4-5 часа събота или неделя. Отделно на влажна коса ползвам кокосовото като финиш. Аз и преди съм казвала, че на мен това ми е любимото масло за коса.

Също преди е темата за Къната сме обсъждали, че 1 с.л. разтопено косово масло може да се сложи в 200 мл шампоан с цел заздравяване на косата - не съм забелязала допълнително омазняване, макар че моята коса е тънка и фина и лесно се сплесква.

# 346
Много дълго време се страхувах от кокосовото масло, защото като знам, че ще ми е тежко за кожата на лицето, ще е така и за косата. Благодарение на Дивиана Heart Eyes Hug направих един път маслена маска с такова, не слагах никакви други, защото малко се увлякох с количество та чак припаднах от аромат, но косата ми после беше страхотна. И се измива по-лесно от другата ми маслена маска, която е смес. (При нея се олях с направата на количество и вече ми писна, ако някой иска да му отсипя да пробва да ми пише на ЛС, хубави са маслата)

Ще споделите ли какво кокосово масло ползвате?  Praynig  bouquet

# 347
Ще споделите ли какво кокосово масло ползвате?  Praynig  bouquet

Аз такова:

или такова:

# 348
  • Пловдив
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Organic-Coconut-Oil-Expelle … -16-oz-454-g/2506

Това е без аромат...Аз слагам и в кафето  Mr. Green

# 349

И аз имам същото от iherb, някой тук ми го беше препоръчал (може и да си ти mystic woman  Laughing   bouquet ). Вчера си направих пилинг с кафе в банята и после като излязох се намазах цялата с кокосово масло  Heart Eyes  Кожата ми става спр мекичка, гледам да не го правя много често, нали все пак е тежко маслото.
А в сряда си правих маска за коса която беше голям бъркоч  Laughing на водна баня разтопих кокосово, рициново и бадемово масло и после към тях добавих жълтък, кисело мляко, мед и капачка ракия. Въпреки това ми дойде добре маската, днес косата е все още чиста без мазни корени. Следващия път мисля да пробвам само с кокосово, както е описала  Freya.

P.S. отношението розова вода/масло от жожоба е горе-долу 1:5, т.е. на 100мл розова вода 20мл масло стигат Simple Smile Ако е по-малко маслото, усещам малко изсушаване от розовата вода, поне при мен е така.

# 350
И аз се присъединявам към положителните отзиви за кокосовото масло за коса. Пробвала съм няколко пъти по описаната методика и след измиване и изсъхване косата ми стои тежка и плътна, а къдриците падат оформени и еластични.

Друго, което правя, е преди боядисване на косата - също се мажа с кокосово масло, защото твърдят, че намалява негативния ефект от амоняка върху косата. Може и да е съвсем минимален ефект, но засега няма лоши последствия.
 Имам и масло от авокадо и се чудя дали ще има същия ефект - някой да е пробвал?

# 351
  • Стара Загора
Аз също съм се мазала няколко пъти само с кокосово масло и ми харесва резултата.Но стоях 2-3 часа, ще пробвам за цяла нощ или повече ,за по-добър ефект. Peace Като е лошо времето не излизаме с малчо  Simple Smile

А какво слагате на косата като спите с масла?Питам ,защото съм имала проблеми със  скалпа от дългия престой с шапка.

# 352
Аз също съм го ползвала досега само по няколко часа, най-много 3-4 и то в комбинация с други масла. Но сега прочетох, че му трябва минимум една нощ за да подейства ефективно и най-добре да е самостоятелно. И наистина резултата е невероятен. Стоях може би повече от 24часа. Преди никога не съм усещала такъв ефект, затова и му се чудех.

Фрея,а като намажеш така върховете...не личи ли че е мазна косата - щото спомена,че излизаш през това време Rolling Eyes
Аз си намазах само краища и малко дължини, именно за да мога да ги скрия. Косата ми е достатъчно дълга, че да я увия на стегнат кок, нещо такова
Скрит текст:
Но преди това сплетох на плитка опашката.

И аз ползвам това.  Peace

# 353
Момичета, как процедирате с индийските билки в смес с масла? Смятам да си взема амла и още нещо и идеята ми е да я добавям в маслените маски за коса преди баня, дали е удачен вариант? Тъй като гледах, че се ползват вместо шампоани балсами и разни такива, но предпочитам да не ги замествам  Simple Smile Могат ли да се използват по този начин и как процедирате вие? И всъщност доволни ли сте като ефект?  bouquet

# 354
Момичета, как процедирате с индийските билки в смес с масла? Смятам да си взема амла и още нещо и идеята ми е да я добавям в маслените маски за коса преди баня, дали е удачен вариант? Тъй като гледах, че се ползват вместо шампоани балсами и разни такива, но предпочитам да не ги замествам  Simple Smile Могат ли да се използват по този начин и как процедирате вие? И всъщност доволни ли сте като ефект?  bouquet

В темата за къната се обсъждат и индийските билки. Амлата е естествен кондиционер. Но с нея се стои за кратко, защото иначе изсушава косата. Петнайсетина минутки е достатъчно. Лично аз установих, че ако искам по-дълбоко хидратиране ми е добре само с маска от масла. А индийските билки - ползвала съм освен амла, брингараж, нийм, алое на прах, брахми, тулси, касия - слагам за кратко и те ми добавят към обема на косата, а също придават лъскавина на косъма. Сапунените ядки и шикакая се ползват за измиване.

# 355
  • София
Определено и аз ще опитам маската с кокосово масло, благодаря Фрея  Hug

Друго, което правя, е преди боядисване на косата - също се мажа с кокосово масло, защото твърдят, че намалява негативния ефект от амоняка върху косата. Може и да е съвсем минимален ефект, но засега няма лоши последствия.
 Имам и масло от авокадо и се чудя дали ще има същия ефект - някой да е пробвал?

Това ми стана доста интересно, би ли разказала как точно го правиш, мажеш, стоиш миеш и тогава боята или мажеш с маслото и отгоре боята?  Embarassed

# 356
Аз слагам масло в самата боя, а на крайчетата на косата, които са ми по-изпръхнали също мацвам малко масло преди боядисване. Не ми пречи на резултата, но аз наблягам предимно на корените и се старая да не мажа често дължините.

# 357
Благодаря за насоките момичета  Hug Точно това кокосово на Зоя заглеждах. Може да не се съхранява в хладилник, нали така беше?

# 358
Благодаря за насоките момичета  Hug Точно това кокосово на Зоя заглеждах. Може да не се съхранява в хладилник, нали така беше?

Да  Peace

# 359
Здравейте момичета и аз да се включа в темата. newsm51Ползвам кокосово масло цяла зима, като слагам  и няколко капки розмарин.Ефекта е невероятен,защото цял живот слушам от фризьори , че ми е суха косата ,аз пия ли вода и такива.А не се намери някой от тях  да ми каже,че на косата ми е нужен протеин. #Crazy #CrazyСлед дълго четене в бг мама,  в темите за професионална козметика  разбрах ,че колкото и да ползвам професионална козметика за хидратация ,без протеин няма да стане  Heart Eyes Heart Eyes.Има много продукти с протеин за коса ,но разбрах че  с маслени маски с кокосово масло пак може да се набави.Моята процедура е да седя с маската колкото може по дълго след това измивам и нанасям маска за хидратация с която седя 20 мин и ефекта е невероятен.

Имам и еди въпрос  ,за лице  и най вече за  околоочния контур(първи бръчки)какво ще ме посъветвате ,аз съм на 30. newsm51

Общи условия

Активация на акаунт