Голямата тема за малките масла - 10

• 91 744
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Лейди,  благодаря ти  Hug

# 361
Момичета, как процедирате с индийските билки в смес с масла? Смятам да си взема амла и още нещо и идеята ми е да я добавям в маслените маски за коса преди баня, дали е удачен вариант? Тъй като гледах, че се ползват вместо шампоани балсами и разни такива, но предпочитам да не ги замествам  Simple Smile Могат ли да се използват по този начин и как процедирате вие? И всъщност доволни ли сте като ефект?  bouquet

В темата за къната се обсъждат и индийските билки. Амлата е естествен кондиционер. Но с нея се стои за кратко, защото иначе изсушава косата. Петнайсетина минутки е достатъчно. Лично аз установих, че ако искам по-дълбоко хидратиране ми е добре само с маска от масла. А индийските билки - ползвала съм освен амла, брингараж, нийм, алое на прах, брахми, тулси, касия - слагам за кратко и те ми добавят към обема на косата, а също придават лъскавина на косъма. Сапунените ядки и шикакая се ползват за измиване.
Благодаря ти!   bouquet
Знам за темата за индийски билки, но поставих въпроса тук именно заради смесването им с масла, а знам че има момичета в тази тема, които ползват билки, затова ми беше интересно дали това което мисля е правилно. Щом обаче е добре да не стоя много може би мога да нанасям масла а върху тя в последствие билки  Rolling Eyes

# 362
Момичета, кокосовото масло наистина се отразява много добре на косата.

Peace Имайте предвид, че когато мажете по скалпа, не е желателно да се стои повече от 2 часа.
По дължините и връхчетата може и два дни, но на скалпа ( каквито и да било масла) могат да доведат до неприятни последици (косопад например).

((Дори и два часа ми се виждат много  Peace. Никога не съм си слага маски и масла по скалпа и не знам дали има връзка, но никога не съм имала косопад - нито сезонен, нито след упойка  Blush. Тук във форума за първи път чух такъв израз (сезонен косопад),първо помислих, че е болест  Blush))

# 363
Благодаря ти!   bouquet
Знам за темата за индийски билки, но поставих въпроса тук именно заради смесването им с масла, а знам че има момичета в тази тема, които ползват билки, затова ми беше интересно дали това което мисля е правилно. Щом обаче е добре да не стоя много може би мога да нанасям масла а върху тя в последствие билки  Rolling Eyes
Аз съм правила смес от масло с нийм на прах с цел по лесно нанасяне на косата, отколкото да правя сместа с вода. Ами добре беше, пак малко трудно се нанася де, но ефекта беше много добър. Peace

# 364
Момичета, кокосовото масло наистина се отразява много добре на косата.

Peace Имайте предвид, че когато мажете по скалпа, не е желателно да се стои повече от 2 часа.
По дължините и връхчетата може и два дни, но на скалпа ( каквито и да било масла) могат да доведат до неприятни последици (косопад например).

((Дори и два часа ми се виждат много  Peace. Никога не съм си слага маски и масла по скалпа и не знам дали има връзка, но никога не съм имала косопад - нито сезонен, нито след упойка  Blush. Тук във форума за първи път чух такъв израз (сезонен косопад),първо помислих, че е болест  Blush))
Не е вярно. Натуралните чисти масла с нищо не могат да навредят на скалпа. Кокосовото пък най-малко.

# 365
+1. Аз съм принципно с нормална, но много реактивна (чувствителна) кожа на гадна атмосфера, гадни съставки..... Ами с маслата се чувствам прекрасно. дори преди ДПШ мажа скалпа, за да не ми го "остърже" шампоана.

# 366
  • София
Като нова в темата продължавам да досаждам Simple Smile
Снощи като се намазах обилно с шипковото масло и отгоре сложих Слийп рикавър (не слийп енд пийл), на сутринта лицето ми беше супер. Тенът плътен, бистър, свеж. Наченките на бръчки отпуснати и загладени... Абе разкош. Довечере ща пробвам само по масло да си легна Simple Smile Купих си и от вечерна иглика. Има ли информирани добре това от вечерната иглика може ли да с емаже по гърдите. Питам, защото с шипкат аи гърдите си мажа, а вечерната иглика нали за хормонални проблеми я препоръчват. А се притеснявам от това да няма стимулиращо действие върху гърдите и да е рисковано за кисти, рак на гърдата и т.н.

# 367
 Кое масло можете да препоръчате за вече появили се стрии? Благодаря предварително!  bouquet

# 368
  • София
Преди боядисване си мажа корените с масло. Различно всеки път. Стоя 15-20 минути и после нанасям боята. Ако боядисвам цялата боя слагам и на последните 15-20 см. от косата масло. Иначе и в самата боя слагам доста масла и малко маска за коса. Не пречи на оцветяването, но предпазва косата. Особено добре ми се отразява на скалпа. В последно време се боядисвам с оксидант 6% което си е силно според мен. /Преди ползвах безамонячни бои, но от извесно време искам малко по-светъл цвят на косата и започнах да ползвам по-силни бои/ Първия път като ползвах боя с оксидант 6% после ми се обели скалпа, усещах сухота и лек сърбеж. Сманих боята - същата работа. Когато пробвах с маслата по скалпа констатирах, че много ми помагат.

Това с кокосовото масло е много добра идея / благодаря Фрея  Hug/ имам предвид престояването продължително време. Мисля, че не е проблем намазването на корените да се отложи малко преди самото миене, а дължините да се намажат от предния ден. На всичко има решение.

martinidan,
Относно т.нар. сезонен косопад. Това всъщност е реакция на организма при недостиг на необходимите витамини, минерали и полезни вещества, както и при лек хормонален дисбаланс. Последното рядко може да се установи, ако не се ходи да се правят изследвания на хормоните, а и не винаги е видно, защото е достатъчно понякога леко да се промени тяхното съотношение за да възникне проблем. Упойките са много различни по вид и има различни реакции от тях за организма. Миналата година, когато ми се наложи операция, бях под упойка почти 10 часа. Това няма как да не се отрази на организма, защото това е силна намеса. Да не говорим за последващите лекарства след това. Не може да става сравнение с упойка при секцио, лапарскопия или някоя по-лека операция или интервенция, макар, че всеки организъм реагира различно.
Понеже на мен по принцип почти не ми пада коса - по около десетина косъма на ден, всяко по-засилено падане на коса за мен е притеснително. Доволна съм, че успях за около три седмици да го спра почти напълно.

# 369
Мagnollia , напълно съм убедена, че си права  Heart Eyes. А и знам колко сериозни грижи полагаш за косата си  Hug(наблюдавам те  Wink).

Може би не се изразих правилно, затова ще се поправя. Аз не бих стояла повече от два часа с масла върху немит скалп, защото с проникването в кожата маслата могат да "увлекат" доста ненужни съставки, останали от маски и финиши (също и прах, може би).

На измита коса също не бих, понеже липсва защитния себум.

Всеки си има глава, да си я третира както сметне за необходимо  Peace.

Linnda , ставаше въпрос за стоене един-два дни с масла.За една нощ няма да се запуши скалпа, но ако два-три пъти седмично се спи с масла, неизбежно ще има негативен ефект.

# 370
Маслена маска се прави максимум веднъж седмично. С по-продължителното стоене още по-рядко, веднъж на две, може би. Маски и финиши не се нанасят на скалпа, безсмислено е. С масла няма как да се "запуши" кожата... Но всеки си има глава, така е, аз просто споделих "Уау" ефекта при мен, а и виждам,че доста момичета са доволни. Рядко съм впечатлена от нещо в грижата за косата, а съм правила достатъчно експерименти. Grinning

# 371
  Здравейте момичета.Искам да попитам шипковото масло намира ли се изобщо в аптеките?Питах в няколко,но все нямаха.Видях в интернет,че има на Ривана има ли по-добро или и това става?

# 372
Определено и аз ще опитам маската с кокосово масло, благодаря Фрея  Hug

Друго, което правя, е преди боядисване на косата - също се мажа с кокосово масло, защото твърдят, че намалява негативния ефект от амоняка върху косата. Може и да е съвсем минимален ефект, но засега няма лоши последствия.
 Имам и масло от авокадо и се чудя дали ще има същия ефект - някой да е пробвал?

Това ми стана доста интересно, би ли разказала как точно го правиш, мажеш, стоиш миеш и тогава боята или мажеш с маслото и отгоре боята?  Embarassed
Някои момичета вече писаха преди мен във връзка с това. Няколко часа преди да сложа боята се мажа с кокосовото масло и след това директно се боядисвам. Миенето идва чак след като измия боята.
Добре е да се нанася не на един път, а на няколко последователни етапа по малко. Косата не трябва да е силно напоена, а да е леко мазна, с равномерно разпределяне на маслото по дължините.

По принцип подобна процедура се препоръчва, ако си изсветляваш косата, защото помага на косата да не се изсушава толкова много от пероксида, но същото важи и за всяко оцветяване, така че е от ползва и при всяко друго боядисване.
Научно обоснованата полза от кокосовото масло е свързана с това, че съдържа определен вид мастна киселина, която свърза желязото  и медта, които са част от свободните радикали, отделящи се при процеса на изсветляване на косата.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 19:01 от afflatus

# 373
 Здравейте момичета.Искам да попитам шипковото масло намира ли се изобщо в аптеките?Питах в няколко,но все нямаха.Видях в интернет,че има на Ривана има ли по-добро или и това става?
Ползвала съм и това на Ривана и това на Алтея органикс, разлика имаше само в аромата - това на Алтея миришеше доста по-силно, затова него го сложих в маската за коса. Така че за мен това на Ривана е прекрасно за лице, направи ми кожата чудна. Heart Eyes

# 374
Ползвала съм и това на Ривана и това на Алтея органикс, разлика имаше само в аромата - това на Алтея миришеше доста по-силно, затова него го сложих в маската за коса. Така че за мен това на Ривана е прекрасно за лице, направи ми кожата чудна. Heart Eyes
Много благодаря за отговора.Ще си поръчам веднага.И аз мисля да го ползвам за лице,сега слагам от пшеничен зародиш,но ми идва мазничко.

Общи условия

Активация на акаунт