Голямата тема за малките масла - 10

• 94 146
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
От наличните кокосови в момента в Зоя харесах това http://www.zoya.bg/%D0%9E%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0 … a-426-%D0%B3.2563
Предполагам също е толкова хубаво като това, което показахте на зоя, но да питам все пак, че досега не съм взимала кокос. Hug

# 376
  • Варна
Привет, момичета! Четеейки ви напоследък се запалих и аз по маслата. Взех си от био магазин арганово масло, но има много странен неприятен аромат....чудя се да го ползвам ли или не? Вашите миришат ли приятно?

# 377
За кокосовото масло: Четох в постовете на Фрея, че помага да не навлиза прекалено много вода в косъма, затова почнах да го слагам 20 мин преди баня всеки път, не когато правя маслена маска. Ами има ефект! Особено с хидратиращи серии косата не се разпухва толкова, а моята е тънка и доста и влияе.  
Последния път правих маслена маска с кокосово, ший, зехтин, шипково,портокалово и алое на прах, а в корените ЯЧРМ, зехтин и чаено. Не знам със ший ли ми дойде в повече или количеството, или косата ми вече не е толкова увредена за хилядите простотии, които й правя, но не можах да измия като хората. В банята беше много трудно, уж успях, но като я изсуших седеше мазна, все едно не съм я мила 2 седмици, вързах я на кок и на следващия ден я измих с хидратиращ шампоан, без маска и сложих само реконструктура на Афоджи със зелен чай, дори без термозащита. Косата ми стана супер, въобще не си личи, че не съм слагала маска или балсам, лъскава, реши се, не се оплита. Между другото това ми беше последното ЯЧРМ, какво ще правя #Crazy Момичетата, които поръчаха с алое, могат ли да направят сравнение.

# 378
  • София
afflatus Благодаря ти за подробното обяснение!при следващото боядисване ще приложа този ти съвет  Hug
А иначе,  вече се намазах с кокоса и ще спя с него  Heart Eyes
Фрея,  отново мерси, че сподели.   Hug

# 379
  • Русе
Четох ви от работа преди да тръгна към 17ч и викам айде като се прибера ще поръчам кокосово масло, беше налично. И сега гледам, хоп-изкупили сте го  #Crazy
Freya искай процент от Зоя.
Аз имам едно на Ривана, ама не го знам колко е читаво.
Сега на въпроса - много ми е суха кожата на краката - от под коляното до кокълчетата, чак понякога се лющи. С какво мога да я хидратирам най-богато?

# 380
  • София
Viki&Niki  Simple Smile Как с какво.. с кокосово масло разбира се  Simple Smile Какаовото също върши чудна работа за тяло.

# 381
И аз имах същия проблем с краката под коляното. Откакто се мажа с масла и лосиони комбинирано - проблемът изчезна. Как точно го правя - задължително след душ, леко попивам останалата вода по кожата и веднага нанасям смес от масла (ползвам по-леки такива - гроздово, пшеничено, вечерна иглика, арганово, малко кокосово и такова от ему). След това понякога нанасям обикновен лосион за тяло или оставам само на масла. Може би след седмица-две проблемът взе да отшумява и вече кожата не се бели като преди, а стои някак лъскава и мека.
Затова гледам да не оставам без масла след баня - така кожата, след като е напоена с вода от душа, благодарение на маслата успява да задържа повече вода, което е един от най-големите фактори тя да бъде здрава и овлажнена.

# 382
Да се включа и аз, туко що си омазах цялата коса с кокос и нахлупих една шапка. Ще видим на сутринта какъв ще е резултата  Crossing Arms

Viki&Niki наложи се с кокосово след баня както казаха и другите Simple Smile

# 383
Маслена маска се прави максимум веднъж седмично. С по-продължителното стоене още по-рядко, веднъж на две, може би. Маски и финиши не се нанасят на скалпа, безсмислено е. С масла няма как да се "запуши" кожата... Но всеки си има глава, така е, аз просто споделих "Уау" ефекта при мен, а и виждам,че доста момичета са доволни. Рядко съм впечатлена от нещо в грижата за косата, а съм правила достатъчно експерименти. Grinning
Да, маски и финиши не се нанасят на скалпа, това не означава че не стигат до него.При разресване, прокарване на пръсти през косата и сън, не може да се пренесе поне малко.Вероятно и прах няма по твоята коса  Peace.
Това,  че не го виждаме, не означава, че не съществува.
Уау ефект си видяла, точно защото си стояла дълго време, с увита около главата коса.Естествената топлина на главата е помогнала на маслото да разгърне качествата си  Peace.

Препоръчително е маслата да се ползват със затопляне, но свалят боя.Преди боядисване една такава терапия се отразява чудесно.

Както виждаш, доста момичета споделиха, че ползват и харесват кокосовото масло.За груба и суха коса е разкошно.За фина и бързоомазняваща се коса е възможно да утежни и да се омазни по-бързо.По-добре е да се смеси с по-леко, овлажняващо масло, за да се намали негативния ефект.

Маслена маска може да се прави на всяко миене на косата - за сухи крайчета е чудесно решение.

Дали маслата могат или не могат да запушат кожата не знам.

Но да се намажат на неизмит скалп и да се стои ден-два може и да навреди.На дължините и особено на връхчетата важи правилото - колкото повече, толкова по-добре, при тях нищо не се запушва.

Чети по-внимателно това, което пиша, преди да го обявиш за глупост.Както виждаш много момичета се влияят от мнението ти. Peace

# 384
  • София
аз не разбрах нещо newsm78
мислех че и на скалпа се слага маската-слагам чаено дърво против пърхот в останалите масла и естествено разнасям по кожата на скалпа-нали обикновено от там идва пърхота
ако бъркам нещо, свиркайте
не бих искала да има обратен ефект newsm78

# 385
  • Русе
Благодаря момичета, значи ще се сдобия с голяма опаковка кокосово  Hug
Все още се боря вътрешно с покупката на Ему, някак гнусно ми идва и толкова мразя пернати...

# 386
аз не разбрах нещо newsm78
мислех че и на скалпа се слага маската-слагам чаено дърво против пърхот в останалите масла и естествено разнасям по кожата на скалпа-нали обикновено от там идва пърхота
ако бъркам нещо, свиркайте
не бих искала да има обратен ефект newsm78
Ако стоиш до час-два, не би трябвало да има проблем .

За упорит пърхут е желателно да се посети дерматолог  Peace.Хубаво е да се потърси причинителя (основата на проблема).

За по лек (появаващ се на 3-4 ден) е достатъчно ДПШ веднъж на две семици и хубав(неагресивен) хидратиращ шампоан.

# 387
  • София
Момичета, благодаря за отговорите, някой питаше за цепенето на ноктите, аз страдах от това две години .... От три месеца през вечер мажа ноктите с геритамин и проблема изчезна .... Иначе преди това пих какви ли не витамини и нищо ....

# 388
Момичета, благодаря за отговорите, някой питаше за цепенето на ноктите, аз страдах от това две години .... От три месеца през вечер мажа ноктите с геритамин и проблема изчезна .... Иначе преди това пих какви ли не витамини и нищо ....
Има ли течен Геритасмин? От къде да си го купя? А също се чудих дали тривитаминола става и за нокти...

# 389
  • София
Момичета, мисля да си пускам поръчка от Зоя с няколко масла и се загледах за гела от алое вера, бих искала да си взема, но за какво точно го използвате? Имам проблемна кожа, напоследък се боря упорито с акне, и съм чувала, че и алоето помага. Как се маже при акне? Директно върху пъпката или разредено с масло?  newsm78 Също и да ми кажете от кое сте доволни, гледам в зоята има на две марки?
И последно питане, за кокосовото масло, това някой използва ли го? Цената му е много прилична, дали е истинско масло? И защо е така в тубичка, а не в буркан  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт