Голямата тема за малките масла - 10

• 94 107
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
... цял щанд с масла на няколко марки има масла,голям избор има и цените са с 2 3,4 лева даже по-ниски отколкото в аптеките.А за тези масла,които пишат био,мио не знам си какви и продават за по 18 20 лева шишенцето,абсолютноооо много преувеличават и цените са нереални,просто пишат,че са био и от там надуват цената,значи излиза,че другите фирми лъжат,като пишат,че е 100% етерично масло.

Цените изобщо не са нереални. Хубавите масла са скъпи.
Но всеки е свободен да си купува нискокачествени смеси, предлагани за "етерични" масла от по 2-3-4 лева. Peace

Добре те са писали,че е 100 % етерично масло,откъде занеш,че е нискокачествено и откъде си сигурна,че като е 18,20 лева,че ще е наистина ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО.И какво ще рече БИО масло,все едно да ми кажеш БИО МЕД,все ако ако си го купя от комшията на село няма да е БИО и естествено няма да ми го продаде на цената,на която от БИО магазина ще си купя меда.Аз не вярвам другото да е по добро от това за 5 лева примерно.Доколкото аз знам е забранено да лъжат на етикетите,които слагат и ако лъжат наистина,че е 100 % чисто етерично масло,значи са си сложили главата в торбата.

nyni03, няма как да се получи чисто и с високо качество масло за 2-3-4 лв. За тези пари или ще е извлечено чрез химикали /разтворители/, или чрез парна дестилация, но с неспазени изисквания за  температура,  налягане, времетраене, дестилирани в алуминиеви дестилатори, с хлорирана вода и т.н. или ще е "каращисано" т.е. разредено и ароматизирано.
Всичко това  компрометира ефикасността на маслата. 
Много етерични масла, продавани като 100% чисти и натурални, са всъщност химически /чрез разтворители/ извлечени или неправилно дестилирани /не са спазени изискванията за температура, налягане, времетраене и т.н./ , подправени, смесвани с /евтини/ синтетични съставки, химични емулгатори, терпентин, спирт, растителни или минерални масла, ароматизирани  /лавандуловото "етерично" масло да мирише на лавандула, заради добавен лавандин, лимоновото "етерично" масло да ухае на лимон, заради добавения лимонен /терпен с миризма на лимон/ и т.н. - светът на синтетичните аромати е необятен, над 3000 са/, оцветители... Тези масла са евтини, но са опасни и могат да предизвикат сериозни проблеми /напр. алергии/. Има и средно качество масла -  те са коригирани, но не са смесвани със синтетични съставки, минерални масла, спирт или с други етерични масла, но при тях процесът на дестилация не е спазен.
Освен това, не уточняваш какви масла сравняваш, нито какъв грамаж.
Например, има такива, за които е необходима много суровина, а количеството извлечени масла е малко, съответно готовият продукт излиза доста скъп /и над 18-20 лв някои/.
Био масло значи, че маслото притежава сертификати, че е такова. При био маслата суровината е отгледана в биологично чист район, не са използвани пестициди и торове, а маслото е добито чрез висококачествена технология със спазени всички изисквания, а накрая - сертифицирано /в независима лаборатория/.

В Мрежата има много информация по тези въпроси, ако искаш можеш да се информираш.
Не се опитвам да налагам мнение, нито да те убеждавам какво да си купуваш. Това сама ще прецениш, но е хубаво изборът ти да е информиран, затова изписах този ферман. Peace

Аз много добре знам какво означава БИО няма нужа да ми поясняваш,и това,че са писали БИО не означава нищо,означава само повече пари.Пред мен в БИО магазин купиха 2 стека "БИО ВОДА" в ПЛАСТМАСОВО шише  Joy Joy ай кажете ми как ще е БИО като е в пластмасово шише  Joy ама неее ние пием БИО вода  Joy ,а само едната стуваше майка си и баща си.
 А да спомена ли БИО ЯЙЦАТА за 5 лева 5 броя, от свободно отглеждани кокошки,защото на баба ми все едно не са свободни и не снасят същите яйца. Grinning Grinning
 Какво искаш да кажеш,че лавандуловите полета до язовир Жребчево в Средна гора не са био ли,че откъде знаеш,тези "вносните скъпи" масла как са правени и къде и с какво?Щом на едните могат да пишат 100 % етерично масло и на другите ще пишат 100 % био етерично масло и въобще няма да знаеш какво е всъщност.
   Другото,което каза, аз съм пробвала и зареди това мога да дам мнение, не говоря на сляпо, никакви алергии не съм получила.Мажа се с масло на Ривана и ми няма абсолютно нищо.
 Мисля,че не знаеш в какъв Свят живееш и какво е маркетинг.Тънкостта е там колкото повече клъвнали, толкова по-добре за тях.Има неща,които бих купила от био магазин има и такива,които не бих,защото не си заслужава и не мисля чесно казано да "храня" печалбарите.
P.S Пия лавандулов чай от аптеката купен дали е ПЪЛЕН С ХИМИКАЛИ,защото струва 1,20 лв. ? Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 23:39 от nyni03

# 631
  • София
Моля, препоръчайте ми масло, с което да се боря със спукани капилярчета по лицето.
Насочих се към маслата, засега мисля да започна с шипка за околоочния, жожоба и арган ще редувам на лицето. Може да ме посъветвате, как да ги използвам за косата. Мислех от зоя да поръчам шампоан с жожоба и алое си харесах. След второто раждане косата ми остана наполовина и все си пада.
Много благодаря предварително

# 632
Здравейте, имам ЕМ от розмарин, с какво да го смеся, за да правя фрикции на косата . Прочетох, че спомага събуждането на фоликулите и се отразява добре на скалпа

# 633
Дивиана, много полезен пост, слагам го на първа страница от следващата тема  Hug

nyni03, твоето мнение за "био" явно се определя от това, което се използва на българския пазар, а то не е критерий... В нормалните страни етикетът с надпис "био" означава нещо и не го слагат току така на всеки продукт. Има си изисквания, проверки и изследвания Wink  Става въпрос конкретно за натуралните масла (не за вода, не за яйца).

Освен за "био"-то, има значение и как е извлечено едно масло, как е преработено. СЪздаването и произвеждането на едно качествено истинско масло е много трудоемък и бавен процес, ако беше прочела повече информация щеше да ги знаеш тези неща. Дивиана също се е опитала да ти обясни.

П.С.: Това, че ТИ не си получила алергии и проблеми абсолютно нищо не означава. Защото друг може и да е. Светът не се изчерпва само с твоя опит.

# 634
  • София
Де да бяха по 18-20 лв тези наистина качествени т.наречени... те почват от.... и стигат до 200лв за 5 мл.. Crazy бях в потрес, честно. Laughing

# 635
Де да бяха по 18-20 лв тези наистина качествени т.наречени... те почват от.... и стигат до 200лв за 5 мл.. Crazy бях в потрес, честно. Laughing
Е, глупости. Има и на по-нормални цени. Но зависи и от вида масло, от марката (защото нормално и те си слагат надценки).

# 636
Здравейте, имам ЕМ от розмарин, с какво да го смеся, за да правя фрикции на косата . Прочетох, че спомага събуждането на фоликулите и се отразява добре на скалпа
Пробвай с някоя дест.флорална вода - розова, лавандулова, лайка... в зоята на Алтея има няколко вида и са доста качествени. Аз имам розова и лавандулова, любими са ми, но още съм в чуденка с коя от двете би било по-подходящо, имам време да мисля докато ми свърши хидрозола розмарин.

Иначе отностно маслата на Floryvital, за които стана дума малко по-назад, 2-3 пъти пръскам от композицията за косопад и миризмата, която ме лъха така спиртно направо ме убива. А косата ми с толкова мазни корени не съм я виждала от пубертета. Ще пробвам и спрейовете с жен-шен и копринени протеини (те не миришат спиртно), защото ги взех и тях, но едва ли ще поръчам цяла кутия ампули, макар че близка съфорумка нагледно одобри състава им. Запалих се от страницата им за масло от моринга, просто защото четох какво предлагат, но като видях че го има в Зоята на една моя любима марка си го взех оттам. В тази връзка някоя някога да е го е ползвала като финиш? Знам, че е основното масло в олиото на Матрикс за всеки тип коса, но откакто се клечкосах на два пъти с японска камелия и жожоба не смея да пробвам.

# 637
  • София
Да, да... за вида имах предвид, в аптеката ме хванаха на къс пас за Pranarom та те почваха от 10-12 лв и  да розавото масло беше  към 200 лв за 5 мл, тя още преди да ми прочете цената, жената каза, че това е май най-скъпото им Wink Някакво друго по-цветно, за което попитах беше 100+ лв... Wink

А каква е разликата между Fragrant Oil и Essential Oil ?

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 14:57 от Angel_Dust

# 638
Ама това хич не е чудно, розовото масло наистина си е скъпо. На Алтея за 1 мл. розово даваш 45 лв. Но доколкото знам там трябват хиляди кг. розов цвят само за 1 кг. масло, така че няма как да е евтино.

# 639
Дивиана, много полезен пост, слагам го на първа страница от следващата тема  Hug

nyni03, твоето мнение за "био" явно се определя от това, което се използва на българския пазар, а то не е критерий... В нормалните страни етикетът с надпис "био" означава нещо и не го слагат току така на всеки продукт. Има си изисквания, проверки и изследвания Wink  Става въпрос конкретно за натуралните масла (не за вода, не за яйца).

Освен за "био"-то, има значение и как е извлечено едно масло, как е преработено. СЪздаването и произвеждането на едно качествено истинско масло е много трудоемък и бавен процес, ако беше прочела повече информация щеше да ги знаеш тези неща. Дивиана също се е опитала да ти обясни.

П.С.: Това, че ТИ не си получила алергии и проблеми абсолютно нищо не означава. Защото друг може и да е. Светът не се изчерпва само с твоя опит.
[/quo
Ааа нормалнитее страни хаха, тук е ненормална нали по твоите думи така излиза хаха.Искате да обясните нещооо обаче нещооо се спъвате не става !!! Смисъл не се припокрива ако може да ме извините,казах някои неща доста верни обаче защо ли никой не го споменава.И да кажа има много общо с био яйцата и  био водата пълниии измислици.....Знам,че за някои масла се изисква доста време и количество материал,но като разликата е 10 лева между примерно това,което вие купувате и това,което се предлага като по-евтини  варианти не е голяма разликата,с 10 лева по-скъпо си мислите,че е био ли?Аз много добре знам,че не го слагат ей така този надпис био,но на едни яйца като ми сложиш био е другите яйца обикновените на село,които се отглеждат не са ли био?
 Аз не казвам,че не е трудно естествено,че е трудно ама защо една лавандула трябва да е толкова скъпа и защо си мислите,че като е БИО трябва да е скъпо.Нима естественото трябва да е скъпо ли? Туй ми е въпроса и това,че са сложили надпис БИО паккккк го казвам не означава нищо,защото и на водата са и сложили надпис БИО,но сигурно не се различава от Девин или Михалково и т.н.Вече видяхте един напдис БИО и кой знае ко......... ще кажеш,че майика ми се е мазала с БИО масла,никакви алергии не се получават.И теб не те чух да споменаваш дали си получила алергия.Не казвам нищо и само не се правете на много знаещи,защото не сте били там да знаете какво да сложили вътре ама отваряте голяма уста.Аз ви давам примери малко да помислите,но не вие сте си прави за вас.  Laughing Laughing Laughing
Не казвам на никого нищо, само си написах моето мнение!Всеки да използва това,което на него му харесва.Защото аз съм пробвала и от такова,на което пише БИО и съм пробвала и на такова,което не пише БИО просто не го казвам на сляпо и не си дрънкам глупости, всеки си избира,аз лично не видях разлика!

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 18:18 от nyni03

# 640
А каква е разликата между Fragrant Oil и Essential Oil ?
Fragrance oil е ароматно масло, второто етерично.
При много цветя не може да бъде използвана парна дестилация, за да се извлече ароматно масло, затова се използват органични разтворители, после алкохол /етанол/ и т.н. - така се правят т.н. абсолюти. При качествените се използват по-безопасни разтворители, които са много скъпи.
Има и ароматни масла от синтетични ароматни съединения, други - от натурални етерични масла разредени с базово /растително масло/ или пропилен гликол, или минерално олио...
Използват се за парфюми, козметика, сапуни...

nyni03, незаслужено груба и агресивна си, нямам обяснение с какво провокирах това.

Цитат
Какво искаш да кажеш,че лавандуловите полета до язовир Жребчево в Средна гора не са био ли,че откъде знаеш,тези "вносните скъпи" масла как са правени и къде и с какво?Щом на едните могат да пишат 100 % етерично масло и на другите ще пишат 100 % био етерично масло и въобще няма да знаеш какво е всъщност.
   Другото,което каза, аз съм пробвала и зареди това мога да дам мнение, не говоря на сляпо, никакви алергии не съм получила.Мажа се с масло на Ривана и ми няма абсолютно нищо.

Нищо не съм казала за "лавандуловите полета до язовир Жребчево в Средна гора", но ме замисли на чий производител на етерични масла са? Simple Smile Wink Случайно да не са на Ривана? Simple Smile
Май почвам да разбирам какво и защо е провокирало агресията ти. За страх си е, конкуренцията е убийствена, а българският потребител се учи все повече да избира и купува качествени продукти и все по-малко ще останат "шараните", които ще купуват некачествени или нискокачествени стоки.
А ти ползвай каквото пожелаеш, твое право е! Но се научи да бъдеш малко по-отворена към чуждото мнение. Би ти донесло само ползи!

П.С. Я, най-добре ни остави да си мрем задръстени, прости, непросветени и правещи се на знаещи, а ти си намери други, по-умни от нас събеседници. Теми бол, изгрей на друг небосклон, моля те! Hug

# 641
  • София
Днес си получих поръчаните от Зоя бг арганово и шипково масло. Както и предполагах, нямат нищо общо с тези на Ривана, които до вчера ползвах. Разликата е ...ами просто изобщо няма прилика  Laughing
Даже не взех от скъпото арганово, а такова, което на цената на Ривана и въпреки това - няма НИЩО общо!

# 642
  • София
Днес си получих поръчаните от Зоя бг арганово и шипково масло. Както и предполагах, нямат нищо общо с тези на Ривана, които до вчера ползвах. Разликата е ...ами просто изобщо няма прилика  Laughing
Даже не взех от скъпото арганово, а такова, което на цената на Ривана и въпреки това - няма НИЩО общо!
в положителен смисъл за това на зоя-та ли

# 643
Нямам думи просто  hahaha Joy nyni03, ползвай си боклуците със здраве и се махай от тая тема, че и без друго с нищо полезно не допринасяш за нея! Аман от неграмотни "разбирачи"...

kristalina04, с всякакви базови масла можеш да смесваш розмарина, кокосово, рициново, зехтин, бадемово и т.н.

# 644
Да споделя, че онзи ден гледах едно клипче  и една американка показа точно българско масло от лавандул и обяснаваше колко качествено е според нея. Доста се зачудих  newsm78 досега не съм срещала такова шишенце с такъв етикет. За жалост не мога да намеря клипчето/ тогава изгледх доста такива за провене на домашен боди бутер/

Общи условия

Активация на акаунт