Голямата тема за малките масла - 10

• 94 103
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Ама чакайте сега, никой не казва че цялото българско производство на масла е боклук, напротив! Става въпрос конкретно за абсурдно евтините масла, каквито са Икаров и Ривана, сигурно има и други.

# 646
  • София
Днес си получих поръчаните от Зоя бг арганово и шипково масло. Както и предполагах, нямат нищо общо с тези на Ривана, които до вчера ползвах. Разликата е ...ами просто изобщо няма прилика  Laughing
Даже не взех от скъпото арганово, а такова, което на цената на Ривана и въпреки това - няма НИЩО общо!
в положителен смисъл за това на зоя-та ли

Да, да,  Peace
Извинявам се  Crazy

# 647
Днес си получих поръчаните от Зоя бг арганово и шипково масло. Както и предполагах, нямат нищо общо с тези на Ривана, които до вчера ползвах. Разликата е ...ами просто изобщо няма прилика  Laughing
Даже не взех от скъпото арганово, а такова, което на цената на Ривана и въпреки това - няма НИЩО общо!
в положителен смисъл за това на зоя-та ли
Не съм Вивиан ( Hug) но ще кажа 100% е в положителен смисъл.
Това от което аз мислех, че съм най-доволна на Ривана беше чаеното дърво, но само първите седмица две, оправи един изблик на пъпки около цикъл. После го бях оставила за известно време и когато ми се наложи пак да го ползвам за едни пуберски пъпчици (а де, на 30г.  Whistling) по раменете не направи нищооо, освен че ми пресуши и излюпи кожата. На следващ цикъл същото с лицето... и го хвърлих. За коса каквото съм ползвала тяхно пък за мен е несравнимо с Витализиращото масло на Кхади, както и с маслата на Алтея, които съм ползвала. Единствено си мисля, че шипковото масло наистина ми беше ок, изхабих го цялото, като уау ефекта беше на първата половина от шишенцето, но наистина имаше ефект.

П.С. Я, най-добре ни остави да си мрем задръстени, прости, непросветени и правещи се на знаещи, а ти си намери други, по-умни от нас събеседници. Теми бол, изгрей на друг небосклон, моля те! Hug
Ха тъй, хубаво казано с мек забавен сарказъм  Hug  нека не ни се "обременява" прекрасната тема с негативизъм. Peace

# 648
  • София
Фрея, аз взех ето това арганово: http://www.zoya.bg/%D0%90%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0 … _81_D0_BB_D0_BE-s

И като сравниш неговата цена и цената на Аргановото масло на Ривана - се получава, че това да Ривана е по-скъпо  Laughing  А е нищо по-различно от рафинирано слънчогледово олио.
Просто давам пример, за четящите темата.

Иначе ето, шипковото на Алтеа (български масла) също няма нищо общо с това на Ривана. Ривановото си е слънчогледово олио, а това на Алтеа е гъсто, с медено златист цвят и лек аромат на масленост.

# 649
  • София
много благодаря момичета  bouquet Hug Hug
много сте ми полезни Hug

# 650
Да използвам спора ви  Laughing взех си какаово на Dragon в друга тема прочетох ,че запушвало порите ,вярно ли е и да спра ли да си го използвам за лицето?
Мнение за маслата на Тобекс ,шипковото ми е такова ?

# 651
  Момичета, аз никак не разбирам от начините на извличане на маслата, но със сигурност знам, че България е на първо място в света по производство на лавандулово масло и износ на суровина, а за розовото, мисля че всички знаем.Така че специално за тези двете, каквато и марка да купим, най-вероятно суровината е българска.

# 652
Моят пръв опит с масла беше ужасен - бадемово на Икаров, което ми беше като олио. Не попиваше, не виждах никаква полза, миризмата ми беше неприятна. Реших, че маслата просто не са за мен. После благодарение на вас ги преоткрих  bouquet.
Дано темата пак да стане така хубава и доброжелателна, каквато си беше съвсем доскоро.

# 653
... взех си какаово на Dragon в друга тема прочетох ,че запушвало порите ,вярно ли е и да спра ли да си го използвам за лицето?
Не е подходящо за лицето, тежко масло е. Но спокойно можеш да го използваш за тялото.

Цитат
Така че специално за тези двете, каквато и марка да купим, най-вероятно суровината е българска.
Не е така. Суровината може да е хубава, но факторът извличане на маслата от тази суровина е още по-важен. Като ги извекат с хексан, примерно, кел файда за суровината...

Цитат
Моля, препоръчайте ми масло, с което да се боря със спукани капилярчета по лицето
масло от лайка, алое вера, масло от невен, масло от хамамелис /и хидрозоли от хамамелис, лайка, невен/, масло от кайсия, масло от авокадо, масло от моркови, масло от пшеничен зародиш

Ето една статия, която съм писала по този въпрос, ако искаш хвърли едно око.

Цитат
че те не се разтварят във вода и трябвало преди това да разтворя капките в чаша с вода към която е добавен душ гел или течен сапун , или в чаша медена вода и тогава да добавям в легена с вода . Има ли нещо такова ?

Не се разтварят във вода маслата, да. Аз като си правя бани /когато съм болна/ просто накапвам в горещата вода. Но като искаш можеш и по този начин, който ти е споменала продавачката, да ги добавиш.

Цитат
Днес си купих масло от пшеничен зародиш главно заради стриите. Как го използвате? Директно се нанася и се масажира или?
Можеш да нанесеш директно и да масажираш, можеш да нанесеш и да направиш масаж с вендузи, можеш да смесиш маслото с други масла /базови и етерични/.

Цитат
10-15 капки на 100мл, на друго една чаена лъжица
ами то горе-долу е едно и също количеството /според моята мерна такава/.
10 капки са  напълно достатъчни според мен.

# 654
WOW, това масло от моринга все едно се изпарява от лицето ми, не мога да повярвам че изглежда така все едно не съм мазала нищо Shocked Значи отговаря напълно на една от точките в описанието си, ще следя как е с останалите точки от мисията си Mr. Green

# 655
Много се радвам, че откривам темата. Freya, благодаря ти Hug

Ползвам някои основни базови масла често и си правя кремове в къщи. Интересно ми какво споделяте и ще следя темата  Wink
От маслата на Икаров не съм доволна. Ползвала съм няколко вида. Тук купувам наливни от аптека, а сега си правя масло от невен, за лечебни цели.

# 656
Би, радвам се да те "видя" и тук  Hug

Вив и аз го имам това арганово само че нямам база за сравнение, защото друго не съм ползвала.

# 657
  • София
Би, и аз се радвам да те видя, макар че съм новак още в темата  Hug

Фрея, аз го сравнявам единствено с маслото на Ривана, не съм ползвала други, но това е коренно различно. На Ривана е все едно олио от бутилката.

# 658
  • София
Мисля да използвам масла за лекуване на пърхот. Мисля да сложа в шампоана масло от чаено дърво и от розмарин. На 200 мл. шампоан по 10-15 капки от масло добре ли ще е? И друго искам да попитам - нали маслата трябва да се съхраняват в хладилник, ако го сложа в шампоана, ще стои в банята няколко седмици на сравнително висока температура. Дали това няма да е проблем  newsm78

# 659
  • Велико Търново
При мен няма проблем, слагам чаено дърво в шампоаните на дъщеря ми повече от година, тъй като борим пърхут и омазняване Confused ефект забелязвам най-вече при пърхута - намаля значително.

Общи условия

Активация на акаунт