Голямата тема за малките масла - 10

• 94 103
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Според мен консервантите в шампоана ще съхранят маслото, а и етеричните масла са по-трайни от базовите.

# 661
  • София
А 15 капки добре ли е като количество?

# 662
  • Велико Търново
На опаковка от 200- 250 мл. е ок Peace Пробвай обаче първо с 10 - маслото е доста силно на миризма, и ако прекалиш с количеството, аромата му взема надмощие над шампоана.

# 663
И аз снощи си сложих на 300 мл шампоан 20 капки чаено дърво. Днес ще го изпробвам, да видим. Ще боря суха себорея. Шампоанът ми е на Ив Роше, уж е изцяло на растителна и билкова основа, с нар. Интересен ми е ефекта от смесването  Grinning

# 664
... взех си какаово на Dragon в друга тема прочетох ,че запушвало порите ,вярно ли е и да спра ли да си го използвам за лицето?
Не е подходящо за лицето, тежко масло е. Но спокойно можеш да го използваш за тялото.

Благодаря!Нкякое друго с UV защита да препоръчаш за през деня ,защото шипковото не става .

# 665
Благодаря!Нкякое друго с UV защита да препоръчаш за през деня ,защото шипковото не става .

Най-добрите натурални масла със слънцезащитен  /SPF/ фактор, са :
Кокосовото масло    -  2 до 8 SPF (в зависимост от качеството на маслото)
Кокосово масло  -  4 до 8 SPF
Масло от авокадо - 4 до 10 SPF  (в зависимост от качеството на маслото може и по-висока до15)
Морковено масло / масло от семена на морков   - 38 до 40 SFP предпазва UVA и UVB лъчи.
Масло от семки на малини  - 28 до 50 SPF (в зависимост от качеството на маслото)
Маслото от макадамия - SPF 6
Масло от карите / ший - SPF 3-6
Бадемово масло- SPF 5
Сусамово семе  - SPF 4
Масло от конопени семена - SPF 6 - 10
Масло от жожоба - SPF 4

# 666
# 667
  • София
Дивиана, благодаря.

# 668
  • София
При мен няма проблем, слагам чаено дърво в шампоаните на дъщеря ми повече от година, тъй като борим пърхут и омазняване Confused ефект забелязвам най-вече при пърхута - намаля значително.

кое чаено дърво ползвате?
аз ползвах на ривана, но никакъв ефект нямаше

# 669
  • Велико Търново
Аз ползвам на Алтея в момента, купувам го зоя.бг Peace

# 670
  • в белята
Да попитам ,че на различни места чета различни неща - шипковото масло ставали за смесена кожа или не ?Мисля него или това от камелия да ползвам като нощна грижа .  bouquet  bouquet  bouquet

# 671
Да попитам ,че на различни места чета различни неща - шипковото масло ставали за смесена кожа или не ?Мисля него или това от камелия да ползвам като нощна грижа .  bouquet  bouquet  bouquet

Става и шипковото и камелията, ползвала съм и двете, не са ми омазнявали допълнително, а напротив - регулират ми омазняването маслата. Стига да са подходящите разбира се, но тези стават, като повече може би ми помагаше шипковото.

# 672
г-жа Шапокляк и аз съм за шипковото  Peace

# 673
  • гр.Варна
Момичета,имам нужда от вашия съвет.Става въпрос за дъщеря ми ,която е на 17 год. и има белези от акне ,които са на лицето и гърба.Препоръчайте ми подходящите за нея масла,аз мислех да  взема шипково,но първо реших да ви питам.

# 674
  • София
Една оферта, на която попаднах:

http://www.lapni.bg/offer/13815

Ако на някой му е полезно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт