Рядкосрещано,неподигравателно,силно и красиво име на момиче или момче

• 109 937
  • 356
  •   1
Отговори
# 285
Аз познавам един Господин Господинов, но той е доста възрастен, към 70 год.  Simple Smile
Едно време е имало доста странни имена. Дядо ми имаше приятели с имена Ленин, Сталин и т.н. 

Моят син се казва Радослав. Сега чакаме момиченце и още се чудим за име. Спрели сме се на две и не можем да решим, Радина или Ивайла.  newsm78

# 286
  • София
И децата ти ще бъдат Радослав и Радина?
Не разбирам колебанието ти.

# 287
Радослав и Радина е малко прекалено.
Макар че между Ивайла и Радина сто пъти бих избрала Радина.

# 288
  • София - Рим и обратно
И защо пък не? Само дето трябва да им измисли различни галени, с които да се обръща към тях.
На мен ми е по-неприемливо, когато започнат да кръщават баща и син с еднакви имена. Освен, че според мен, носи лош късмет.
Но сродни за брат и сестра ми е сладко.

# 289
  • Winterfell
 Аз познавам брат и сестра Георги и Гергана ( не са близнаци) , на двамата дядовци са кръстени  Laughing Георги е по мъжка линия, Гергана по женска   Rolling Eyes 

# 290
Аз за това се чудя. Радина ми харесва повече, но пък баткото е Радослав. Не е кръстен на никой, за да не се сърдят бабите и дядото. Иначе аз познавам доста братя и сестри с подобни имена( Петя и Петър, Стоян и Стоянка, Цветелина и Цветин).
Колкото до умалителните съм го измислила на синът ми казваме Ради, а на Радина ще казваме Ина. Така няма да има обърквания.

# 291
Имам близка приятелка Радина,името е чудесно  Simple Smile Още преди тя да се роди,родителите й харесали галеното Ради и покрай умалителното избрали името Радина!Когато обаче младата госпожица се ражда те започват да я наричат Дина!Така е и днес.В семейството й всички се обръщат към нея с Дина,а ние познатите й я наричаме Ради  Simple Smile

# 292
Аз познавам брат и сестра Георги и Гергана ( не са близнаци) , на двамата дядовци са кръстени  Laughing Георги е по мъжка линия, Гергана по женска   Rolling Eyes 

Аз познавам Йовко и Йоан - кръстени на свекърите Йовко и Йовка.  ooooh!

# 293
Хаха, докато изчета всичко и се завъртя и моето име - Радина. Ради ми викат на галено. На моите години познавам само една адашка, но явно е станало по-популярно напоследък.

Това как ще го запланувате вие сега, за в бъдеще може и да се наложи друго - една позната от Константина прокарваше Кони, ама пусто всички и викаме Коце, нищо, че е момиче. А един Спас се беше прекръстил сам на Салвадор.

А сега по баш темата, майка ми се казва Илияна, не ми се струва често срещано име, но много ми харесва. Недостатък е, че за галено име ти трябва голямо въображение.

# 294

А сега по баш темата, майка ми се казва Илияна, не ми се струва често срещано име, но много ми харесва. Недостатък е, че за галено име ти трябва голямо въображение.

Илиана -Ина на галено звучи добре.

# 295
Много исках синът ми да е Траян, но е Тодор /мир и любов да има/, виж дъщерята кръстих както искам и баба Василка подновихме с Василия. Оказа се, че името предизвиква интерес, без да е търсен ефекта.

# 296
  • София
Ммм, много хубаво име е Василия. Аз търсех има за момиче с В. В крайна сметка отидохме на Г, както и да е.

# 297
  • край морето
Екатерина се казва майка ми, много ми харесва и ако имах дъщеря не бих се колебала.
Лора също много ме радва как звучи, няма нужда от галено обръщение, а не ми звучи глезено.
По отношение на мъжките имена съм голяма консерва и хич не ми пука, че имената на моите юнаци не са рядко срещани. Аз се изпълвам със задоволство, когато ги викам по име, това ми е важно.

Колко често срещано ще е дадено име след време, какви асоциации ще носи тогава и т.н. е адски непредсказуемо. Аз съм Виктория и преди близо четиридесет години баща ми е водил сериозна борба, за да ме кръсти с такова капиталистическо име, даже подкуп се е наложило да даде Wink Никой не се казваше като мен в ученическите ми и студентски години, много се кефех  Sunglasses Понастоящем сериозно се замислям дали да не започна да крънкам приятели и роднини да ми викат Тори /преди години имаше як английски сериал и на една Виктория й викаха Тори/.

И само да споделя, че ако има галено име, което да ненавиждам от все сърце, то е Гого. Всеки път, когато го чуя, недоумявам как сърце им дава на тези хора така да развалят хубавото име Георги.
Весел Гергьовден на всички утре!

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 10:30 от varia

# 298

Аз съм Виктория и преди близо четиридесет години баща ми е водил сериозна борба, за да ме кръсти с такова капиталистическо име, даже подкуп се е наложило да даде Wink Никой не се казваше като мен в ученическите ми и студенски години, много се кефех  Sunglasses Понастоящем сериозно се замислям дали да не започна да крънкам приятели и роднини да ми викат Тори /преди години имаше як английски сериал и на една Виктория й викаха Тори/.

Не зная твоят ник има ли нещо общо с името ти, но много ми харесва "Варя", като галено име. Макар, че при рускоговорящите да е съкращение от Виринея, или от Варвара. Във всеки случай Варя е по-красиво от Тори, лично мнение Simple Smile

# 299
На мен пък ми харесват по екзотичните варианти (за момиче) по запомнящи са и въздействащи!
Тези с българското звучене както и прекалено известните напоследък имена като Йоанна, Никол, Ема,Михаела и т.н са ми доста скучни.

за момиче харесвам: Изабела, Анджелина, Ерика, Летисия, Ясмина
за момче: Адриан, Денис, Мартин, Борислав, Кристиан

Общи условия

Активация на акаунт