Рядкосрещано,неподигравателно,силно и красиво име на момиче или момче

• 109 937
  • 356
  •   1
Отговори
# 225
  • София - Рим и обратно
Честито, Тодичка, избрала си най-готиното име от темата ти bouquet. Моята дъщеря също е с двойно име, едното от които е София. Изобщо то е много благодатно за двойни имена.

# 226
  • София
Анна-София е много хубаво име. Съставено от прекрасни български имена, които съчетани заедно, също звучат много добре. Аз познавам дете момиченце, което се казва Мария-Цвета. 

# 227
Здравейте. Честито за името на детето.

В родния и град Св. Богородица се е казвала Мерием!
В доста страни и казват така и просто дори и Христос е погърчено, от гръцки, иначе има съвсем друго име! Казвали са му Джошуа или нещо подобно!

# 228
 Joy
Продължавай да се информираш  Sunglasses

# 229
Здравейте. Честито за името на детето.

В родния и град Св. Богородица се е казвала Мерием!
В доста страни и казват така и просто дори и Христос е погърчено, от гръцки, иначе има съвсем друго име! Казвали са му Джошуа или нещо подобно!

Оригиналното име на иврит е Йешуа, Джошуа е английски вариант. Иисус идва от гръцката транслитерация на името.

# 230
  • Вестерос
Някои типично български като Рада, Радина, Ралица, Явор и Ясен са хубави и силни в смисъл, че подчертават българските корени на детето.
Подкрепям на 100 % Аз съм за българските имена. Като мъжко бих добавила и Боян и Асен Peace
СЪгласна съм и на мен ми харесват, обаче всеки втори циганин е Асен  Rolling Eyes

# 231
Някои типично български като Рада, Радина, Ралица, Явор и Ясен са хубави и силни в смисъл, че подчертават българските корени на детето.
Подкрепям на 100 % Аз съм за българските имена. Като мъжко бих добавила и Боян и Асен Peace
СЪгласна съм и на мен ми харесват, обаче всеки втори циганин е Асен  Rolling Eyes
По-скоро Асан,от Хасан.
Асен е царско име и като такова трябва да се приема  Peace
Бих добавила и Калина-звучно,красиво.

# 232
  • Вестерос
Да царско име, но за съжаление не е точно така вече.Асан ако са мюсюлмани, не всички цигани са, има много с български имена , работя, за жалост, с цигани от време на време и наистина всеки втори е Асен, аз Асен българин не познавам.

Бих добавила за момиче , които аз харесвам- Валерия, Ирена, Магдалена, Деляна, Албена, Ангелина.

# 233
и аз асоциирам името Асен с ромската общност, по мои впечатления е много разпространено сред тях.

# 234
Сега мисля второто да е  момиченце, и ще носи име като Санди, или Жади, а може и Матея. Joy Sunglasses

# 235
Аз съм рускиня, израснала в Москва. Когато бях малка, правих хартиени куклички, нали знаете, едни такива за обличане, и им измислях имена. А вкъщи имахме един указател с имената на народите на СССР, със всякакви имена- руски, естонски, грузински, татарски... и български имена също, които ми харесваха най- вече, не мога да обясня защо, никакви връзки с България не съм имала по това време и почти нищо не знаех за тази държава. И така, всичките ми кукли бяха с български имена. Спомням си, че имаше две мъжки, които се казваха Снежан и Звездан. Много красиви имена ми се струваха явно.  Simple Smile Вече живея в България от няколко години и досега нито един Снежан или  Звездан не съм срещнала. Кажете ми, за Бога, има ли такива имена тук изобщо?  Laughing
Извинявам се, ако има грешки.

# 236
Аз съм рускиня, израснала в Москва. Когато бях малка, правих хартиени куклички, нали знаете, едни такива за обличане, и им измислях имена. А вкъщи имахме един указател с имената на народите на СССР, със всякакви имена- руски, естонски, грузински, татарски... и български имена също, които ми харесваха най- вече, не мога да обясня защо, никакви връзки с България не съм имала по това време и почти нищо не знаех за тази държава. И така, всичките ми кукли бяха с български имена. Спомням си, че имаше две мъжки, които се казваха Снежан и Звездан. Много красиви имена ми се струваха явно.  Simple Smile Вече живея в България от няколко години и досега нито един Снежан или  Звездан не съм срещнала. Кажете ми, за Бога, има ли такива имена тук изобщо?  Laughing
Има ги,но в женски вариант.Аз поне не познавам мъже с тези имена.Не си ги чувала,защото към момента не са популярни.Като се уморим от Никол,Александра и трибуквените,може пак да се върне модата им Simple Smile
Тодичка,Матеа от трите,които си посочила,е хубаво,макар и мъжко.Санди ми е лигаво-кукленско,а Жади ми е никакво---жаден/жадна?И не ми звучи добре.Евентуално като умалителни.

# 237
  • София
Снежан под никаква форма не съм чувала  като мъжко име в БГ.
Звездан също не, но Звездомир, Звезделин - да.

# 238
  • Вестерос
Звездодар съм чувала

# 239
Поздравления за перфектния български!
Много странно, че сред народите на СССР е била и България  Laughing

Мисля, че името Снежана е много популярно в Русия сред родените през 70-те години.

Общи условия

Активация на акаунт