Рядкосрещано,неподигравателно,силно и красиво име на момиче или момче

• 109 937
  • 356
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Много странно, че сред народите на СССР е била и България  Laughing
Хич даже не е странно, ние неофициално си бяхме съветска република. Имаше лаф "Курыца не птица, Болгария не за граница".
nar4eto, наистина чудесно пишеш на български, браво!
Звездан и Снежан никога не съм чувала като мъжки имена, може би за руската публика са звучали интересно.

# 241
Нарчето, какви други имена е имало в този именик?

# 242
Не беше заради 16-та... А защото, освен другите народи в Съюза имаше и Бесарабските българи. А имената бяха на абсолютно всичките народности, живяли в Съюза, този указател е бил предназначен за онези институции, където са регистрирали имената на новородени. И не е било разрешено да наричат деца еди как си, а само ако се намира въпросното име там. Някой път, като ида в Москва, трябва да снимам страницата с българските имена за да ви покажа.
Мерси за похвалите, но все пак ми се струва, че тук там съм объркала глаголите.   Laughing

# 243
Евелин  Peace

# 244
Мерси за похвалите, но все пак ми се струва, че тук там съм объркала глаголите.   Laughing

Чужденците обикновено бъркат определителния член и това с най-голяма сила важи за рускоговорящите. Има хора от над 10 години в България, които не успяват да схванат как се употребява. При теб няма и зачатък на подобен проблем.

# 245
Чужденците обикновено бъркат определителния член и това с най-голяма сила важи за рускоговорящите. Има хора от над 10 години в България, които не успяват да схванат как се употребява. При теб няма и зачатък на подобен проблем.
Мерси, аз не бъркам пълната и кратката форми, защото има правило за това, но понякога не знам дали трябва изобщо да слагам член, защото в руския такова нещо няма, и това е въпрос на усет по- скоро. Ето, например, видях в една маршрутка:"Заплащането става веднага след качване", и се чудя, защо в първия случай има членната форма, а в другия я няма,  а българите не се чудят, а просто си знаят как.  Grinning
И да не ме изгонят оттук-  Ариана. (Знам, че има такава бира, но има и сирене Елена, кво сега... Laughing)

# 246
  • София
Много ми харесва името Девора за момиче. Досега само веднъж съм го срещала.

# 247
  • Вестерос
Защото при превода се възприема на български Дебора.

# 248
Защото при превода се възприема на български Дебора.

newsm78 Напротив, точно Девора би трябвало да е българската транслитерация на името. Дебора е западен вариант, при които буквата В се превежда от иврит като Б. Яков - Jacob, Гавраил - Gabriel, Аврам - Abraham.

# 249
И Варвара да добавя.
На български слагаме в, така че Девора е нашенското.

# 250
  • Вестерос
Е ок, идеята ми беше, че оригиналното е Девора, но при нас е по-популярно с Б, явно заради запада.

# 251
Крьстих дьщеря си Анна.Кратко,ясно и категорично WinkИма много хубаво значение името.

# 252
Много ми харесват имената за момиченце  Василена и Белослава Heart Eyes

А момченцето ми се казва Никола Heart Eyes

# 253
С подигравките край няма. Дори да не го бъзикат с името могат, децата да си намерят друг повод за да му се подиграват. Затова си го кръсти както искаш. Аз мога да ти предложа, да го кръстиш ако около рожденната му дата има празник на някой светец. Така хем рожден ден, хем имен ден. Аз предпочитам стари български имена, които вече все по-рядко се срещат.
Лично аз, много харесвам за моите бъдещи деца имената:
за момчета: Асен, Аспарух, Борис, Борил, Боримир, Бранко, Йоан, Йосиф,Крум, Кубрат, Матей, Моно, Симон, Станил, Никола, Никифор, Яков...
за момичета: Евдокия/на кратко Ева на св. Евдокия/, Евтима, Тина, Яница/Яна на св.Ана/, Марица/ще има имен ден на 15 август на Богородица/, Доротея, Мона /на св.Симеон/, Мария Луиза, Любов, София, Габриела,защо не и Ягода. Wink

А наши приятели се си кръстили децата така: Рена /празнува на Архангеловден/, Бранко, Ханко, Владислава, Ема, Емили, Диляна, Тамара, Велика, Райчо, Ния, Дея.
Сещам се за един познат, който се казваше Спартак, все обясняваше, че родителите му харесвали Спартак и за това. Може да е било за отмъщение на роднините!!!

# 254
  • Вестерос
Моно и Станил не съм ги чувала.

Никифор винаги го свързвам с https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%84%D0%BE%D1%80_I  Rolling Eyes

Ханко  Shocked

Спартак, интересно, но защо за отмъщение, тракиец от край София, вдига въстание  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт