Рядкосрещано,неподигравателно,силно и красиво име на момиче или момче

• 109 937
  • 356
  •   1
Отговори
# 300
Вчера в парка срещнахме Симоника, за пръв път попадам на това име.

# 301
Ейе, че шашави хора сме.... Всичко се изражда. Една баба във влака викаше, че едно време Паунка и Петранка били много "модерни" имена. Сега те се променили на Полина, Пролетина и т.н...Въпреки, че според мен и тези шмена вече отстъпват на Памела и други англоезични имена.

# 302
Памела е много демоде. Мнозинството Памели вече завършиха или са на път да завършат гимназия.
Пролетина пък кога е било модерно не знам. Още по-малко "сега", както си казала.
Изумява ме представата ти за мода. В някаква друга тема беше казала или за Пламен или за Венцислав, че са модерни, а техните пикове са били преди съответно 40 и 30 години.

# 303
  • Вестерос
Денис за мен е турско, в една тема коментирахме Денис и Дениз  Peace

Изабела и Летисия хич не ми харесват на мен, звучат ми от сапунка

# 304
Юна, Ама верно не четеш, или поне всичко. Не съм казала, че са модерни сега. Казах, че Петрунка се изражда в Полина, или Пролетина, а след това Полина става Памела и т.н. А относно останалия ти пост... Да Владислав/а са сега предпочитани поне сред майките, които познавам и комуникирам аз. Имаме 4, или 5 бяха бебчета на около 2-3-месечни с име Владислав. Пък и всеки има различни разбирания за "модерни"....

# 305
  • Най-красивата страна
Полина се среща в Европа-Полин
В Русия-Полина,Поля също е разпространено.
У нас се срещаше и през комунизма.
Памела май вече не е толкова модерно. Thinking
Владислав е славянско име и никак не е лошо.А и с тази буква няма много голям избор на мъжки имена.
Виктор стана прекалено често срещано. Thinking

# 306
  • София
Преслав, Методи, Бранимир, Красен... не ги видях до момента.
За момиче- Лора, Лара, Моника, Мануела, Карина, Велизара...

# 307
Аз май съм го писала. И Методи и Захари са готини имена.

# 308
  • София
Бисер

# 309
Имах съученик с име Пресиян - не ми е много звучно, също Радост - звучи ми нежно. Харесвам Далия (една позната от квартала), но за първи път го срещнах като име...  Laughing
Подкрепям + и в женски род - Бисера. Харесвам и Жаклин, Алексия...

# 310
  • София
Вместо Бисера, бих се спряла на Бистра, а като каза Алексия се сетих за познати- Алексиана, Алексена и Аксения- мисля, че са някакви производни на Александра, освен Аксения.

# 311
Не знам, как се получава тази мода с имена, коя майка да не попиташ- мислила си, че името ще е много оригинално, а после се оказало, че всяко второ дете е с такова.  Направо можеш да познаеш кой е набор човека, само да му научиш името.  Laughing

# 312
  • София
Аз на 10 май родих второто си дете - момченце. Simple Smile Имах колебания как да го кръстим - Самуил или Симеон. На мъжа ми му хареса повече Симеон и това име остана Simple Smile Но никакви галени имена не ми допадат, особено пък Мони - едно такова женско ми звучи, въпреки, че първият ми братовчед е Манол и само Мони му казвахме. Та синът ни е Симеон, така се обръщам към него, а дъщеря ми е Виктория.  Heart Eyes И двете ми деца са с царски имена: кралица Виктория и цар Симеон  baby_neutral

# 313
честито бебче! като галени на симеон съм срещала мони, момо, симо, сими, сами.

# 314
В нашата отчетна преди 2 години имаше по няколко броя Владимир и Владислав, освен това имам познати избрали тези имена. За мен също беше изненада, защото ми звучат много демоде. Явно сега са на мода пак.

Общи условия

Активация на акаунт