Проблем с кредити - дали да му вярвам?

• 42 350
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Така, отново си права Хърмаяни и за двете неща.
Той е добър баща, и аз виждам, че малката вече усеща липсата му.

# 181
Честно казано бих смятала, че връзката им има бъдеще, ако не беше това нагло поведение на мъжа й. Не стига че са го спипали, а той продължава да мълчи и да не казва истината. За какъв оптимистичен край да си мисля тогава.

Някои си казват, признават, посипват със сол главата, обещават, най-милите са на света; следва период на затишие; и след това с двойна и тройна сила изплуват/избухват  старите неща, а сумите са четворни и петорни по размери.

Краят е един и същ, или дори по-лош ако се отложи във времето. в един момент няма и накъде да се отлага, то се случва.

# 182
Той е добър баща, и аз виждам, че малката вече усеща липсата му.

Един добър баща не поставя детето си и майката на детето си в такава ситуация.  Peace

# 183
Един добър баща не поставя детето си и майката на детето си в такава ситуация.  Peace

Ама ако спечели джакпота/милионите, ще е добър, нали?

# 184
Ако Фемили ми беше дъщеря, този жив щях да го одера.
    С най-добри чувства, моля те, не се превръщай в "свекърва".  Порасналите ни деца трябва сами да вземат решенията си. Хубаво е да чуят мнението ни, различната ни гледна точка, да се посъветват с нас, но не е наша работа да "дерем" половинките им. Само да ги подкрепим в избора им. Никакво значение няма пола на детето.
     zon, "добър" един родител може да бъде в различни измерения, а в други да е лош. Не бива  подценяваме емоционалната близост на децата с родителите, ако я има трябва да се съхранява, независимо колко "лош" е родителят.  
     Дописвам - приемам пряка намеса на родителите в случаите на зависимости. Но тогава говорим за хора, които не са способни да вземат решения сами.

# 185

Ама ако спечели джакпота/милионите, ще е добър, нали?

Споко, няма да пропусне да ги проиграе  Peace

# 186
Хърмаяни,

Един добър родител не оставя съзнателно детето си без покрив и храна.  Peace

# 187
zon, Хърмаяни винаги е права.  Peace

# 188
     zon, може много да поспорим по темата "добър" родител, но не е тук мястото и не бива да развиваме пред Family_girl разни черни или оптимистични сценарии.
     Един добър родител може да изгуби работата си или да фалира, и вследствие на това да остави цялото си семейство на улицата, че и задлъжняло. Не това ще го определи като родител.

zon, Хърмаяни винаги е права.  Peace
      Ако е с ирония, съжалявам, че оставям такива впечатления. Ако е сериозно - не е вярно. Грешала съм и в живота си, и тук. Във форума не изпитвам притеснение да кажа на опонента, че е прав, че ме е оборил, че приемам тезата му или да се извиня, че съм го подвела.   

# 189
Хърмаяни,

Един добър родител не оставя съзнателно детето си без покрив и храна.  Peace

Не е необходимо да спорим.

За мен това не е отговорен родител.

На приятелката ми мъжът ѝ си загуби много добре платената работа, точно заради хазарта. Заради това го уволниха.

След време, когато тя се разведе, той не само не плащаше издръжка, но обираше джобните на тийн дъщеря си, когато се виждаха. Иначе и той много емоционално привързан.

Дъщеря му спря да се вижда с него по нейно желание.

Кой каквото сам си направи.

# 190
И аз мисля, че не трябва да оставяш майка ти да ти влияе и да взима решенията вместо теб. Опитай да и обясниш, че не искаш да коментирате този въпрос, не говори с нея за мъжа си. Ще и трябва време но мисля че ще се откаже да коментира. Един развод между вас не би трябвало да е развод между баща и дъщеря. Аз лично не бих могла да продължа да живея с този човек при никакви условия, но в никакъв случай не бих лишила дъщеря ми от баща, който иска да е част от живота и

# 191
Family_girl  ако се разведе, тя се развежда с мъжа си; не лишава детето си от баща;

# 192
Така е, затова би трябвало да запазят човешките отношения помежду си и да ограничат намесата на външните лица, включително тъщата

# 193
  • София
Аз идеално разбирам майка й. Нямам представа дали принципно вижда нещата само черно-бяло, но в случая Фемили няма полза от човек, който също като нея иска да вижда нещата само в бяло. Черното й е по-полезно, по-трезво, по-реално. Друг е въпросът, че няма нужда от ежедневно начукване на канчето и дуднене. Но пък, ако вижда дъщеря си как вече спряга "втория шанс", който отчаяно иска да даде...?! А?

Дали някой съзнателно би оставил децата и жена си на улицата? Ами той не го е направил съзнателно. Той е ВЯРВАЛ, че ще спечели пари. Утре да се озове в джоба с повече пари в джоба, уж дадени му от доброжелател да покрие спешна вноска, пак ще ги проиграе, защото ВЯРВА, че го прави за доброто на семейството си и на себе си, ВЯРВА, че този път ще му провърви. Съзнателно ли е? На това му казваме "замъглено съзнание".

Познавам бивше семейство, на мъжа на което пари никога не се дават по никакъв повод, дори само за да ги даде на някой за издръжката. Всичко се проиграва, пропива, а което не може да се проигнае, се залага, за да има средства за същото...

# 194
Така е, затова би трябвало да запазят човешките отношения помежду си и да ограничат намесата на външните лица, включително тъщата

Когато зависи от майка си е трудно; но не Фамили гърл се е поставила в тази ситуация; Със сигурност майката на Фемими гърл желае най-доброто за нея и детето;  Peace

Общи условия

Активация на акаунт