АСТМА -тема 30

• 74 118
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Най-кофтито при варицелата идва след нея. Tired Разказва играта на имунитета, според мен задължително вземете нещо за имунната система и им давайте. Peace
Благодаря за съвета, но какво да е то?
Нашата докторка винаги изписва изопринозин при варицела, още от самото заболяване, за 10дни по схема, то е противовирусно, с цел да мине по-леко самата шарка и да предпази от други вируси веднага след нея  Peace Аз давам Имунобор актив капсулите(бетаглюкани, витамин С и ехинацея) и мисля, ако се разболее да си продължа с тях, доволна съм много  Hug

Сега погледхан Имуномикс-ехинацея и прополис, аз бих взела Имуномикс плюс, той е ехинацея и бъз,но това като спра бетаглюканите (мисля да ги давам до края на март) Peace

# 91
  • София
И аз давах изопринозина докато беше болна от Варицела, но за съжаление не помогна и се срина имунитета, представям си ако не го бях давала. Crossing Arms
Само имай предвид, ако не си давала, че имуномикс е много гъст и сладък и трябва да се разрежда със сок например. Peace

# 92
Аз започнах Рибчо на Абофарма да давам ( рибеното масло).

# 93
Добро утро, момичета!
Може ли дете да получи астматичен пристъп от алергия от шоколад?
Миналата седмица Хриси бе на антибиотик. От вчера е на ДГ.Вечерта яде Киндер яйце и Барни и цяла вечер кашля. Дадох Стодал и Медрол. Без ефект.Чак към 6 спря да кашля.
Има склонност да се пристрастява към определени храни.От години не иска друго освен Киндер яйце в магазина и да няма истерии - купуваме. Ще взема да я наблюдавам ако не яде, дали ще има подобрение и при подходящо време да я изследвам за алергии.
Някой да ми препоръча къде да отида в Русе или Плевен?
Видях, че в Русе има Цибалаб и изследват за много неща.
http://ruse.cibalab.com/?page_id=8
А намерих това за Плевен и Свищов:
http://ramuslab.com/3/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8.%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%83%D1%81/

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 09:34 от n_alex76

# 94
Според мен е възможно. Мойто кашля една нощ след грейпфрут и на сутринта беше ок. Прибрахме временно цитрусите. Започнах имуномикс. Продават в куфарче 3 шишенца на цената на 2. С дълъг срок е, а и давам на двете деца сега.

# 95
Здравейте,искам да попитам какви са отзивите ви за монтелукаст,доколкото разбрах от листовката не е кортикостероид,но си има доста неприятни странични ефекти.Изписаха ни го заедно с пулмикорт.Някъде четох че е добър и за алергичен ринит,на вас как ви действа?

# 96
n_alex76, мисля, че може да е алергично, как е днес Хриси:)  Hug

Коки сега като са го взели от детска и учителката казала, че много кашлял  Thinking чак пък много, в къщи се прокашля 2-3 пъти през нощта, аз му направих сутринта пулмикорт; но определено е настинал, в петък ги извеждали в детската на двора, а там сняг-правили снежен човек и поиграли, ок, ама моето дете, както и повечето се оказа, неподходящо облечени-с тънкото панталонче, както си седи вътре -никой не ни е казал, че ще ги извеждат, та да е с шушлякова грейка ooooh! и освен това следобеда нямало и парно , щото нямало ток-ми що не са се обадили да ги вземем...... ама и да се карам все тая, сега ще се лекуваме, дано не се усложни  Praynig

# 97
  • София
Относно монтелукаста, моята дъщеря пи миналата година 4 месеца Спирокаст. Докато го пиеше не направи спазъм, но всеки ден се оплакваше от болка в корема и съня се промени. Тя по принцип спи доста неспокойно - постоянно се върти, говори насън,... но докато беше на спирокаст - говоренето се превърна в крещене, мятане и така... Така или иначе го давах само 4 месеца. Като го спрях гореизброените оплаквания изчезнаха.
Тази есен споделих  с алерголожката,която ни го изписа и вместо него ни назначи Пулмикорт турбохалер. Сега сме на него за 8 месеца от октомври нататък.
От него досега странични ефекти не съм видяла (освен, че се оплаква от горчив вкус в устата понякога , въпреки, че изплаква устата с вода след лекарството).
Но много деца нямат такива странични ефекти от монтелукаста, индивидуално е.  Освен това не съм сигурна дали ако сменя препарата с такъв на друга фирма, това няма да се промени  Thinking, просто не ми се пробваше, вярно, че са с една и съща активна съставка, но все пак ...

# 98
Някой правил ли е изследване за алергени и какви?
Върти ми се домашен прах, акари, храна.
Вие ли определяте за какво да се изследва детето или пулмолога?

# 99
Относно монтелукаста, моята дъщеря пи миналата година 4 месеца Спирокаст. Докато го пиеше не направи спазъм, но всеки ден се оплакваше от болка в корема и съня се промени. Тя по принцип спи доста неспокойно - постоянно се върти, говори насън,... но докато беше на спирокаст - говоренето се превърна в крещене, мятане и така... Така или иначе го давах само 4 месеца. Като го спрях гореизброените оплаквания изчезнаха.
Тази есен споделих  с алерголожката,която ни го изписа и вместо него ни назначи Пулмикорт турбохалер. Сега сме на него за 8 месеца от октомври нататък.
От него досега странични ефекти не съм видяла (освен, че се оплаква от горчив вкус в устата понякога , въпреки, че изплаква устата с вода след лекарството).
Но много деца нямат такива странични ефекти от монтелукаста, индивидуално е.  Освен това не съм сигурна дали ако сменя препарата с такъв на друга фирма, това няма да се промени  Thinking, просто не ми се пробваше, вярно, че са с една и съща активна съставка, но все пак ...

благодаря че споделихте,на нас са ни ги комбинирали и двете инхалации с пулмикорт и монтелукаст...в него прочетох че  има фениланин  та и от там болките в корема сигурно

# 100
Някой правил ли е изследване за алергени и какви?
Върти ми се домашен прах, акари, храна.
Вие ли определяте за какво да се изследва детето или пулмолога?

Ние като ходихме лятото при алерголога той реши какво да му пусне на детето. Бяха към 22-23 алергена до колкото си спомням. Есента имахме консултация с пулмолог за започване на терапия и тогава пък пулмолога реши да направи кръвни за алергия. Пусна ни някакъв си главен показател за алергии ECP и отделно педиатричен панел номер 8 ако не се лъжа.

# 101
Коки вдигна и температура днес към 2, утре ще се ходи при докторката...... писна ми...... Tired

# 102
  • София
Правихме кръвни изследвания-всичко е в норма, освен броя на еозинофилите при диференциалното броене - 0,15 при норма <0,04. Дали е свързано с астмата?

# 103
  • Варна, морето, сините вълни...
Ние правихме кръвен тест, който включва прах, акари плесен идр. и някои основни храни. Малкия се оказа алергичен към картоф и ябълка, спряхме ги за 3м. и после наново захранване с тях.

# 104
  • Sofia
Еозинофилите показват наличие на алергия. Моите през лятото са високи.

Общи условия

Активация на акаунт