АСТМА -тема 30

• 74 157
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
За вентолина - на мен са ми казвали, че на 4 часа може да се инхалира при нужда. Ако спи спокойно детето, ми се струва че е по- добре да не се буди.(Аз така постъпвам).

# 586
  • София, Люлин-8
Ние снощи ходихме до дежурния. Кашлицата вече е влажна. Има си го хрипа пак се чу за съжаление явно не е храчка. Изписа ни сиропче за да може да отхрачи по-лесно секрета.  Sad

# 587
  • София
Ние снощи ходихме до дежурния. Кашлицата вече е влажна. Има си го хрипа пак се чу за съжаление явно не е храчка. Изписа ни сиропче за да може да отхрачи по-лесно секрета.  Sad
при асматиците сиропите за кашлица са меко казано непрепоръчителни, тъй като те имат достатъчно секрет и когато този секрет се разводни става ужасно

# 588
verano, послушах съвета ти и я оставих да спи. Спа спокойно през нощта. В 07 я събудих за инхалации и смятам пак в 13:00 да направя и довечера пак. Дано мине бързо. Praynig

# 589
  • София, Люлин-8
blondorkata Аз така или иначе не й го дадох сиропа защото съм забелязала, че като пие каквито и да е сиропи, изключаю Вентолин, започва повече да кашля. Оставих я само на Ериуса и вибрационен масаж (дренаж), който по мои наблюдения е по-ефективен от сиропите. 

# 590
  • София
blondorkata Аз така или иначе не й го дадох сиропа защото съм забелязала, че като пие каквито и да е сиропи, изключаю Вентолин, започва повече да кашля. Оставих я само на Ериуса и вибрационен масаж (дренаж), който по мои наблюдения е по-ефективен от сиропите. 
аз също никога не давам сиропи, че и пневмонии сме правили от тях, а вентолин даваш ли сега, дано мине по- бързо

# 591
Имам нужда от помощ! Дадох 5 мл. Ериус на малката вместо 2,5. Ще се побъркам вече... На 4 год и тежи 17 кг. По колко давате вие?

# 592
  • Sofia
Давах на сина си, когато беше на почти 5 години 2,5 мл,, тогава е бил 17-18 кг. Докторът ми каза, че трябва да давам по 4 мл.

# 593
Имам нужда от помощ! Дадох 5 мл. Ериус на малката вместо 2,5. Ще се побъркам вече... На 4 год и тежи 17 кг. По колко давате вие?

Спокойно  Hug , не се притеснявай.
През февруари, когато и двете бяха болни, давах по 3мл. на малката на 2г. и по 4мл. май на голямата на 4г. Лекарите така го бяха изписали. Явно до 5мл. е нормална доза за 5г. дете, нищо, че на самата листовка пише по 2,5мл.
И аз така се бях стреснала.

# 594
  • София, Люлин-8
blondorkata Да, благодаря за съветите.   bouquet

enigmata Не се притеснявай, аз дори в момента давам на малката 2,5 сутрин и 2,5 вечер, сиреч 5 мл. дневно. Сега е 18 кг. и такива профилактики й правя при всеки спазъм по минимум 10 дена. Ако си дала 5 мл. наведнъж просто пропусни следващият прием, Ериуса действа с натрупване.  Peace

Аз си спомням, че миналата година малката един път много брутално ми се беше разболяла и пиеше сумати лекарства и то все в различни дозировки. И в един момент нещо се бях объркала с лекарствата и вместо да й дам 7 мл. от Саностола й наджасках 7 мл. от единия антиконвулсант (а това си е опасно), бях полудяла. Хукнахме по спешни кабинети и в крайна сметка резултата беше само, че беше по-успана за 24 ч. и после се оправи, но напълно разбирам паниката ти.  Hug

# 595
Благодаря ви, момичета! Hug Слава Богу нищо не стана, но така яко се ошашках, че още ми държи влага. ooooh! Днес бяхме на преглед и споменах какви съм ги свършила, но док ме успокои, че няма нищо и "тенденцията" била даже по-висока доза да се дава от противоалергичните. Иначе няма спазъм и гърдите са чисти, а кашлицата била от гадните сополи, които вече са едни лепкави и много трудно ги вадим. Ще продължим вентолина и утре, но по 2 пъти на ден, а ериуса до края на май сигурно ще остане, че с тази алергия... Вентолина се спираше постепенно, нали? Т.е. да направя утре един път и в сряда да не правя въобще или как? newsm78

# 596
Ако сме инхалирали 3 пъти вентолин преди това, после 2 дни правим 2 пъти, 2 дни по веднъж и чак тогава спираме с вентолина.
Оздравявайте!

# 597
Момичета, ние пак сме с пристъп. Вчера ходихме на лекар, имаше само бистър секрет от носа и като стана сутринта, кашля малко. После в градината казах, че изобщо не е кашляла. Но сутринта кашля ужасно много и сополите станаха зелени. Личната вчера като я прегледа, каза, че няма нищо друго, нито гърло, нищо притеснително, само дишането й било "по-грубо" и да правим пулмикорт тази седмица, за да предотвратим пристъп. Но днес вече си е с пристъп, кашля много и това, което най-много ме притеснява е, че сополите станаха зелени. Ще се обадя на личната да й кажа, че ще включа вентолин и антибиотични капки(имаме гентазон), но това е достатъчно. Вие как постъпвате с зелените сополи? Достатъчни ли са антибиотични капки или ще е нужно и изследване или нещо друго. Какви антибиотични капки слагате?

# 598
От зелени сополи влязохме в болницата.Направи ми ужасен спазъм,вдигна и температура.Оказа се,че има стрептокок в носа и от там беше цялата драма.От антибиограмата гадината беше чувствителна само на един АБ.
По-добре изследвайте сопола!

# 599
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета,искам да попитам тези от вас,които са си купували ВЕД метър,от къде си го взехте.Аз съм от Пловдив и обиколих няколко аптеки-нямат.

Общи условия

Активация на акаунт