АСТМА -тема 30

• 73 471
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • BG
Ето този имунизационен календар според това, което намерих, би трябвало да е най-новият за БГ, накрая на текста наистина се споменава за въпросната комисия, дано да има нещо вярно, аз също не съм привърженик на ваксините, макар че са правени на моите деца, но  преди години въобще не ми е минавало на ум за евентуални реакции от тях.

# 706
Момичета в Неделя се върнахме от Сандански,страхотно си прекарахме,но....
Още на 5 ден там започна да хърка,но сякаш не от носа,а от гърлото,започна и да диша тежко.В Понеделник го водих при личната-каза,че вероятно е от смяната на климата и дрън-дрън.
Сега пробваме без инхалации,а само Вентолин на сироп и Ериус.
Според вас това тежко дишане и хъркането от какво може да е? newsm78
Сополи няма,може ли да ми прави нещо по-сериозно,предвид че е така от седмица вече???
Извинявай, но нали имаш предвид, че не е безобиден точно сиропът Вентолин  Wink Аз не бих рискувала без лекарско предписание да го включа, но инхалациите с него не ме притесняват толкова , защото са по-безвредни  Peace Освен ако и при твоето дете като при Коки на Меган инхалаторния не действа добре и се налага сироп  Confused При всички положения това не е нещо, което е добре да самоназначаваме на децата си  Peace
Принципно е възможно от смяната на въздуха да има реакция, но чак пък тежко дишане  Rolling Eyes Сега като се замисля и моята май я беше втасала като бяхме там, накрая на престоя вече  newsm78
Сега втора поредна година ходим в Трявна, върнахме се мин. седмица, там дори и сополива да отиде, на 3-тия ден е ОК  Sunglasses

# 707
Здравейте! Имам въпрос към тези, чиито деца са на пулмикорт - ще го спирате ли за лятото? Нашият алерголог каза да го спрем края на месеца, но детето ми пак е болно.

# 708
Момичета в Неделя се върнахме от Сандански,страхотно си прекарахме,но....
Още на 5 ден там започна да хърка,но сякаш не от носа,а от гърлото,започна и да диша тежко.В Понеделник го водих при личната-каза,че вероятно е от смяната на климата и дрън-дрън.
Сега пробваме без инхалации,а само Вентолин на сироп и Ериус.
Според вас това тежко дишане и хъркането от какво може да е? newsm78
Сополи няма,може ли да ми прави нещо по-сериозно,предвид че е така от седмица вече???
Извинявай, но нали имаш предвид, че не е безобиден точно сиропът Вентолин  Wink Аз не бих рискувала без лекарско предписание да го включа, но инхалациите с него не ме притесняват толкова , защото са по-безвредни  Peace Освен ако и при твоето дете като при Коки на Меган инхалаторния не действа добре и се налага сироп  Confused При всички положения това не е нещо, което е добре да самоназначаваме на децата си  Peace
Принципно е възможно от смяната на въздуха да има реакция, но чак пък тежко дишане  Rolling Eyes Сега като се замисля и моята май я беше втасала като бяхме там, накрая на престоя вече  newsm78
Сега втора поредна година ходим в Трявна, върнахме се мин. седмица, там дори и сополива да отиде, на 3-тия ден е ОК  Sunglasses
Сиропът е предписан от лекар,детето е преслушано.Досега винаги сме ползвали инхалаторен,този път пробваме със сироп.
Просто исках да споделите опит,дали след климатолечение вие се е случвало нещо подобно?

# 709
Моят син след климатолечение  беше със зверска кашлица. Това ни се случва последните два пъти след като сме го водили на планина. Сега овладяхме ситуацията с инхалации - пулмикорт и вентолин.
Аз също предпочитам вентолин за инхалации пред сиропа.

# 710
При нас пак ангина се заформя. Рядко подкашля. Страх ме е да не стане като миналия месец и пневмония и ангина. От вчера е с Т.- А кУриоза в случая е че не е ходил на детска. ЛЛ-то изписа днес Клацид. Минахме на частно и при едно УНГ. Само парите където си дадох. Заяви ми, че щом няма проблеми със слуха и болки в ушите третата сливица не била проблем. Изписа ми едно рецепта за 100 лева. Маза го с гранофурин и каза да купя и да мажа вкъщи пак, за да можем да избегнем антибиотика. Вече не знам какво да правя и аз. Отровихме го от АБ това дете. Взех прословутия гранофурин и мазах. Някой да има опит с това лекарство.

# 711
  • sf
Гранофурина е страхотно лекарство за гърло. Каката само с него я лекувах, че и тя пиеше през месец АБ.

# 712
Аз го купих. Пак мазах. Увих тампон около една пинсета и се надявам да съм успяла да обтрия добре на малчо сливиците.

Сега броих дишането е 25 в минута. Учестено ми се струва понеже той като е здрав му е 16/17 на мин.

Последна редакция: чт, 21 май 2015, 21:18 от kimmy

# 713
  • на плажа
Кими, премери температурата. Като вдигнст темп. учестяват.

# 714
Кими, премери температурата. Като вдигнст темп. учестяват.

Преди час мерих с 37.9 беше. Все още не давам нищо. Чакам повече да се вдигне / дано не се де/.

# 715
Привет и от нас - ни се разболяхме светкавично . Сутринта ми каза че го боли гърлото , от обяд вдигна температура до 37,5. Събори го на легло , и със новата ни придобивка - диабет  Shocked Направихме изследвания оказа се бактериална инфекция - пием Зинат , включих от днес Пулмикорт , Ксизал , Пробиотик . Да видим дали ще се отървем. След инхалация със Вентолин - 0,1 мл + 1/2 Пулмикорт - вдигна лека температура , което не ми хареса ......Да сте наблюдавали такава температура след инхалация при вашите дечица  newsm78

# 716
  • на плажа
Има вирус. За една седмица мина през всички вкъщи без кучето. Стискайте зъби! Бързо оздравяване. Ние си пием Зината, правим инхалации през 5ч ( ама днес са пропуснали следобедната  Crazy) и чакаме да отмине. Чува се свиркане още. В понеделник ще го заведа на контролен преглед.

# 717
Ето този имунизационен календар според това, което намерих, би трябвало да е най-новият за БГ, накрая на текста наистина се споменава за въпросната комисия, дано да има нещо вярно, аз също не съм привърженик на ваксините, макар че са правени на моите деца, но  преди години въобще не ми е минавало на ум за евентуални реакции от тях.
Има такива комисии, разбира се, аз лично съм ходила на нея 2 пъти - за София става въпрос; би трябвало да има и в другите градове. Ваксини и манту в училищата ме втрещява като информация, че все още се прави. Би трябвало да ги прави само ЛЛ след обстоен преглед, със знание и разрешение от родител. Аз също знанесох декларация в училище, че не разрешавам да правят манипулации и да дават лекарства на детето, без мое знание и разрешение, освен спешна помощ, не дай си Боже.
Оздравявайте всички бързо!   bouquet

# 718
При нас климатолечението в Сандански му се отрази перфектно - нито хъркане на носа, сопол, кашлица, нищо.Върнахме се и веднага на градина за съжаление.След ден номер 7 е със зачервено гърло, хъркащ нос и влажна кашлица и отново у дома.

# 719
  • София, Люлин-8
Днеска от 15 ч. сме при Мустаков стиснете по едни палци.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт