187 костюма смени, но на себе си верен бъди - немски карнавалени истории

• 62 372
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
И нашата католическа КИТА работи... Искам ако е удобно да вмъкна едно въпросче по повод курсовете по-горе - сега започвам курс към Профис по БАМФ, но не попитах при отсъствие как се процедира. Мисля го в случай, че малкия е болен и таткото няма как да си вземе ден да го гледа, какво се случва? Благодаря и лека вечер!

# 646

Добър четвъртък   bouquet   ,момичета!
    Дайте идея какво мога да купя от БГ,за нашите наемодатели.Попаднахме на много фини,добри,интелигиентни и кротки хазаи. Ще пътуваме до България/за майската ваканцийка./
Скрит текст:
Благодаря за съветите за избор на път, и хотел за нощувка,на всички които ми писаха! Hug
  Искам нещо да им донесем. Подарихме им нашенски подправки-шарена сол,чубрица...Може би нещо битово-гювечета,гърненце за боб...

# 647
Здравейте мами, в случай че ще раждам и ще живеем в Германия, ще ни бъдат ли нужни актовете за раждане (преведени/ или многоезични) моя и на мъжа ми?

# 648
Здравейте мами, в случай че ще раждам и ще живеем в Германия, ще ни бъдат ли нужни актовете за раждане (преведени/ или многоезични) моя и на мъжа ми?

Ще ви трябват за почти всичко, така че задължително си ги преведете и легализирайте.

# 649
Roo Roo, относно подаръците, ние есента избирахме подаръци, само че при нас бяха хранителни /дивечовият суджук и виното се приеха много добре/. Обаче видях много хубави битови покривки в Метро, имаше също и битови салфетки, текстилни.
Иначе глинените съдове не е ясно до колко ще им влязат в употреба, дали няма само да  им заемат място или събират прах.

# 650
При нас ДГ ще стачкува на 12.05. Дано да е само един ден.

Аз съм подарявала битови покривки и ръчно изработени медни съдове. Бяха влезли в употреба, но никога няма гаранция, че няма да се превърнат в прахосъбирачки. Към глинените съдове съм предубедена заради възможното съдържание на олово в глазурата, затова не бих подарила такива (и не ползвам вкъщи). Ако пият, хубавото вино също е вариант, да. Хранителни продукти не бих носила, защото се съмнявам в качеството. Embarassed

# 651
Качествено вино и розово масло (ама не в грозните традиционни мускалчета) винаги се приемат добре.

Битови предмети не подарявам. Подарявала съм автентична риза с шевица, обаче, но беше предназначена за човек, за който бях сигурна, че ще оцени подаръка.

# 652
  • Germany
Браво на вашите градини. Нашата е от активно стачкуващите, 1 седмица ... засега. Аз не работя, ок, но пък имам курс по немски Crossing Arms Ще повиси  малко при баща си в офиса, ми се струва. Мен за друго ми е, тъкмо влезе в ритъм на градина и хоп я стачка, я ваканция, я сополи, пфу.
Кажете ми моля, как организирате детските играчки? По-скоро в какво? Нашето дете и баща му са големи фенове на Лего. Постоянно се купуват нови кутии и кутиичици и съвсем нямам идея къде да ги прибирам. Пъзели, игри...в момента на пода има 10 кутии една върху друга и много ми се иска да ги скатая в нещо Rolling Eyes

# 653
Всичкото ни лего (а и другите играчки) за прибрани в етажерки с подвижни контейнери от серията Трофаст на Икеа. Има разнообразни цветове, големини, височини. Много практично за детски стаи.
http://www.ikea.com/de/de/search/?query=Trofast
Като поотрасне детето вместо контейнери могат да се сложат полици за книги, папки, списания. Стабилни са. Ние сме много доволни.

# 654
  Мeduncka,Синьо,Сбъдваща мечти,благодаря! Hug   
Погледнах  серията "Трофаст",на Икеа,за органайзер детска стая-чудесна е!

# 655
  • Germany
Ние сме подарявали на съседите българско вино, сладко от смокини и глинени гювечета /тя е вегетерианка и много й хареса сиренето по шопски, което й направих, веднъж, та затова/.

# 656
Сбъдваща, тези контейнери и аз бих ги ползвала да съхранявам всички джунджурии, които незнайно как се събират у дома.

Roo Roo
не е прието да се подаряват обемисти неща, освен ако не са по желание на, или съгласувани с получателя!
Ако искаш просто да направиш мил жест, най-добре във вид на "недълготрайни активи" - момичетата са ти предложили розово масло, храна, вино. Нещо интересно, българско. Мога да добавя, красиво бурканче с мед, сладко, туршия, морска сол или подобни.
Ако искаш да им остане за спомен, нека наистина е малко като размер, буквално да се побира в джоба ти. Нещо от занаятчия, или приложни изкуства.  Важно е да не е пластмасов кич, а нещо наистина красиво. Ако си била в дома им, можеш да прецениш какво и дали изобщо подобни предмети пасват там.

# 657
Oще една идея - на приятелски немски дечица подарявам от портфейлите-животни на Арт, или техни ключодържатели. Качествени са, красиви, запомнящи. Имат метална висулка "произведено в Бг" и българското знаме. Винаги много им се радват, даже поръчват още Simple Smile
http://www.art93.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1% … 0%BA%D0%B0?cid=42

http://www.art93.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1% … 0%BA%D0%B0?cid=42

# 658
Аз подарявам сапуни и подправки, но на хора с които съм близка.  Сапуните много им се радва. Последния дори ми каза жената, че е оставен между дрехите. Съвсем малки карета или торбичка с розови листа също съм подарявала. Дори и точилка съм носила.  Joy Ползва си я постоянно. Пак казвам зависи от човека.
А джунджурийки се събират постоянно. Тези дни правя разчистване и направо се чудя кое къде да напъхам. Лего-то при нас е в кутии с капаци и стоят до гардероба една върху друга. Една част обаче е на земята пред леглото защото уж се играе с него. Струва ми се обаче, че събира повече прах отколкото някой да играе с него.

# 659
  • Germany
Ау, Сбъдваща, прекрасна идея! Вече знам какво ще вземем на съседчетата това лято Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт