Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 29 751
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Привет мами! За един ден изписвате света  Heart Eyes Heart Eyes

Аз идвам с едно бързо въпросче. Днес се сдобих с помпа медела мини електрик от приятелка и тъй като ми изглежда страхотна бих искала да я ползвам и само трябва да си купя за нея нов вакуум, но по сайтовете не намерих нищо. Имате ли идея откъде да намеря? newsm78

# 121
  • Пловдив
Аз "имам" апетит. Като седнем да ядем и имам чувството, че ще изям целия свят...на 4тото бодване вече съм наядена... лошото е, че така вечерям още 2 3 пъти хахаха.

# 122
Здравейте момичета  Simple Smile
Да се отчета и аз - в 28 седмица и 5 дни бебка я измериха 1250 гр. , за щастие всичко е наред.
За козметиката съм се спряла на A- derma или Uriage . Но и на мен ми казаха , че първата ще я спират .
По повод на раждането съм се спряла на Токуда и д-р Илиев. Мисля , че Мацето беше писала по- назад , че не иска Токуда, любопитно ми е защо ?
За помпите Медела резервни части продават в Малечко на околовръстното. И аз съм се спряла на този модел или на ръчната , още се чудя.

# 123
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile
Да се отчета и аз - в 28 седмица и 5 дни бебка я измериха 1250 гр. , за щастие всичко е наред.
За козметиката съм се спряла на A- derma или Uriage . Но и на мен ми казаха , че първата ще я спират .
По повод на раждането съм се спряла на Токуда и д-р Илиев. Мисля , че Мацето беше писала по- назад , че не иска Токуда, любопитно ми е защо ?
За помпите Медела резервни части продават в Малечко на околовръстното. И аз съм се спряла на този модел или на ръчната , още се чудя.

Ааама аз се следя в Щерев и си обичам докторката и искам при нея да си раждам. Подписа ми е реалност благодарение на нея. Токуда ми е вариянт само при преждевременно раждане. Иначе нищо против болницата.

Пфуу гладна съм а ММ закъснява... Киселини имам нищо не ми се яде а съм гладна!

# 124
Мацето при коя лекарка се следиш,дали пък не сме се засичали някъде из коридорите на Щерев...  newsm78

# 125
За спално бельо ние взехме от Икеа, 2 чаршафа с ластик 17 лв, обиолник 19 лева и спално бельо 12 лв  Heart Eyes всичко изчистени цветове

http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-textiles/Bed-linen/46451/47582/
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-textiles/Bed-linen/17131/18262/
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-textiles/Bed-linen/26391/27522/
Мацето, чаршафите с ластик от какъв памук са? Аз търся бархетни, каквито има в Mothercare, но са по-скъпи.

# 126
  • София
И аз ще се възползвам от рецептата  Mr. Green Много благодаря Simple Smile
Резервни части за помпи Медела има и в един магазин срещу мол Сердика, мога да изровя и точен адрес. Вчера бях в него и си купих такива, защото и моята помпа е втора употреба на Медела, но ръчната. Също и онлайн се продаван в няколко магазина.
Силки вярвам, че в понеделник ще ви зарадват с качени грамчета  Hug Всичко ще се оправи, просто трябва време   bouquet

# 127
понадникнах при Мартенките  , иии ние наистина сме доста по активните да не кажа двойно повече ,което е добре защото черпим ценни съвети една от друга  Hug

# 128
Metlichina, може с лимонов сок. Това май не е основната съставка, не съм сигурна, но май може и без нея. Абе по кулинарните форуми доста е изписано, аз оттам разбрах.

Момичета, най-сетне направих първата си поръчка в амазон.де. Голяма мъка ми беше с тоя немски, уж го шпрехам малко, но пак се затрудних. Обаче, сега при доставчика ми искат да въведа тракинг номер, а аз нямам такъв. Да не би да се получава по-късно, когато обработят поръчката? Мерси предварително, важно ми е, че много нерви изхабих докато разбера как става. Но след толкова обсъждане на цените и начините на пазаруване, ме убедихте, че онлайн пазаруването е много по-изгодно.

PS Питам тук, защото в темата за пазаруването хич не ме отразиха онзиден

# 129
  • Перник
Рози, благодаря за новата тема!   bouquet
за килограмите - аз съм +15  ooooh! а тези дни като се замислих колко ям...ми то количеството е по-малко от преди да забременея, но явно сега всичко ми се лепи. Живи и здрави да сме, после ще отслабваме. Единственото ми притеснение беше да не започна да качвам кръвното заради кг, но засега си ми е същото - 90/60.
силки, радвам се, че си вкъщи вече! Съвсем скоро ще си приберете и Мишето, стискай зъби още малко  Hug
за козметиката - мислех да взема Мустела, но още се чудя. Аз съм с Атопичен дерматит и силно се надявам бебчо да не го е наследил...та в тази връзка не знам към какво да се ориентирам.
спалните комплекти майка ми ще ми ушие 2, но трябва да си избера плат, дано има нещо хубаво. Свеки също е купила един комплект с олекотена завивка, та мисля, че три комплекта ще са достатъчни. Вие по колко ще взимате?
слинг много искам да вземем, но не знам за лятото дали е удачен вариант, няма ли да се претопли детето?  newsm78 сигурно е тъп въпроса, но ще помоля мамите с опит да се включат. Харесала съм едни слингове иначе, но 100 лв ми се струват много та може и аз да си купя плат и да ушия един за проба.
Хайде лека вечер от мен, че нещо се унесох с писането. Blush

# 130
  • София
Мацето при коя лекарка се следиш,дали пък не сме се засичали някъде из коридорите на Щерев...  newsm78
Мацето сигурно хапва,но понеже и двете сме при една и съща лекарка,ще си позволя да отговоря- д-р Коновалова.Уникален човек и специалист.

# 131
  • София
Мацето сигурно хапва,но понеже и двете сме при една и съща лекарка,ще си позволя да отговоря- д-р Коновалова.Уникален човек и специалист.

не хапвааам още чакам тоя моя мъж в задръстване е  Simple Smile, дам ние със swampi сме при Коновалова.
pokita от памук са жена, какъв памук има? не знам, пише само 100% памук  newsm78

# 132
  • Под кленовите дървета
Карамел, за лятото бяхме си ушили точно тия леки, памучни слингове. Въздухът циркулира добре и не запотява бебето повече отколкото в количка, легнало върху памучна пелена.
След като си с АД те съветвам по-бавно да въвеждаш после млечните продукти и да не бързаш с тях. те много отключват. В миналата отчетна една мама така отключи АД - с домашно краве масло на 7 месеца Confused

pokita от памук са жена, какъв памук има? не знам, пише само 100% памук  newsm78
Има органик памук, може за това да пита.

Момичета, мислете си за вашия организъм. Той се презапасява в случай на глад да може да откърми бебето. и на вода и ябълки да сте, пак ще лепите, нали всички сме с идеята да кърмим, организмът ви най-вече. Килата просто гледайте да са от полезни храни, не от шоколадчета, че по-лесно се смъкват после Simple Smile

# 133
Привет момичета! Оглеждам се за безконтактен термометър. Има ли мами, които са ползвали и са доволни от някоя марка/модел?

# 134
за козметиката - мислех да взема Мустела, но още се чудя. Аз съм с Атопичен дерматит и силно се надявам бебчо да не го е наследил...та в тази връзка не знам към какво да се ориентирам.
И аз съм с АД, питах лекар (дерматолог) и ми обясни, че не се предава на бебчетата. Само трябва да внимаваме каква козметика използваме за тях (нали знаеш без съдържание на сапун). Т.е. малко повече грижа и внимание да не го отключим АД на бебчето. Всякакви бабини зехтини, свинска мас и пр. не се препоръчват.
jasmin_veni е писала и за храненето, не го знаех.

Общи условия

Активация на акаунт