Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 29 759
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Относно слинговете - ако нямате никакъв опит и искате да опитате без да инвестирате много пари - най-добре първо с еластичен (не тъкан) слинг шал. Около 5м е дължината, има български на доста сносни цени (примерно Зилана), отделно в olx има много, чистно нови или ползвани няколко пъти. Разпитайте също някоя приятелка, дали няма да ви даде да пробвате.

За след това - ако сте от София, Варна или Пловдив - има организирани срещи за слингоносене - отидете, вижте, тествайте и преценете, какво ще ви е удобно. За маркови слингове и ергораници втора ръка, вижте в Рошаво, секция "Втора любов". За много неща не робувам на марки, за слингове съм се убедила, че за мен има разлика, но всеки преценява според бюджета си, както и това колко носи.

За лятото - най-добре е или някакъв тензухен слинг шал (има готови такива, а предполагам, че може и да се ушие нещо подходящо), или слинг с халки, защото е само един слой плат и ако е хубава памучна материя е достатъчно проветриво(вече тук е въпросът дали ще се спогодите със слинг с халки, аз първия път не успях, може и да съм улучила добър модел или начина на слагане, не знам), или някакъв вид ергономична раничка или мей-тай, ако бебето вече е достатъчно укрепнало за такъв вариант.

За сина ми съм ползвала - еластичен слинг шал на заем от приятелка, китайска ергономична раничка (много евтина, но бързо се израства, отделно че като материи и удобство няма нищо общо с качествените варианти, както установих после), Boba и преди няколко месеца взехме и Tula Toddler. Отделно за туристически по-дълги преходи имаме и раница самар. Но на нас просто ни е такъв стила на живот, де, може и с много по-малко да се мине в общия случай, особено при по-ограничен бюджет)

За бебето съм взела втора ръка Cabboo още преди да забременея, вместо еластичен слинг шал, да си спестя овързването, че ми е малко досадно, а и с двугодишен батко, който не ходи на градина и без ползване на баби, всяка минутка ще ми е ценна Simple Smile После ще мине на Боба-та и някой ден на Тулата.

Момичета, най-сетне направих първата си поръчка в амазон.де. Голяма мъка ми беше с тоя немски, уж го шпрехам малко, но пак се затрудних. Обаче, сега при доставчика ми искат да въведа тракинг номер, а аз нямам такъв. Да не би да се получава по-късно, когато обработят поръчката? Мерси предварително, важно ми е, че много нерви изхабих докато разбера как става. Но след толкова обсъждане на цените и начините на пазаруване, ме убедихте, че онлайн пазаруването е много по-изгодно.
Не винаги има тракинг номер, ако има, то го получаваш едва след като продавачът изпрати пратката.

# 136
  • София
Ada - може ли малко повече подробности за caboo? На мен като ми казха за boba-та първия път, ми споменаха и за тази раница-слинг... Или както се води. Първоначално ми се сториха едно и също, само че caboo-то е по-омотано сякаш? Ние ще купуваме такава "екстра" по-натам, но ще ни трябва, наред с раницата и практично столче за велосипед и от сега се чудя.... Слинг не искам в никакъв случай и само ги гледам тия ранички.
Каква е основната разлика между caboo и boba-та?

Иначе за чаршафите - и нашите комплекти са от Икеа. Там най-много ми допаднаха като материя. Взехме два, мисля още един да купим и майка ми ще "разцепи" два мои чаршафа, които смятам да подлагам в количката и като ходим някъде, например:)

# 137
Ada - може ли малко повече подробности за caboo? На мен като ми казха за boba-та първия път, ми споменаха и за тази раница-слинг... Или както се води. Първоначално ми се сториха едно и също, само че caboo-то е по-омотано сякаш? Ние ще купуваме такава "екстра" по-натам, но ще ни трябва, наред с раницата и практично столче за велосипед и от сега се чудя.... Слинг не искам в никакъв случай и само ги гледам тия ранички.
Каква е основната разлика между caboo и boba-та?
Ето Cabboo: https://www.youtube.com/watch?v=_hKK8CiXXK8 и ето Boba: https://www.youtube.com/watch?v=Ux-EewIHEm0
Cabboo като цяло е по-подходящо за съвсем малки бебета, защото наподобява еластичен слинг шал, спестявайки омотаването. Много добре обхваща бебето и предлага перфектна подкрепа особено за най-малките. За по-голямо бебе за мен е по-неудобна от Бобата, но става, де. Една приятелка си носи детето (без да ползва количка) до 2г в Cabboo. Мисля, че би ми било по-трудно да слагам детето на гръб с нея (носенето на гръб по принцип не се препоръчва преди 6м, с някои изключения).
Въпреки, че Бобата я дават от новородено, не е най-оптимална за тази възраст. Аз лично я намирам за по-уместна след втори или трети месец. На мен лично ми е по-бърза за слагане от Cabboo, включително лесна за слагане на гръб.  

И тъй като знам, че в моите постове говоря основно за маркови и скъпи слингове (макар че Cabboo-то например го купих за 50лв и ще мога да го продам почти за толкова след като приключим с употребата му), искам да подчертая, че да носиш със слинг далеч не значи, че трябва слингът да е марков и скъп, както и да возиш в количка не значи, че трябва да е от Стоке нагоре. Просто всеки решава според възможностите, времето, което носи и т.н.... Аз съм склонна да давам повече пари за слингове, защото нося много, ежедневно сме навън, често за дълго време, много по-дълго, отколкото и вече ходещото ми дете издържа на собствен ход. Лятото за цял ден. До преди да забременея количка не ползвах, защото не ми е удобна нито за квартала, нито пък за пътуване в градския транспорт, нито пък с колата да се разкарвам и да се занимавам с паркиране и сини/зелени зони Simple Smile Има много хора, на които само количка им е ок, както и много, които комбинират количка и слинг, няма нужда човек да избира само едното. Всеки си преценява според стила на живот, кое му е най-удобно във всеки момент Simple Smile
Ако човек е ограничен във финансите, може да мине само с един тъкан слинг шал от раждането до края на носенето(малко по-сложно е в началото с новородено, но се свиква), или пък с еластичен слинг шал и мей-тай, ушит от шивачка, после... Та варианти винаги има.

РоЗи, а столче за велосипед ще ви трябва едва следващото лято, това няма да стане (казвам го от личен опит с баткото - също априлско бебе), та има много време за него Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 22:51 от ada_smiles

# 138
Привет момичета,

Относно слинговете - всеки може да опита и прецени. Аз лично използвах слинг, когато малката стана на няколко месеца, вече будуваше повече, помрънкваше и аз хем си я носех, хем можех да се движа свободно и да си върша по нещо.

Козметиката, която съм ползвала съвсем в началото беше Себамед, но в минимални количества и не сме имали проблеми с кожата. После съм взимала и Мустела и Uriage, слънцезащитна Ла Рош Позе и съм била доволна. Сега най-вероятно ще взема Мустелата. Някой беше писал и за Судокрема - него съм го ползвала изключително рядко само за подсушаване и сякаш също е с бърз ефект. Според мен бебчетата ще растат през топлото време и няма нужда да се клепат с много козметика.

За болниците и раждането - важното е крайния резултат да е Happy end. Всичко останало се забравя, когато си гушнеш бебчето. Аз съм се насочила към Шейново заради лекаря. Не съм се интересувала в детайли за условията, но ми е важен лекаря.  Praynig

Да се включа и аз в оплакванията - днес така си качих адреналина  Crazy След работа едвам изчистих колата от снега и реших да ходя на лекции  ooooh! Такова задръстване и такова каране при тоя сняг направо ужас. Мислех, че ще ме затрупа на някой светофар. Дори на светофара пред Булбанк и ЦУМ един се подпря в мен. Така след 1.30 часа реших, че няма смисъл да ходя на лекции и директно продължих към вкъщи. След 2 часа пътуване - Home, sweet home... Обаче от това пътуване и само съединител, първа, така ме заболя корема, че сега лежа като кит на сухо на дивана и реанимирам.

# 139
РоЗи, а столче за велосипед ще ви трябва едва следващото лято, това няма да стане (казвам го от личен опит с баткото - също априлско бебе), та има много време за него Simple Smile
ada_smiles, разби ми всички надежди и нетърпение да се кача пак на велосипеда.  hahaha Имам един нов каран само 5-6 пъти, не можах да му се нарадвам. Или по-скоро ще си го карам, но без бебка.

# 140
  • София
Ей, аз днеска много спамя, ама отдавна не съм имала такъв ден пълен само с радости и нито един дразнител:) Даже допреди малко се боричках с мъж ми, щото направи грешката да ми купи Симс 4 и аз зациклих на компютъра му (че е по-добър от лаптопа и е с по-добра графика)... Човекът направи какви ли не акробатики да ме вдигне от стола, направо бяхме голяма картинка:)
Та - щастието, което искам да споделя с вас. Наши много, много близки приятели, семейство, което ни вдъхновява и даже сватбата ни беше на едно и също място (с 2 години разлика), също чакат бебче. Ние ги водим с 3 месеца някъде. Е, днес ни казаха, че и те чакат девойка;)Wink Женско царствооо!!!!

Ada - мерси за обяснението:) Hug
Ще си остана на първоначалния вариант - боба, но като наедрее мъничето. Аз съм от тия дето мислят да го комбинират с количката, струва ми се най-практичния вариант за нас. За пътуване с градския ерго раничките ми се струват супер, но не мисля че бих отишла до магазина или до кварталната градинка без количка... Ще видим де:)
Иначе за столчето - да, от догодина ще е, засега в раничка, ама си гледаме ние, че искаме от тия столчета, които се слагат напред. Почти не съм виждала такива... Той таткото вече велосипеди гледа, така че Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Мони - я тихо! Мине ли възстановяването след раждането яхаме колелата! Оставяш беба на таткото или я мятате в слинга и към Борисова:)
Между другото, виж ние по какво точим лиги: http://zumbalancebike.com/zum-cx%20-%20buy%20now.html

Happiness - то времето навън се развали за секунди, много гадно. Прибрах се точно като започна да вали и сега като гледам какво е навън се благодаря, че не ме хвана навън бурята, както бях без кола и телефон:)

# 141
Po3u, аз мине се не мине време и си се оплаквам за колелото.  hahaha
А с този сайт ще ме накараш да направя и покупка извън списъка още от сега. Mr. Green Харесах едно розовичкоо, ауу чудно е. А как да я оставя бебка на татко и като той има по-голямо желание и от мен да кара. Жалко че си ми далеч, иначе офертата ти за Борисовата звучи много добре. Ние ще си обикаляме в морската. 

# 142
  • София
...

Момичета, най-сетне направих първата си поръчка в амазон.де. Голяма мъка ми беше с тоя немски, уж го шпрехам малко, но пак се затрудних. Обаче, сега при доставчика ми искат да въведа тракинг номер, а аз нямам такъв. Да не би да се получава по-късно, когато обработят поръчката? Мерси предварително, важно ми е, че много нерви изхабих докато разбера как става. Но след толкова обсъждане на цените и начините на пазаруване, ме убедихте, че онлайн пазаруването е много по-изгодно.

PS Питам тук, защото в темата за пазаруването хич не ме отразиха онзиден
Изчакай да ти пратят поръчката и тогава си пусни заявка към превозвача.
Тракингът ще ти се появи в подробностите на поръчката, а ако няма такъв, просто оставяш празно в заявката.

Трябваше първо да потренираш с английския амазон. Аз немски бъкел не знам, там само по спомени карам, нали са еднакви сайтовете... Laughing

# 143
  • Под кленовите дървета
Копирайте линка със сайта в гугъл транслейтър и той го превежда на гугълско ниво.

# 144
има ли луди,дето не спят?!то мойто вече не се изтрайва ooooh!това ми е трета нощ подред да не мога да заспя!уж нищо ми няма,даже киселините са поносими,ама място не си намирам Confused

# 145
Запис в клуба на будните  Simple Smile Само да уточня,че нямам проблем със съня а със заспиването.Заспя ли веднъж 8 часа си ги правя,ама пусто заспиване- голям зор  Laughing

# 146
то и аз съм така.само се въртя....и не мога да заспя.изнервям се и ставам!

# 147
  • Перник
jasmin_veni, дано запомня съвета за млечните продукти. По принцип няма от кого да взимам домашни млечни продукти, но все пак ще внимавам.  Wink
monicaaa, аз не съм говорила с лекар за вероятността бебето да има АД, но моят е по наследство от баба ми и леля ми (тяхното не е точно АД, но е някаква екзема) така че не съм много съгласна с ненаследяването. Силно се надявам нито моите деца, нито на брат ми да наследят моите гени в това отношение, защото си спомням какъв ад беше като бях малка, майка ми с какво ли не ме е мазала и къде ли не съм ходила, но резултат няма... А иначе за козметиката знам, че трябва да бъде без сапун, аз само такава ползвам. 
Ada, благодаря за обяснението за слинговете. Аз съм си харесала baba слинг, но не съм чела още мнения за него.
След третото ставане до wc за тази нощ съвсем се разсъних, а е толкова рано...

# 148
Да ви се похваля - аз все още не съм заспала и като гледам няма и да стане работата.Не стига,че трудно заспивам ами и бебсън цяла нощ си играе в корема ми и всяко негово движение ми причинява болка.

# 149
  • София
Metlichina, може с лимонов сок. Това май не е основната съставка, не съм сигурна, но май може и без нея. Абе по кулинарните форуми доста е изписано, аз оттам разбрах.

PS Питам тук, защото в темата за пазаруването хич не ме отразиха онзиден

Giada, отдавна не съм пазарувала и аз но до колкото помня момера го има в мейла, който ти изпраща търговеца, като приеме поръчката.

Общи условия

Активация на акаунт