Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 29 770
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Cvety83, мерси за отзивите за ТК. Въпроса дали е нужен избор на екип винаги стои на дневен ред, особено ако човек няма излишни 1000 лв. Аз искам с избор на лекар, за да не ми слагат окситоцин и т.н. полезни системи. А с този лекар знам, че няма да направи нищо ненужно. Много ми се иска и да ми оставят бебето при мен веднага след раждането, затова сигурно трябва ВИП родилна зала. Но тия неща ще ги разпитам като звънна най-сетне на лекаря, което трябва да направя скоро.

От Хисаря и аз имам чудесни отзиви от бабите, които водиха през лятото малката. Тая година може пак да я пратим с тях където решат да почиват, а ние с някаква олекотена програма...по-скоро на планина.

Рози, и мен ме наболява зъбче, ама аз знам причината. По-скоро се чудя дали ще се намери някой да го лекува, и дали изобщо е спасяем. Мен от зъболекари не ме е страх, вадиха ми сливиците с локална упойка, раждах без никаква, чистят ми корените също без упойка. Като знам, че е за добро, търпя.

# 196
Po3u не вярвам някой да се навие да те лекува след 6ти месец, ще вземеш да родиш на стола. Сега зъболекар само по спешност до края. То не остана. И на мен ми падна една пломбичка и ме наболява, но ще чакам.. Страшно е да те боли от топло,ако е мъртъв зъба. Щом е на нов, дишай  Hug  Grinning
Смехорани моя мъж започва да ме мисли за луда покрай постовете ти. Седя си ,седя и в един момент  Joy Joy Joy rotfImbo rotfImbo rotfImbo Онзи ден дори го коментираше с приятел как съм изкуквала,имала съм истерични пристъпи на кикот от тая Бг мама и не ми влияела добре.  Hug

# 197
  • София
Мерси, за съвета! Ще си чакам, то освен инцидентно ме поболява като се сетя за него.... Аз каквато съм паника на тема зъболекари, добре че те има тебе тука, че не знам .... Щях да ревна иначе:)WinkWink

Хахаха и моя мъж вече го обръща на смях покрай някои мои реакции, докато чета форума;) Даже повечето от вас сигурно ги чувства като част от семейството:)Simple SmileWink Сега даже като бяхме на Витоша и снимам София отгоре и вика : "Айде, за мамите". Simple Smile:Wink;

# 198
Момичета, здравейте!

Честито на всички с прекрасните новини за бебоците   bouquet

Giada много е яко в с.Чифлик,ние 2013 бяхме там бяхме в хотел Чифлик и много ни хареса.

kalitarka И ние се чудим за Септември на море, но в никакъв случай на БГ.... Много сме отвратени и от хотели 4 и 5 звезди и с олинклузив, предпочитаме Гръцко основно до Тасос , много сме доволни и от персонал, море ,хотел, а за храната да не говорим, по-вкусно не съм яла! Но и ние се замисляме не е ли много рано за бебко, макар едната ми сестра и приятелки да ходеха още на 3-я месец .... newsm78

Shantel и ние бяхме в Априлци тази година, то пък съвпадна с техния празних, хотелчето беше с външен басейн, много мил персонал, ама по тея сергии беше циганска работа  Whistling

Ани Иванова_429091 Оффф в този хотел бяхме няколко пъти, но последно ходихме преди Коледа и беше ужасно мръсно ..... покрай басейна и вътре в басейна , не е за малко бебе!!! Но всеки си решава... Иначе като цяло за Хисаря съм,, там ходим често не е много далече.

Аз вече рева от тези киселини , моля кажете някакво спасение ... ММ се опитва да ме успокоява като ми казва " Ти си бременна и от там идват тези киселини.... но остават още два месеца и ще мине  ooooh!

Смехорани с изцепките на твоя мъж направо ми се  smile3517 от  Joy

# 199
Giada защо е важно да не ти слагат окситоцин?Извинете ме,но не съм наясно.Като разбереш нещо повече за ТК ,ще се радвам да споделиш.За да не спамим темата ,ако е удобно пиши на лични.

# 200
  • София
И аз обмислям сериозно Тина Киркова, ама някакси не ми се дават 1000 лв за държавна болница. Но се притеснявам, че без избор на екип, да не би да не ми обръщат внимание изобщо...  newsm78

За Окръжна чувам много хубави неща напоследък, но ми идва малко далечко, не съм я проучвала подробно...

От Аугуста в Хисар и аз никак не съм възхитена от чистотата на басейните и около тях, водата  в детския басейн (вътрешния) изглеждаше като боза от ранния следобед. Не бих топнала бебе вътре. За външните не знам, лятото не сме ходили там, само есен/зима.

# 201
Cvety83, питаш за окситоцина. В нашите болници често форсират раждането с окситоцин. Това е хормон, който естествено се отделя в организма в процеса на раждане, и засилва контракциите. При кърмене също се отделя окситоцин, счита се че той влияе на привързването на майката към детето. Мисля, че затова му викаха хормон на любовта  Heart Eyes. Затова понякога в началните дни след раждане жените получават контракции при кърмене, което е малко болезнено. Та, когато раждането е по-дълго, честа практика в нашите болници е да сложат система окситоцин на родилката, с цел ускоряване на процеса. Това обаче води до усилване и болезненост на контракциите, и в много случаи се "обърква" родилния процес. Сигурна съм, че в някои случаи е полезен. Аз предпочитам да не ми се дава без нужда, затова искам да съм с избор на лекар. Тогава никой от персонала не те закача. Има много информация в интернет, аз не гарантирам да съм най-достоверния източник. Пак поради подобни причини не бих искала и упойка, пък и знам, че мога да издържа без нея.

Относно ТК, ще ти пиша на лични, но още ми е рано да звъня на лекаря, може би след около 2 седмици.

# 202
  • София
Добро утро  Simple Smile
Да се похваля тази нощ почти се наспах, събират ми се близо 7 часа, а напоследък това е рядкост. Е малко в полуседнало положение в леглото съм, че таза много ме боли ама поне спах.

Аз за почивките още не съм мислила много. Иначе и ние последните години сме по гръцко, доста по-спокойно е по техните плажове. За нова година обаче търсих вила в бг и покрай зимните предложения харесах и няколко, които за лятото мисля, че ще са супер - планина, прохлада, зелен двор направо идилия  Simple Smile
Иначе и ние сме фенове на Хисаря, ходили сме 3-4 пъти, а и във Велинград ми допада. Обикновено ходим с приятели за дълъг уикенд, но свга покрай нременността ходиха без нас  Sad Те ни каниха, ама на мен не ми се даваха излишни пари за спа хотел, като няма да ползвам спа-то. Та може би като стане малчо на 3-4 месеца живот и здраве ще идем или на вила или на спа или и двете Simple Smile

Забравих, да кажа и още нещо. Вчера с ММ ходихме на курса за бременни в Щерев и съм много доволна. Показаха ни разни упражнение за намаляне на болките по време на контракциите. Също и видовете дишане. Идеята е да можем максимално да си улесним процеса, да сме подготвени и да отидем в болницата в подходящия момент. Така също може да се избегне и включването на окситоцин.
Аз иначе се следя във Вита и мослех да раждам там, но вече започнах да се чудя. Утре съм на преглед и ще си поговоря с док за раждането при тях. За ТК и аз започнах да се чудя дали там да не съм, имам няколко препоръки, а и по-ниска е цената Simple Smile Пак се хвърлих в размисли.

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 08:56 от alvinda

# 203
Добро утро! Както е казала алвинда, могат да се прилагат алтернативни техники вместо окситоцин. Но да си призная, при мен не дадоха резултат. Раждах относително дълго. Но може да не съм ги прилагала правилно. Пиша от таблета, и затова не мога да ги опиша сега.

# 204
И аз честно да си кажа предпочитам с избор на екип. Предния път послушах мъжа ми,че ако си избера лекар,когато той си тръгне другите няма да ме погледнат и сбърках. Като си знам късмета....Попаднах на един,който не само не ми казваше колко ми е разкритието,а акушерката ми казваше на ухо,а и ми пусна доста окситоцин. В резултат родих доста бързо,но много болезнено - родих за 4 и половина часа, при първо раждане при това,но ми се губят някои моменти. При това по едно време тръгнах да припадам и ми сложиха кислородна маска. Да не ви плаша,но техниките за дишане ги забравих някъде към 5-6см. разкритие. Затова и с тази бременност нито ходя на училище за бременни,нито чета за техники на дишане. Важното за мен беше да слушам акушерката,която взе че ме и похвали накрая. Ако раждаш с епидурална явно е нещо съвсем различно,но в моя град тази екстра я няма. Cry
Относно морето още не правя планове,но ние сме близо до него,така че в най-лошия случай баткото ще отиде с тати за през деня няколко пъти.

# 205
Giada малко ни се разминава представата за раждането с теб,но това няма значение.Важно е всеки да се чувства добре.Аз така или иначе ще искам упойка,а тя се слага при 5 см разкритие.Моята логика е такава,че дори и да ми включат окситоцин ,за да родя по -бъзо ако се наложи ,няма да ме боли.НО тук идва другото,от което се притеснявам.Дали е възможно ако получиш разкъсвания да не те зашият както трябва,като не си с избор на лекар,въпреки,че пак казвам,че всички в ТК са много готини и мили и мисля,че са професионалисти ,а човек или си го може или не.Знам ли и аз??????????Ще се радвам СЛАДОЛЕДЧЕТО И ТИ ако разберете каквото и да е да споделяте.Същото ще го направя и аз ,пък ще решаваме в движение.

Момичета имате ли вече стрии или е рано още?Някъде чувам,че повече се появяват в 9 месец.Аз нямам още и се надявам тайничко да не ми се появят.
Между другото се записах студентка и ако някой прочете за приемане на нов закон ,моля да сподели.Мисля ,че МАЦЕТО  май гледаше тези неща.

# 206
Здравейте, момичета. Да ви почерпя за рождения си ден днес. Не ми се получава вмъкването на картинка на тортичка, но нищо.  party023  party023  party023 Аз бях с избор наекип в ТК заради доктора и секциото,сега пак така ще бъда. Условиятя бяха добри, но преди 7 години, сега ще видим.

# 207
  • София
Ani_s Честит рожден ден! Много здравве, щастие и безпроблемно раждане  bdbaloni
cvety83 мога да ти препоръчам лекар в ТК, ако решиш да раждаш там, които шие след епизотомия много добре. Аз раждах с едно момиче без избор на екип и отношението към двете ни беше идентично.

# 208
cvety83 "Ще бъде предприета мярка и срещу спекулациите с еднократната помощ на майките-студентки.Имало много сигнали от ВУЗ-ове, че такива майки се записват да учат, вземат 2880 лева за подпомагане и зарязват следването. Плащането ще се дава само на осигурени майки и на две части – първата, след влизане във ВУЗ, а втората – след записване на следващия семестър."
Ani_s Честит Рожден Ден! Жива,здрава,щастлива,обичана и обичаща бъди!

# 209
KARINA благодаря,но това ЩЕ БЪДЕ е много важно.Може и да не стане до месец ,два.А и дори да стане аз няма да съм на загуба де.Ще взема половината сума(1400),а ще съм платила 800лв.
ek_velika аз се следя там и лекарката ми е страхотна(Богданова)Ти кой искаш да ми препоръчаш?
Въпросът беше ако ми се падне случайно, ако реша да не плащам за екип.Но то ако ,ако ,ако  - ще видя,има време.

Общи условия

Активация на акаунт