За лекарската етика

• 79 545
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Другата България
Хубаво си го написал, но аз лично, за себе си не виждам как това ще се случи, а и не вярвам. Вече.

# 1 171
  • София
Аз виждам,но сигурно ще стане бавно,като във вица:
-Учителю,докато ще чакаме промяната
-Ако чакате,дълго ще чакате

Като се направи една група,фейсбук или нещо друго...да се напишат трите имена на такива престъпници,като тези 18 годишните,които пребиха 3 годишноп бебе,като се разпространи между хората и не ги наемат нито на работа,и всички в квартала ги следят какво правят....те ще бъдат наказани от обществото,даже и съда да не ги накаже.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4718539
Като се знае,какво е направил този човек....убил детето в Панагюрище...целия град знае,нека никой не прави бизнес с него,малък град е,може да се направи такова нещо.

http://novatv.bg/accents/view/4530/%D0%98%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D1%8 … 0%B8%D0%BD%D0%BE/
Ето и на този мус е разминава,не може ли всички около него да спрат да правят бизнес с него,да напуснат всички които работят около него,задето те блъскат за 400 лева,а той най-нагло краде милиони.Ще кажете,че няма работа.....не....това ще се разчуе и таквиа достойни хора ще си намерят работа

А и спомнете си,колко крадци бяха хванати от това,че са качени видеозаписи във фейсбук,или как пребиха в Бургас този който се изгаври с Васил Левски.Надежда има,по-бързо ще стане ако участване всички.

# 1 172
Аз виждам,но сигурно ще стане бавно,като във вица:
-Учителю,докато ще чакаме промяната
-Ако чакате,дълго ще чакате

Като се направи една група,фейсбук или нещо друго...да се напишат трите имена на такива престъпници,като тези 18 годишните,които пребиха 3 годишноп бебе,като се разпространи между хората и не ги наемат нито на работа,и всички в квартала ги следят какво правят....те ще бъдат наказани от обществото,даже и съда да не ги накаже.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4718539
Като се знае,какво е направил този човек....убил детето в Панагюрище...целия град знае,нека никой не прави бизнес с него,малък град е,може да се направи такова нещо.

http://novatv.bg/accents/view/4530/%D0%98%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D1%8 … 0%B8%D0%BD%D0%BE/
Ето и на този мус е разминава,не може ли всички около него да спрат да правят бизнес с него,да напуснат всички които работят около него,задето те блъскат за 400 лева,а той най-нагло краде милиони.Ще кажете,че няма работа.....не....това ще се разчуе и таквиа достойни хора ще си намерят работа

А и спомнете си,колко крадци бяха хванати от това,че са качени видеозаписи във фейсбук,или как пребиха в Бургас този който се изгаври с Васил Левски.Надежда има,по-бързо ще стане ако участване всички.

Т.е. да си я караме както сега-правосъдната система да ни е "Господари на ефира", а здравеопазването-бг-мамма?!

Лично аз не съм съгласна.
Не желая и не смятам за редно обществото да изземва функцията на съда, не че няма да стане при така "работещия" в момента..но не е нормално да стигаме до саморазправи!

Не нормално и поведението на докторите-на първо място им липсва възпитание и нормално отношение към човека с/у тях, който не е отишъл да им разваля кефа, а 'щото е на зор...със здравето.(единици са изключенията).

Ще дам личен пример със случка от преди 2седмици в бургаски болници: пренасочени сме от педиатър в Царево, за преглед в Бургас-ехограф; първо попадаме в спешния в МБАЛ-Бургас..опашка от 15 човека, които коментират, вече ядосани, че от 2часа никой не е влезнал/излезнал от кабинета-педиатър нямало...отиваме в Лайф Хоспитал-нема и там педиатър, от там-МЦ"Маджуров"; обяснявам, че първичен преглед е направен и ни трябва ехограф-не можело! Трябва първо хирург-той да каже трябва ли ехограф (нали се сещате-веднъж 30лв, после пак...за следващия); ок-плащаме.
Хирурга, сърдит, че го притесняваме в петък вечер, заявява, че нищо му няма на дЯтитУ и да ходим! Да, но аз настоявам за ехограф-първо защото педиатър ни е казал да го направим-не си го съчинявам аз, и второ защото се касае за репродуктивната с-ма на сина ни, по дяволите.
Та доктора, ми се скара с репликата "вие нещо против 20 годишния ми стаж ли имате?"-казвам-не, против наличието на ехографски поглед, с който да видите, че няма проблем, за който можем да реагираме сега, навреме, а не след 20г, да се окаже, че е можело, но не сме направили нужното, заради нечий недоказан за мен 20годишен стаж!!!
Та след размяна на реплики, си получихме прегледа, за който си плащаме допълнително и сме искали, защото друг доктор е казал да извършим, и сме дошли от 70км....но така ли трябва да е?!

И за съпоставка-месец преди това сме във фалиралата Гърция; сина ни прави ларингит-отиваме в клиниката, инхалации, внимание, описание на това, какво му е правено, рецепта...час и нещо като време=0цента, +любезно и човешко отношение.

Общи условия

Активация на акаунт