Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема №5

• 244 951
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
“50на книги са ми останали у нас, имам малка библиотека в бъдещата детска, но когато дойдат децата, ще отнеса и тях при баба ми.”

Готино Stuck Out Tongue Winking Eye

# 706
Местоимението се отнася за първия подлог в изречението, т.е. "50на книги". Ако пунктоационно е неясно, то поне от контекста би трябвало да става ясно какво имам предвид.

# 707
Макарон, просто сладко се е получило Kissing
А като се появят децата Heart, ще се появят и детските Blue Book

# 708
Сигурно и детски книги ще има - като малка ученичка имах пълната библиотека на ПАН, баба още страда, че я дарих в началното ми училище. Обаче ще го мисля, когато дойде моментът. Може пък и децата да си имат киндъли.  Laughing

# 709
  • София
О, със сигурност няма как да се избяха от киндъл и за децата ( всъщтост защо пък да няма, зависи и от тях самите, и от родителите), но преди киндълите има дълъг период с детски книги, които не стават на киндъл.  В момента съм организирала тях в секция, но понеже ме притеснява прахоляка, който книгите събират подбрах секция тип гардероб. Т.е. има рафтове, но се затваря с вратички (по-скоро вероятно производителите са я правили като за дрехи, но за тях си имаме гардероб). Вътре по рафтовете съм наредила детските книжки и малки  кошове с играчките. Лесно е за подреждане. Опитах да организирам играчките тематично, т.е. един кош с кубчета, пъзели и т.н, друг кош с дребни играчки, трети с кукли, четвърти с коли (нищо, че е момиче, и коли обича), но се оказа, че само аз следвам тази организация и я оставих да ги прибира където реши. Като не успее да намери нещо сама ще схване в един момент, че е по-добре да са тематично подредени. Smiling Imp

Точно заради вещите, които не употребяваме често  като плажни принадлежности, несезонни дрехи и т.н. взех легла с място за съхранение под тях. Оказаха се много практични. Накупила съм различни калъфи и вакуумиращи чували.

Проблем остават вещите, които ни е жал да хвърлим от сантименталност. Живея с дъщеря ми в дома на моите родители и няма шанс да хвърля нещо, което не е на мен и детето и те не са съгласни да си замине. В същото време се вайкат постоянно как няма място за нищо друго и не приемат предложенията ми за закупуване на различни калъфи, кутии и т.н., които биха организирали малко вещите и пространството. Но поне стаята на детето успях да приведа в приличен вид. Simple Smile

# 710
Ние доскоро бяхме в тристаен НС и наистина е предизвикателство да събереш всичкия багаж, макар че апартаментът беше сравнително просторен и с 2 тераси, а ние сме трима...
Между другото, терасите ми бяха доста полезни в това отношение. Двете бяха остъклени. На едната имаше малка масичка с 2 стола и шкаф за препарати. А на другата бяхме обособили нещо като килер. И въпреки всичко, времето около смяната на сезоните и дрехите, наближаването на всякакви празници ме изпълваше с огромна тревога 😄 Защото трябва да се размести всичко. И да се открият неща за Коледна украса, плаж, пикник, почивка...Признавам си, че и аз не съм достатъчно организарана, но ми беше много, много трудно. Да не говорим като дойдат гости. С някакви връхни дрехи и чанти. А ако останат с преспиване( имаме семейни приятели надалеч)...вече разминаването вкъщи ставаше трудно. И аз се лиших от повечето си книги, но беше невъзможно да ги складирам, а и междувременно се появиха детски такива Simple Smile)) Които се множаха и множаха...Ние вече си решихме проблема с по-голямо жилище. И библиотека със сигурност ще има, макар и още да не съм открила мястото й. Но дори и там, проблемите с организация на пространството ще ги има.  Просто е нужно повече усилие, мисъл и старание, за да си създадеш необходимите удобства. И понеже хич не се смятам за образцова домакиня Sad, поне ще опитам да улесня процеса с чужд опит и идеи.

# 711
  • Бургас
Досега сме решавали проблема със съхранението на колела и пр. с килер между етажите и мазе.
Ще се местим в ново жилище, където няма мазе и килер.
Килер обособих на едната от двете тераси, другата оставих отворена. На терасата-килер (остъклена) има фризер, система Algot на Икеа с рафтове до горе - 2 бр., на която ще стоят уредът ми за бавно готвене, хлебопекарна, хранителни продукти (картофи и пр.), по-малко използвани кухненски уреди, зимнина.
Терасата е 0,90 на 1,80.

За колелата и други вещи, които ползвам за работа, тротинетки и пр. на детето наемаме помещение наблизо, за което ще плащаме около 20 лв. на месец.
Има вариант да се държат колелата във входа (примерно с куки на тавана), но не ми се иска.

Всичките ми легла са с място за  съхранение под тях - куфари, коледни и великденски украси, други рядко използвани вещи (напр. инструменти на мъжа:)
Гардеробът в спалнята е догоре с плъзгащи врати. В новото жилище пак ще е Algot с плъзгащи врати.
Сегашния голям коридор разделих и обособих мокро помещение с пералня, гардеробна и пр.
В новия апартамент коридорът е дълъг, ще има гардеробна система на цялата една стена (около 3 м). Затворих вратата към кухнята (ще се влиза откъм хола) и в мястото на затворената врата обособих ниша с пералня и сушилня.

Кухнята е с шкафове догоре и много чекмеджета.

Решение за съхранение на книги (събират се около 400). Хартиените са ни слабост.
Скрит текст:

# 712
  • Велико Търново
Сегашния голям коридор разделих и обособих мокро помещение с пералня, гардеробна и пр.
В новия апартамент коридорът е дълъг, ще има гардеробна система на цялата една стена (около 3 м)
Може ли снимка на обособеното мокро помещение. И на мен ми предстои нещо такова да обособявам в коридора и търся идеи.
Ако и други имат подобни идеи ще се радвам да споделят.

# 713
  • Някъде на път....
Tintina, за всичко си помислила!  Peace
Поздравления!  bouquet

# 714
  • густо майна Филибето
Момичета, в бъдещия дрешник съм предвидила да сложа две високи етажерки, които са ми излишни, а другото ще са лостове. Въпросът ми е дали рафтове , дълбоки  30см ще са ми удобни за сгънатите дрехи и други неща. Ако не, да мисля друг вариант.

# 715
Ljuboznatelna, според мен рафтовете ще са удобни - всичко ще се вижда, наредено на един ред. В гардероба на ширина 60 см дрехите са ни на два реда и задният ред не се вижда, та се налага ровене. Там слагам по-рядко използвани неща.

# 716
Респект към човечето и към всички с подобно практично мислене!
Може ли линк към съкровището от Икеа, спешно ми трябва такова, че прахосмукачката ми стои пред очите и ме дразни.

Направо страх ме хваща, като ви чета. Живеем двама човека на 55 квадрата някъде, имаме килер, даже пералнята ми не е вкъщи и пак имам доста неща, които нямам идея къде да ги сложа. След пет адреса в рамките на няма и пет години избягвам твърдо да купувам неща, за които не съм твърдо убедена, че ще ползвам често. Въпреки че ако реша да имам чадъри, барбекю и тем подобни, спокойно мога да ги изпратя в килера за периода, в който не ги ползвам.
Тръпки ме побиват при мисълта, че може да ми се случи да живея на място без килер, нямам идея къде ще събирам неща като несезонни дрехи, коледна украса и т.н.
Живея в чужбина под наем и тук опцията да си сложиш секция не бих казала, че съществува. Освен Икейските бели квадрати, ама съм алергична към тях :д

Имам разни празни места вкъщи и някакви вещи, които си търсят място, ама не ми хрумва как да ги окомплектовам, така да се каже.
Например - имам място в долната част на гардероба под висящите връхни дрехи, чудя се за какво да го ползвам. Не е достатъчно, за да събере резервните завивки и възглавници или куфари в легнало състояние.

Впрочем, нито шнорхелът, нито кафе машината биха стояли на мястото на книгите, така че не е едното за сметка на другото. Simple Smile
И да кажа, че далеч по-лесно се местят, на мен това ми е основен критерий - бая кашони съм попренесла, както казах горе, опитът учи Grinning
Скрит текст:
Имаме два грамадни кашона, пълни с книги, с които ми е свидно да се разделя, (и още два пъти по толкова при родителите ни), но определено избягвам хартиените копия - при количествата, които ми минават пред очите, би било самоубийство да купувам всичко на хартия, а и откровено казано, не всичко си струва. На хартия купувам в момента само неща, които или са твърде нови, за да се смъкнат пиратски (упс) или вече съм ги прочела в ел.вариант, но съм решила, че искам често да се връщам към тях.

# 717
  • София
По проект коридорът трябваше да ни е 17 кв.м. и понеже блокът беше още в строеж, приятел архитект го "препроектира" и съответно отделихме място за килер с рафтове и свободно пространство. Там държа ужасно много неща, вкл. купищата футболни топки на малкия, прахосмукачка, някои обувки, раници, сакове, много бумаги, украси, елха, чадъри и много други неща. Отделно, откраднахме 60 см от кухнята пак към коридора, където направихме 5-крилен гардероб, в надстройката на който са ни част от куфарите. Пак в коридора имаме шкаф, в който от едната страна са една над друга пералнята и сушилнята, а от другата - от горе до долу - рафтове, където си слагаме кърпи, мръсните дрехи и всички препарати, резервни ролки всякакви, В надстойката на този шкаф са останалите куфари. В детската стая има ракли, които са ми много удобни за дрехи и бельо. Има надстройки, както и повдигащи механизми на леглата. Там държа несезонните дрехи, както и дрехи, умалели от единия за другия. В спалнята също сме с ракли, надстройки и повдигащ механизъм. В гардероба имам една ъглова ниша, която е огромна и събира всички завивки и кувертюри. Отделно, имаме склад на приземния етаж. Там вече само мен ме няма.  Laughing Колела, шейни и прочее подобни държим в гаража. В детската стая има бюро и маса /която стои отдолу и се дърпа при нужда/, както и разтегателен диван, който става на легло 140 см. също при нужда. В хола има още две бюра, съответно с шкафове, както и библиотеки. Като цяло, и при нас от мързел да подреждаме и да се чудим кое - къде, имаме място за абсолютно всичко, че и още толкова можем да поберем, без да има нищо отвън.

# 718
Момичета, в бъдещия дрешник съм предвидила да сложа две високи етажерки, които са ми излишни, а другото ще са лостове. Въпросът ми е дали рафтове , дълбоки  30см ще са ми удобни за сгънатите дрехи и други неща. Ако не, да мисля друг вариант.

На мен биха ми били тесни, поне ако ще го ползваш за дрехи. На мен не ми е удобно дрехите да са преплатени по няколко пъти, например долнища сгъвам на две, за да се мачкат по-малко. Ако ще ги ползваш за други неща, например бижута, шапки, кутии за обувки, вероятно ще са ти много удобни, защото всичко ще е на една линия, няма да има нищо отзад.

Впрочем, нито шнорхелът, нито кафе машината биха стояли на мястото на книгите, така че не е едното за сметка на другото. Simple Smile

Шнорхелът - със сигурност, той е толкова малък. Кафемашината - зависи, в моята"холня" стоеше въпросът дали да се сложат допълнителни кухненски шкафове и съответно плот, или етажерка. Въпреки че Catcher in the Rye го казва иронично и сякаш в опит да ме жегне лекичко, аз намирам, че е права - изборът дали да запазя книги на хартиен носител у дома си е въпрос на светоусещане и ценностна система. Аз лично не отъждествявам литературното произведение с физическия му носител и в този смисъл за мен хартиената книга е предмет като всеки друг. Други хора виждат в хартиената книга нещо неприкосновено, което не може да се замести електронно и което само в този му вид е някаква висша ценност - тяхна воля и право е. Уважавам мнението, но ми звучи като да цениш рамката на картина повече от самата нея.

За да не бъде мнението ми съвсем встрани от темата, да споделя, че в миналото жилище имахме етажерки за книги по тавана, подобно на показаните от Тинтина, дълбочина 35 см. Много схлупваха помещението, правеха тавана да изглежда клаустрофобично нисък. Освен това става много шарено, когато нямат вратички, защото кориците на книгите са различни по цвят и се открояваха много на фона на бледите стени. Когато им сложих матови стъклени вратички и осветление по долната част, стана далеч по-олекотено като визия. Търсих в Интернет да покажа примерно изображение, но не намирам, а за съжаление вече не живеем там.

# 719
  • София
Нямам място за нищо, ама за нищо.  ooooh!   Моята версия вече е - ПОДАРЯВАМ (изхвърлям ) всичко ненужно.
Тази зима изхвърлих над 30-40 торби неща ( дрехи и обувки). Миналата година пак толкова.
Никаква етажерка Икеа не ми върши работа, книгите ми са Цяла Една Стена етажерка.  ooooh! Няма да ги хвърля или да ги заменя за електронна четяща. Това е целия ми живот в тези книги. Засега са разхвърляни из 4 къщи.   Sad
Под леглата имам ракли, откакто едната мухляса и съсипах матрак за над 1000 лева , оттогава под леглото държа само китарата на мъжа ми и някой друг подарен електроуред който никога няма да ползвам
Апартамента е НС , тристаен,  без мазе. добре че имам 15 кв. покрита тераса и двор. На покритата тераса държа част от нещата, колелета, дворен чадър, градински неща, косачка за трева, простора , инструменти, прахосмукачка и т.н. Но не ми харесва, щото тя е покрита ама не е остъклена и пак се мокри и прилича на склад и не е работа.  Crossing Arms Етажерките се задръстват, вътре гардеробите се пълнят за няма 3 месеца, Подарявам дрехи на децата, моите и на мъжа ми ги хвърлям и това е. Играчки имам толкова че да отгледам 20 деца, Ужас просто ! Най ми е сложно да сортирам хилядите пъзели и части на играчки. 

Общи условия

Активация на акаунт