ПАРИЖ 10

• 57 737
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Роже   bouquet както и в темата за Дубай много полезна информация.За всички помагащи в темите за пътуване   bouquet
Аз открих билети с Еър Франс за м.май по-изгодни отколкото с Уиз.От Букурещ се лети.Уточнявам дните и престоя в Дисни и ще резервирам. Simple Smile

# 61
На 13 юли отново ще сме в Париж Joy Преди малко купих билети за влака Ница Париж. Изгоря ни едната нощувка в Ница, но пък ще сме с един ден повече в Париж hahaha Така че на 14 ти спокойно ще гледаме всички празненства. Ще  почнем с парада по Шанз Елизе и ще  свършим вечерта с празненствата около Айфеловата кула и Сакре Кьор. Сега да отивам да резервирам апартамент в любимия ми... Монмартр Simple Smile
roje, би ли споделил от кой сайт си резервирал билети за влака ? На промоция ли бяха?

# 62
  • София
Ехеее, докато се скитам днес из туристическото изложение да открия нещо за Париж толкова много изписано в темата Grinning Благодаря на Роца, Блед, Мимозата за хубавите думи и се радвам, че Ви е харесал пътеписа, но той е написан благодарение на тази тема Hug. Ако я нямаше тя и всички пишещи в нея сигурно и наполовина нямаше да усетим и открием красотата на любимия град.
Роца, това за танците и пожарникарите щом казваш, че си заслужава няма да го изпускаме, само трябва да имаме повече информация. Ако я дадеш мисля, че не само аз, а и всички останали тук ще сме доволни. Въобще 14 се очертава да е изцяло празничен Grinning
Валя, ето сайта от който резервирах снощи билетите от Ница за Париж. Предполагам, че или Мимии, или Роца са ми го казали, ама съм забравил вече. Беше преди няколко седмици.
http://www.idtgv.com/
За съжаление не са промоционални, защото промоционалните са свършили отдавна. Още повече, когато става въпрос за такива празнични дни около Националния им празник
Тези които ще купуват билети за бързите, скоростни влакове да имат предвид, че  продажбата им започва от шест до девет месеца преди датата, на която ще пътувате. Т.е. в момента можете да си купите билети за средата на ноември и да видите откриването на Коледния базар в Париж. Страхотен е Peace
Така че промоционалните билети от 19 евро за нашите дати отдавна бяха свършили. Но аз успях да взема на сравнително добра цена от по 36 евро на човек за най-добрия като време влак, който тръгва в 11 часа от Ница и в 16,40 е в Париж.
Само за сведение билетите за следващия  ден бяха на цена от 45 /само един беше останал, следващия вече бе на 49/, 88, 180 евро newsm78

# 63
  • Луната
Другият стандартен номер е да ти предлагат да се подпишеш в защита на незнам си какво (бежанци, деца, равноправие и т.н.) и после да ти искат пари. Срещат се пак по туристическите места.

Роца и нас се опитаха да ни измамят по този начин. На стълбите на Сакре Кьор. И са много нахални. Направо ти навират листовете да се подпишеш. ooooh!

roje страхотен пътепис... върна ме отново в Париж Simple Smile.

# 64
  • София
Здравейте и от мен. Последната седмица на април имаме билети за Париж с още 2 приятелски семейства, като едните ще са с деца и така ставаме група от 8 души. Чета темите и сте страшно полезни.

Моля ви за мнение за местоположението на този апартамент:
http://www.homelidays.com/hebergement/p579312a?cid=E_inqconfirm_ … mpaign=inqconfirm

# 65
  • в града на вечния купон

Чакаме теб и твоите разкази.   bouquet
[/quot
Аз не съм много по разказите,но Париж  много ми хареса.
С правих се с метрото - най-голямата  ми притеснение.
В темата и на първа страница  има всичката  необходима информация,  за  да  си  организира  сам човек  престоя.
Като и сам трябва малко  да се потрудих, няма как на всеки да се отговаря.
Аз лично  бях разпечатила  всяка дестинация  до забележителности те с коя линия метро или  пеша как се стига.
Но пък сега отчитам  като грешка  обиколките пеша с малко дете,така че  съвет  към хората с малки деца е да ползвате туристическите лодки  или автобуси.
За съжаление  не стигна  време  и за това  в далечно бъдеще  планирам Дисниленд  и Версай.

# 66
roje благодаря! Полезен, както винаги! Naughty

# 67
roje Огромно благодаря и от мен!   bouquet Продължавай да бъдеш все така полезен на новите пътешественици като нас   Hug

# 68
  • в семейството
Колко е приятно да четеш разказите на завърналите се пътешественици  Heart Eyes  Сякаш отново съм била там.
И аз отново давам линк към сайта от който запазих апартамент първо за Париж (април 2014) и после за Рим (септември 2014).

https://www.airbnb.com/

# 69
  • Пловдив
Здравейте момичета.Записвам се в темата, за да организирам пътуване през август.Скоро летя отново за Рим,но се надявам Париж да го измести.Връщам се назад да чета.Не ми се карайте ако нещо пропусна и питам отново Hug

# 70
  • Пловдив
Прочетох всичко и тук и в темата за Дисни,както и в Магеланци.
Ами да обобщя-голям компот стана в главата ми.И колкото повече чета толкова повече се шашкам.Странно защо,като съм организирала доста екскурзии,но Париж нещо ме стресна.Може би още не съм решила какво да пренебрегна.Иска ми се да видя и Версай и Дисни.Обаче явно ще ми трябва повече време.Аз съм от хората които искат да видят забележителности но и да се загубят ,да имат време за безцелно обикаляне.Ще бъдем цялото семейство-аз и съпругът ми и две девойки-една на 23 и една на близо 7год.Каката ще лети от Англия ,което предполага да кацнем на едно летище поне.Идеята е за края на август.Според вас кое ще  епо-разумно.С корабче или с автобус да видим забележителностите?Досега никога не съм ползвала такива услуги-винаги сме се придвижвали самостоятелно,но тук имам усещането че разстоянията са огромни и малката няма да издържи от автобус на метро и обратно.Доколкото разбрах е добре да отседнем в района на туристите-все ще намеря апартамент-август е далече.Приемам съвети всякакви,за маршрути,за това кое да пропусна,за това къде да отседнем.Повече от 6 дни едва ли ще можем да отделим.Като сметна че 2 са в полети остават 4.Ми струва ми се невъзможно.

# 71
  • пак на Рив Гош
За забележителностите мога само да те посъветвам да седнеш и да напишеш на един лист какво задължително искате да видите, защото ви говори, докосва по някакъв начин, а не защото "трябва абсолютно" да се види в Париж. Ако ще и да е Дисни за 2 дни Simple Smile. После списък с "пожелателните" неща и накрая - тези, които могат да останат и за друг път. И после обмисляй програмата по списъка с приоритетите  Peace и с Гугъл мапс под ръка.

Август е далече, но е отпускарски месец и в Париж остават само туристите. Затова хубавите места свършват бързо, и може да започнеш вече да се оглеждаш. Не казвам, че и в края на юли няма да намериш място за отсядане, но сега имаш сравнително по-голям избор.

За разглеждане, по-добре е да ползвате туристически автобус. Корабчето не е лоша идея, но първо, виждаш само местата покрай реката и второ, си доста под нивото на улицата и виждаш основно горната част на сградите.

# 72
Ако някой го интересува - има билети за Айфеловата кула за началото на май.

# 73
Вчера изтръпнах по повод Айфеловата кула - за престоя ни от 15 - до 20 май се оказа, че единствения шанс е 19-ти, за който от днес сутринта ще се продават билети. Сутринта в 9:30 се строих, но се прецака нета и докато рестартираме техниката минаха 3 мин., през които част от часовете бяха маркирани в червено.
Изобщо тръпките около самостоятелната организация на семейно пътуване са доста, особено ако си поставиш цел - добро качество за приемлива цена Simple Smile
То не бе безкрайно зяпане и дилема апартамент или хотел,  после дебнене да пуснат билети по 22Е за скоростния влак от Брюксел до Париж ... едно след друго нещата се подреждат и съм много доволна Wink
За Версай и Лувъра останах с впечатление, че е постижимо и на място да се купят билети без голямо чакане. Ако и за там трябва да гоня предварително фиксиран час ще препускаме, като на организирана групова екскурзия, а с това не сме много ОК.

# 74
  • Варна
Не вманиачвайте толкова много в резервациите.Юни чакахме за Лувъра , Арката и Дорсе по  5 мин. , за Кулата  - 30 , а за Версай - час , защото направихме тактическа грешка и отидохме неделя.Никога не ходете на места с билети и евентуални опашки празник или уйкенд - тогава отделете на свободни разходки.Огромна част от часовете се блокират от големите фирми и ако не успеят да ги запълнят , те ги пускат свободно в последната минута.Не се престаравайте да планирате точ в точ всичко до последната минута , оставете си повече свобода в решенията , често на място всичко излиза различно.

Общи условия

Активация на акаунт