ПАРИЖ 10

• 57 737
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
renydent ако си вземете билет за двуетажен автобус можете да го комбинирате с корабче и пак да се върнете на автобус със същия билет.  Peace
Изтървах билетите за 19 май сега чакам 20 тида пуснат пфуууу
удължих престоя заради билетите за кулата с 1 ден и сега няма билети

# 76
Пускат допълнителни часове за кулата. Аз купих миналата седмица за 8 март, обедно време, имаше и за други близки дати. Преди 2 седмици обаче, всичко беше в червено. Освен за кулата, купих билети и за трансфера Бове- Париж и обратно. За мен това е достатъчно за предварителна резервация. На място наистина може да се окаже различно, а предварителните резервации /особено с час/ са ангажиращи. На място вероятно ще преценявам карнети или билети за 7 евро и всички превозни средства за деня /в зоната/. Има доста интересни неща и на мястото за нощувка, които ще посетим пеш. Въоръжих се в френски за пътуване, пътеводител на NG, темата тук е много полезна / в Магеланци също Wink/. Подариха ми карта на града и вече "изучих" града на хартия.
Колебая се за Рaris museum pass. Изглежда изгоден вариант, като нямам намерение да препускам по 60 обекта за дните в които сме в Париж. Но пък Триумфалната арка, Лувъра, Нотър дам, Версай и няколкото замъка със сигурност ще "избият" цената на картата.

# 77
  • Пловдив
Роца,благодаря.Аз точно така процедирам.За сега съм набелязала доста неща и ще почнат да отпадат едно по-едно.Все пак нали трябва и да отидем втори път JoyСъвета за автобуса ми е много полезен ,защото наистина се чудех кой  е по-добрия вариант.
През уикенда ще направя по-точен план,защото голямата дъщеря сега е на почивка някъде на южното крайбрежие в Англия и като се върне ща обсъдим подробно нещата.Според мен първо трябва да стиковаме полетите и до седмица да харасаме апартамент.Пък после другото ще е по лесно.
В кой район да търся апартамент според вас?
Мимоза,благодаря и на теб.
Още едно питане-девойката която е на 7 год с билет ли пътува в градския тренспорт-метро,автобуси?Питам защото в Рим е безплатно ,да знам и за тук

# 78
  • Варна
Изтървах билетите за 19 май сега чакам 20 тида пуснат пфуууу
удължих престоя заради билетите за кулата с 1 ден и сега няма билети

Toва са делнични дни , нормалната опашка е 1/2 час.Изобщо даже няма да ти стигне времето , на 300 м. от опашката има 3 фришопа с отличен набор оригинални френски и други парфюми на цени поне 10% по ниски от СЕФОРАта , оставяш ММ на опашката и действаш Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 79
За Версай  се чудя,защото аз бях преди време ,а сега хем искам да заведа децата,хем се чудя дали да не отидем във Фонтебло ,ако успеем и двата супер ,но не зная..
Кажете препоръки за замъци,кой е най-близо и най-интересен ?

peterky2002
не ми се рискува,още имам много много лоши спомени от предния път ,когато в първите дни на май отидохме в 15 ч без предварително взети билети и влязохме след 17 ч огромни тълпи от руснаци се пререждаха и вдигаха шум до бога,на площада където се виеше на десетина реда опашката ставаше страхотно течение в резултат на което на другия ден бях с много остър и тежък ларингит,силни болки,температура и никакъв ама никакъв глас.После шепнешком с лошия ми английски в една аптека се молих за антибиотик без рецепта ама явно наистина съм била зле,че аптекарката ми даде и още куп лекарства.На полета на връщане още бях зле и при излитането и кацането имах чувството ,че мозъка ми избухва в ушите...Никога няма да забравя тая опашка  Joy

# 80
Аз съм била делничен ден и съм чакала 3 часа на опашка за кулата - тотално ми се развали кефа, така че който има възможност да запазва. Освен това като има възможност да се пести време от опашка и да са оползотвори за нещо по-приятно - защо да не се направи?

# 81
  • Пловдив
ИСкам да попитам за Дисниленд - ние ще сме организирана група, като билетите ще бъдат купени предварително най-вероятно. Разбирам, че има някакви карти вътре, с които не се чака на опашка, а можеш да си запазиш час за дадена атракция. От къде могат да се вземат тези карти и плаща ли се нещо допълнително?

# 82
Хора и аз септември мисля да ходя до Париж за няколко дни,искам да идва по скоро! Simple Smile Някой ходил ли е с ТА? Simple Smile

# 83
Аз ходих с ТА. Това ми беше второто и последно организирано пътуване - изобщо не съм доволна. Може би и затова постоянно мрънкам, че на Париж трябва да се даде втори шанс, защото от първия не ни легна много на сърце на всички ни.
Вече бях почнала самостоятелните екскурзии, но сглупих заради ниската цена.
Leitenanta мога да те уверя, че само с инфото от първа страница и някои малки въпросчета в темата /момичетата и роже са страхотни/ ще можеш да си изкараш чудесно!

# 84
Ами ние с автобус ще пътуваме и с ТА,на мен ми е ясно че за 4 дни няма как да видиш всичко в Париж,като когато ходих на Барселона аз си организирах нещата,нямаше как за 2 дни да видя всичко! Simple Smile Но поне по известните неща се надявам да видя! Simple Smile

# 85
  • в града на вечния купон
То не бе безкрайно зяпане и дилема апартамент или хотел,  после дебнене да пуснат билети по 22Е за скоростния влак от Брюксел до Париж ... едно след друго нещата се подреждат и съм много доволна Wink

Може ли линк за скоростното влакче

# 86
Аз съм готова с Дисниленд,самолета и Айфеловата кула.Дисниленд 3 дни с 15 % намаление по телефона с оператор от Дисни и ще вземем апартамент за още 4 нощувки в Париж  ,самолетни билети от сайт за сам. билети 118 евро отиване и връщане с редовни авиолинии ЕърФранс  Simple Smile ,който му е удобно от Букурещ имат по 5 полета дневно за Париж,бяха на 104 евро ама докато се натуткам станаха 118.Същите билети за същите часове и дати от сайта на Еърфранс вместо 550 евро за 4 билета излизат 770 евро  Shocked не ми е ясно как става това.Сама ще направя всички организации,била съм в Париж и не ми е за първи път..
Благодарение на Мимми,Роца,роже и Петър и останалите момичета също   bouquet  bouquet

# 87
С тези опашки по атракциите се шашкам... Всичко ми е разпределено едва ли не по час и една такава огромна опашка някъде ще ми провали плановете.... Mr. Green
Имам взети билети за Версай, Лувъра, круиз по Сена (този билет ми е само без дата и час) и Айфеловата кула. Когато имам такива онлайн билети, трябва ли да чакам на опашки за влизане?
Другото което не ми е ясно е кога да отида пред Айфеловата кула ако билета ми е за 10.30 сутринта? В него ден освен качване на кулата от 10.30, трябва да минем круиза по Сена, после пеш до Лувъра и вечерно посещение на Лувъра (петък е и Лувъра работи до 21.45)... Изпълнимо ли е това за един ден, имайки в предвид и опашките? За круиза чака ли се също много?

# 88
  • София
Лунна пътека, не се шашкай Hug Нали точно заради тези опашки си си купила предварително билети.
В 10,15 да сте на входа за хора с билети с дата и час Peace ще го познаеш по това, че пред него няма опашка Joy Като стане 10,30 ще Ви пуснат да влизате и другите от съседните опашки, които се вият от външния далечен вход чаккк до входа за асансьора ще Ви гледат завистливо, а ти ще си изключително доволна от предвидливостта си Grinning Peace
Ще успеете с програмата за деня, пък ако трябва нещо да съкратите ще съкратите или престоя в Лувъра или част от разходката до него. Но имате много време до 22 вечерта Simple Smile

# 89
roje22, благодаря, успокои ме.... Имам едни спомени от опашки и "препускане" в Лондон миналото лято и сега не искам да се повтаря това.... Mr. Green То толкова туристи на едно място просто не съм виждала, такива опашки навсякъде и блъсканица в метрото... Ужас...А от обиколките пеша, ми се беше повредил единия крак и дълго после усещах болки в глезена.... Ама така е като искам за 4 дни да видя всичко в Лондон... ooooh! Сега имам толкова и за Париж и изпадам в ужас... Joy

Общи условия

Активация на акаунт