ПАРИЖ 10

• 57 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • пак на Рив Гош
Скрит текст:
Здравейте, имам питане за Версай.
Как най -лесно можем да стигнем до там, при положение, че искаме да използваме градския / извънградския транспорт.Четох в сайта, че за младежи от 18 до 25 год., членове на европейския съюз входа е безплатен, някой има ли информация?Един ли е билета за всички забележителности? Какво ще ми препоръчате задължително да посетим там?
С РЕР В е начина за придвижване до Версай.
Там можете да разгледате двореца, градините и няколко павилиона. Ако посещавате двореца в дните с шоу на фонтаните, можете да видите и него. Видовете билети са описани в сайта.  
За младежите не знам, но щом го пише в сайта сигурно е така.

RER  "C" - VERSAILLES RIVE GAUCHE

За младежи до 26 години, идващи от страни-членки на Европейския съюз, влизането е безплатно.
Добре, че има и четящи.  Joy
РЕР С е влака, разбира се.  Embarassed
Определено, добре, че ги има  Mr. Green Аз го видях, казах си "Мимии е отговорила, няма смисъл да се моря" и отминах  hahaha

Между другото, за феновете на Хари Потър, в момента има това: http://harrypotterlexposition.fr/en/

# 496
Роца и аз често правя така. Sad
Щом е отговорено не се задълбочавам, ама когато и аз блея не е добре работата.  hahaha 

# 497
Момичета някъде четох ,че вторник и петък мисля градините на Версай са безплатни или само фонтаните?Различно ли е?
Версай е безплатно за дете на 9 и младеж на 18 в нашия случай,а иначе билета покриващ всичко е 25 евро.Ако вземем такъв билет ще доплащам 9 евро за фонтаните ако не съм вторник или петък,а уж този билет включва всичко?
Има ли още голф колички за градините?

# 498
градините са безплатни, когато няма концерт, доколкото знам
може и да става дума за дните, които споменаваш

# 499
Някъде из постовете гледах инфо за по евтини магнитчета,но сега не я намирам,може ли някой да помага,по принцип по колко евра са нормалните цени? Simple Smile

# 500
  • София
Лейтенанта,  в Монмартър и капана от улички около църквата Сан Северин, само на метри от Нотр Дам са най-евтините сувенири и заведения за хранене. Peace
Цените на магнитчетата както на всяка друга стока варират според качеството им. Можеш да намериш и на по 1 евро, след което като се прибереш в България ще се чудиш на акъла си: как можах да похарча хиляди, за да отида до Париж, а пък са ми досвидели 2-3 лв. повече, за да си взема хубави магнитчета, а не тези боклуци. Joy хубавите са по 4-5 евро. Peace Но пък с такова удоволствие си ги гледам на хладилника Joy Примерно тези:

# 501
Права си Simple Smile ами 4 евра са нормални,та аз от Виена и Барселона ги взимах по толкова също!!Мерси мнг. Simple Smile Просто да се информирам по колко са,защото примерно във Венеция имаше и по 6 Евра! Simple Smile

Аз те питам за подаръчета,че няколко хора ме помолиха и затова,иначе за вкъщи ще си взема хубави разбира се. Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 12:22 от Leitenanta

# 502
А опасен ли е Монмартър?Защото има вероятност и там да бъдем настанени,пък аз съм от тия където не се спират,хотела го използвам само за спане! Simple Smile

# 503
А опасен ли е Монмартър?Защото има вероятност и там да бъдем настанени,пък аз съм от тия където не се спират,хотела го използвам само за спане! Simple Smile
Чак опасен не е. Нали не сте група 14 ггодишни ученички?

# 504

Leitenanta, гледам, че си отбелязал, че си мъж, обаче същото е направил и Роже...та обръщай се към него ... по мъжки.  Laughing

Иначе за опасни/безопасни райони ... навсякъде може да бъде и опасно, зависи от поведението на питащия. Ако вървиш и си търсиш белята, не само в Париж и на други места ще имаш успех.  Joy
Монмартър кипи от живот денонощно и мисля, че няма да имаш проблем.
За приятелите ти, вместо магнити, можеш да вземеш мини Айфелови кулички, които при пазарене с цветнокожите продавачи, можеш да вземеш на много ниска цена.

# 505
Не съм обърнал внимание извинявам се! Simple Smile Сорри

А колкото до белята,не я търся,аз съм тръгнал на пътешествие и се прибирам късно в хотела и затова ви питам като цяло!А за идеята благодаря,ще имам в предвид! Simple Smile

# 506
по-опасен май е кварталът под Монмартър, забравих как се казва, но Монмартр се ползва от доста туристи за отсядане, мисля, че ще е ОК

# 507
Преди 2 седмици магнити купих вляво от Нотр Дам, на улицата, на която е Сен Шапел. 7 броя от вида, показан на последно място от Роже, бяха за 10 евро. Понеже сме професионалнш франкофони, никой от приятелите ми не пожела магнит, затова взех само 3 за 5 евро. Има и едни подложки за под чаши, които аз каресвам (с картинки от стар Париж), по спомени комплектчето от 6 бр. бе 5 евро. Имам такова подарено от приятелка-франкофонка, та не се изкуших сега.

# 508
Аз да си призная нямам нито един магнит от Париж.  Embarassed

# 509
Аз да си призная нямам нито един магнит от Париж.  Embarassed

аз купувам магнити за подаряване само
за какво са ми иначе?   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт