Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 013
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Саб, не е правилно ти сама да преценяваш, коя тръба да махаш и коя не.
В твоя случай според , мен най-добре ще покаже лапарото, и аз имам лапаро.
Но с  лекаря си ще обсъдите всичко предварително като варианти, за да си спокойна.
  bouquet

# 616
SAB-f, щом чакаш час за д-р Стаменов, значи си в добри ръце. Нямаш повод за притеснение. След извънматочна бременност и премахната лява тръба си записах час за д-р Персенска. Направихме ЦС, жената каза, че според нея останалата дясна тръба е увредена, с хидросалпингс. Препоръча лапаро и тотално премахване на тръбата /ако е възможно/. Оказа се права. И пак ти казвам, няма лекар в тази клиника, който да отстрани здрава тръба. Ще ги проверят, и ако са увредени тръбите, едва тогава ще ги премахнат.
За това, къде съм правила лапарото - писах ти на лични. Не искам да се приеме тук като агитация, или анти реклама за клиника Надежда. Аз съм тяхна пациентка. Документите ми по фонда са подготвени и подадени чрез клиниката. Просто докато чакам заповедта, реших да си самофинансирам опит при друг лекар в друга клиника.

# 617
Благодаря, на всички за коментарите. Ако някой иска да добави още по темата особено за запушена тръба без хидросалпингс моля да ми пише. Все пак виждам, че има шанс да ми оставят запушената тръба, ако преценят така.
tanzu, така е, няма да премахнат 'здрава' тръба. Въпросът е какво разбират под 'здрава' тръба - запушената здрава ли е или не за тях? Защото в случая на mancherie, тръбата е била запушена, но е довела до бременност. Тоест не е била здрава, но е довела до бебе. Затова е много важно какво разбират в Надежда под термина 'здрава тръба'.
Дано Д-р Стаменов не откаже да ми направи операцията.  Praynig

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 18:40 от SAB-f

# 618
  • София
Пореден неуспешен месец за мен .  Cry

# 619
Пореден неуспешен месец за мен .  Cry
Всички имаме такива месеци. Какво стана ?  Hug

# 620
  • София
Sab f,  разбра ли се каква е причината за хидросалпингса?

# 621
Оффф и мен ме отрязаха от клиниката, нямало часове за Персенска преди 12 др месец. Меко казано съм бясна.

# 622
По темата с тръбите - имам 3 лапароскопии - и трите бяха уж з ада ми махнат тръбите, но все още си имам една  Confused

# 623
Оффф и мен ме отрязаха от клиниката, нямало часове за Персенска преди 12 др месец. Меко казано съм бясна.
Не знам каква процедура ще правиш, но ако е на ЕЦ защо не опиташ на друго място?

# 624
Аз съм от случаите, при които цветната снимка показа една запушена тръба. Всъщност още по време на процедурата д-р Шефкетова по-скоро се изрази, че е "направила стоп", което аз го възприех по-скоро като спазъм. Д-р Персенска каза, че не се налага лапароскопия -тръбата, дори да е запушена не е проблемна. И аз просто се успокоих и не съм я мислила.
Година по-късно се наложи лапаро по друг повод и за мое голямо съжаление на друго място (но нямаше как) и помолих да проверят проходимостта на тръбите. И двете пропуснаха, но въпросната - малко по-трудно. Описаха я като нагъната.
Преди операцията искаха да ме накарат да подпиша съгласие за отстраняване на тръби при проблем. Не се съгласих да ми се пипат тръбите, защото операцията беше миомектомия и не беше в Надежда - всъщност тогава в Малинов. По отношение на тръбите исках в Надежда да се вземат решенията, та ако ще това да ми струва още едно лапаро.
Не се опитвайте да вземете решение самите Вие и то преди операцията. Няма как да стане. Докторите в по-голяма част от случаите изказват предположение какво ще се прави, но решението се взема по време на операцията и няма как да е иначе.
В Надежда правят операциите така и действията изцяло са подчинени на това, последващите процедури да са успешни. Гледат от този ъгъл, а не просто да махнем съмнителната тръба и да приключим по въпроса.  Ползват различни методи според ситуацията.
Спокойно! Всичко ще бъде наред!
След толкова процедури съм установила, че успеха идва когато постигнем състоянието да се чувстваме добре и то на всяка цена!  Grinning Точно след такова състояние имах успех, и то троен!
Така че, момичета - пожелавам ви да се чувствате добре и успехите бързо да дойдат!

# 625
amini, с лоша биопсия съм, но и едва ли бих се разхождала между различни клиники. Надявам се поне да си разбера резултатите с смс. Абе тъпо е като ти се развалят плановете.

# 626
Искам да ви напиша нещо по въпроса с тръбите, няма значение, че вече не съм пациентка на клиника Надежда, всички сме жени с проблеми.  bouquet При мен махнаха едната тръба, а другата клампираха. Много четох по въпроса с влиянието на отстранената тръба (или тръби) върху яйчниковия резерв. Мога да обобщя следното:
1. И в двата случая се нарушава кръвоснабдяването на яйчника - когато тръбата се клампира се прекъсват по-малко кръвоносни съдове, за разлика от салпингектомията-директното отстраняване.
2. В краткосрочен план не се забелязва промяна в дейността на яйчника. Лошото е, че краткосрочния период е към 3 месеца.
3. При всички жени с остранени маточни тръби обаче се наблюдава повишаване на нивото на ФСХ, гледах от 6, след лапароскопията отива към 9.
4. Най-големия положителен ефект, е че премахването на тръбите, намалява драстично възможността да получите рак на яйчника, наред с това, че тръбата понякога е пречка и за успешно ин витро.

Така, че в никакъв случай не махайте тръби на самоинициатива, само след лекарско решение. Аз утре ще си пусна ФСХ и ако някой го интересува, ще споделя какви са резултатите преди и след. 7 месеца след лапароскопията в броя антрални нямам промяна, също така яйчника ми си овулира редовно. Какво е качеството на яйцеклетката не знам, на опит на ЕЦ не се оплоди яйцеклетката, извадена от яйчника без тръба.  Peace

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 12:10 от alexa_5757

# 627
Момичета, излезна моето ФСХ, пуснато на 3 ден от цикъла: Давам ст-ти по години:
2009г. Възраст: 28 години - 7,9
2012г. Възраст 31 години - 5,06
2015г. Възраст 33+малко-7,9.
 newsm78

Ми то излиза, че след махването на тръбите направо съм се подмладила, или през 2009г. съм била остаряла преждевременно. Шегувам се.
Моето проучване завършва с извода: Живота продължава и без тръби. А на яйчника явно много не му пука.  Hug

# 628
Само едно ФСХ пролет не прави. Гледат се всичките хормони, щото при ниско ФСХ, естрадиола може да е до небето. Иначе за фонда си супер.

# 629
  • София
Кой от методите са ви прилагали при лоша морфология макс или килимче?
На нас в турска клиника ни препоръчват имси и макс, а в Надежда килимче Tired

Общи условия

Активация на акаунт