Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 004
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
  • В сърцето на любимия човек
При едната спермограма лятото биолозите само като видяха 1% директно записаха препоръка за IMSI + MACS.
Последния път беше с IMSI + MACS,а предния път само MACS, но тогава бяхме с по-добри показатели. Предполагам че зависи от показателите на момента  Rolling Eyes

ПП: килимче изобщо не са ни предлагали и не са правили

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 17:35 от пънче-мънче

# 631
  • София
А на нас въпреки, че и при предишните ни опити сме били с лоша морфология са ни прилагали само ИКСИ.Уж не била чак толкова зле, но според турската спермограма е 1% Rolling Eyes
Килимчето ни го предложи биолога, с когото разговаряхме.

ПП: пънче, какво беше качеството на ембрионите?

# 632
  • Варна
Момичета, а Шефкетова очертава ли се да излиза отпуска?  Thinking

# 633
ivankaka, за съжаление не знам каква е причината за хидросалпингса на тръбата. Не е хламидия, така че най-вероятно е ендометриозата.

mira_m66, разбирам, че в Надежда правят операциите по начин, по който действията изцяло са подчинени на това, последващите процедури да са успешни, но според мен, действията трябва да са подчинени и на това ако има шанс жената да зачене по естествен път, да се запази този шанс. Не бива да се действа само с оглед на последващата процедура. Май са много комплексни нещата.
alexa_5757, много ценна информация, благодаря.

Ние направихме спермограма и в Турция и там излезна, че 1 % от сперматозоидите са нормални само. За разлика от спермограмата в Надежда, където преди 2 г. бяха 3 %. Според вас трябва ли да наравим консултация с андролог? пънче-мънче, при подобна ситуация ли са ти предложили IMSI + MACS в Надежда?
Явно в Турция повечето спермограми излизат по-лоши.

# 634
  • гр. София
Ние сме с много лоша морфология, турците и Надежда я изкараха 100%, Щерев 99%. Последната година в Надежда варира 99 -100, но все си е лоша и прилагаме ИМСИ, МАКС (когато м-ла е достатъчен) и килимче.

SAB-f ние не можахме да открием нищо което да може да подобри морфологията

# 635
karina_1 - последният ембрион, който е с ИМСИ+МАКС на 3-ти ден беше перфектен - на 8 клетки без фрагментации. За съжаление на 4-ти ден е спрял да се дели и днес вече целия е бил във вакуоли и фрагменти, т.е. загинал е.
Предния, който беше само с МАКС (морфологията беше по-добра, но не съм взела спермограмата и не знам точно колко по-добра) на 3-ти ден беше разделен на 9 клетки, на 4-ти ден беше компактизиран, а на 5-ти ден стигна стадии бластоцист. Пак е имал малка вакуола, но биолозите са преценили, че има потенциал и са го замразили.
Ние вадим яйцеклетки на ЕЦ.
SAB-f - да, биолозите директно препоръчаха ИМСИ+МАКС щом видяха морфология 1%.
Нашата морфология варира - в Щерев беше 3-5%, в Надежда 1% - ... (другите не ги знам, защото не съм взимала спермограмите)

# 636
Докато чаках за преглед слушах, че много момичета коментираха, че лекарите не обяснявали, били уморени.
  Shocked newsm78

Който е правил на ЕЦ след това дават ли ви някакви снимки на ембриончета, обяснения да си имаш - примерно какво е било качеството на Я, какво е било положението с ембриона?
Някъде тук четох, че на тези със стимулираните опити им давали снимки на ембриончета и някакви обяснения за качество, нещо като епикриза, какви лекарства (хормони) са приложени, колко и какви Я са изкарани, и какви ембриони са се получили, и такива неща.
 Може ли някой да сподели?

# 637
  • София
пънче-мънче, правили ли сте SDI тест?На нас ни казаха, че МАКС се използвал, ако там имало проблем.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 21:23 от karina_1

# 638
При лоша морфология не съветваха ли да се прави и генетичното за микроделеции?

# 639
Герда1 аз съм правила на ЕЦ с трансфер на 3 ден на 8 кл.Дадоха ми снимка.За качеството и на ембриона и на яйцеклетката може да попиташ док.На листа който ни се дава обаче няма оценка на ембриона.Поне при мен беше така

# 640
  • София
Дават снимка на ембриона и ембриологичен доклад,  как се е развивал по дни. Дали е замразяван или не, начина на оплождане... на каква среда е отглеждан. За качеството на яйцеклетката разбираш още след пункцията или на следващия ден като се обадят ембриолозите. На мен ми казаха, че са имали малко забележки към яйцеклетката, но се е оплодила и я чакат да видят дали ще се развие по-натам.

# 641
А нещо като епикриза оформена как е протекъл целия цикъл на `инвитро` не дават ли?
Не става въпрос, дали ще ми се обадят, за да ми кажат дали е ок, по телефона.
Не знам дали си задавам коректно въпроса.

# 642
Герда, ембриологичен доклад и снимка дават на трансфера. иначе - не.

# 643
  • София
А нещо като епикриза оформена как е протекъл целия цикъл на `инвитро` не дават ли?
Не става въпрос, дали ще ми се обадят, за да ми кажат дали е ок, по телефона.
Не знам дали си задавам коректно въпроса.

за целия цикъл... съмнявам се, но може да питаш доктора си.

# 644
пънче-мънче, правили ли сте SDI тест?На нас ни казаха, че МАКС се използвал, ако там имало проблем.
Не, не сме правили. Правим това, което са ни препоръчали биолозите и лекаря - щом са препоръчали директно ИМСИ + МАКС, значи имат основание.

Съветвам те да си водиш записки по време на процедура. Не съм чула до сега в някоя българска клиника да дават пълен доклад за проведена стимулация. Аз след всеки преглед си записвам това, което съм запомнила, пазя си копие от изследванията и си записвам лекарствата. Даже и да пропусна нещо, като цяло имам данни как е протекъл опита.

Общи условия

Активация на акаунт