За всички АВГУСТ е далече, но бебчетата гъделичкат вече

• 31 276
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте  wavey

Добре дошли на новите мамчета, супер е че групичката ни расте  smile3501

Куини, и аз стискам палци да ви се размине шарката.

marjan, благодаря за инфото и опита, които си споделила за хемоглобина.

Сикрет, и аз като теб си мислех че си внушавам. Но и аз усещам бебка вече  newsm44 При мен чувството е като прескачащ нерв. А пък вечер след баня когато се мажа с олиото ми се появява една издутина и си мисля че чака да я галя, поне така ми е приятно да си го представям  Heart Eyes

От своя страна на болничките мога да препоръчам настърган джинджифил с мед сутрин по една лъжичка, или изсушен, който е малко подсладен и не е толкова лют. Прилича на желирани бонбони. Също се взима сутрин по 1-2 топчета и се сдъвква.

Да ви запитам някоя от вас ходила ли е на масаж за бременни?  newsm78

# 151
  • София
Здравейте момичета,

Добре дошли на новите попълнения, лека бременост! Simple Smile

На болничките - бързо оздравяване!

Днес бях на ранния скрининг - всичко е наред с човечето - гънки, мънки, пикочен мехур, костица, сърце, кръвопоток...Човечето толкова много подскачаше, с главата надолу, че на лекаря му отне половин час да измери нещо си в стомаха (пак маркер за Даун), което принципно отнемало 2 секунди. Но явно е било време за гимнастика! Simple Smile Пол не разбрахме. Лекарят предпочете да не изказва % предположения заради възможността от грешки към момента. Малко се разочаровах, з-то някак си се бях настроила да разбера днес какво ще е. Каза ми и, че до 17 г.с. едва ли започна да го усещам, което също ме разочавора, з-то и за това имах друга настройка! Simple Smile Времето ще покаже де! Резултатите от БХС ще излязат другата седмица.  Реших, че трябва да е на гладно и да ви кажа, до 10ч. вече бях озверяла от глад, а то не било нужно. Simple Smile
Към момента човекът е 7,5 см голям и се водя 12,4 г.с. Не разбрах дали върви по-голямо или не, както дойде.
Хубавото е, че с края на 1-ия триместър, мисля, че вече го минах, минаха и неразположенията. От три вечери насам дори не записвам със Сънчо! Simple Smile  Има надежда! Simple Smile

Много ми хареса поста на marjan357, голям смях. Сещам се за моя приятелка, с която раждахме през месец първите си деца, т.е. преди 7 години. Тогава те до края очакваха 4 кг Лина да се роди и си спомням как ми се обади и ми каза - Иринка, родих син...3 кг!  Joy Много забавно! Simple Smile От цялата история моята дъщеря се сдоби с малко дрешки! Simple Smile Та...винаги има "1% на акушерката".  Grinning

# 152
Здравейте и от мен!
Злати7  добре дошла Simple Smile
itudzharova и аз имам синузит и знам, че е много тежко. И най-леката хрема прераства в нещо ужасно. Не знам ти с какво си правиш инхалация, но на мен ми помага чай от лайка и сол.
Преди месец като тръгнах да се разболявам пробвах биозин и наистина ми помогна. Това последното прозвуча малко като че сега откривам топлата вода  Joy
За гърлото чай от лайка с разтворени 2-3 лъжички сол - гъргариш 3 пъти на ден. Много помага.
Куин и мен това с шарките ми е най-големия страх... Малкия ходи на ясла и просто си е игра на руска рулетка. За капак и таткото не е  карал никаква и ако единия се разболее ще стане забавно вкъщи.
Гледам да се пазя и чак понякога ме хващат лудите. Неща, които обикновено правя без проблем сега са ми забранени и се чувствам ужасно. Сигурно е и от хормоните...  #Cussing out
Аз от утре пак съм на работа.. а не ми се иска въобще  Mr. Green
Вчера се наложи да работя цял ден от вкъщи и ми беше гадно пак да се занимавам с глупости.
irina_a много се радвам че вс е наред.  Hug

# 153
Привет и от мен!

Днес се събудих - и, о, имаме си 2 см сняг! Урааа Grinning ама почти се стопява, малката успя да излезне преди съвсем да се е стопил и да си поиграе навън за половин час - а то под минус 3 не пада....

Добре дошли на новите мамички  Hug - ехааа, да разбереш чак сега че си бременна - бравос, бе Злати, ами като не ти идва цикъла не се ли усъмни поне  Laughing

Скорошно оздравяване на простудилите се, ужасно е, съчувствам ви, повечко фрешчета пийте, много помага лимончето и джинджифила също  Peace

Куин, това с шарката е много неприятно, понеже не си я карала... но не бързай да се филмираш излишно, може и да не се разболеете Praynig много такива случаи има на контактни хора с болни, които не се разболяват...Дано!

............
Сикрет, и аз като теб си мислех че си внушавам. Но и аз усещам бебка вече  newsm44 При мен чувството е като прескачащ нерв. А пък вечер след баня когато се мажа с олиото ми се появява една издутина и си мисля че чака да я галя, поне така ми е приятно да си го представям  Heart Eyes

......

и аз мога да кажа, че от време на време усещам нещо да се движи вътре....и съм сигурна, че е бебо. Рали, а това дето си мислиш, че чака да го погалиш, е точно така  Grinning когато бебка беше доста по-голяма, винаги като си сложех ръката на корема, там се струпваше едно топче, и аз си го галех, и то си седеше така, докато го галех  Heart Eyes

Nedialka_81 като гледах клипчетата за връзването на слинговете, се уплаших - толкова сложно ми се видя.... newsm78 имам чувството че здраво ще се овъзля, докато се справя  ooooh!

# 154
  • Варна
Здравейте мамчета ...този 18 не идва и не идва значи измъчих се от чакане  Whistling Виждам ,че с прегледите ви всичко е ок (което много ме радва),но изгарям от нетърпение да разбера дали всичко с моето мъниче е наред  Simple Smile
Искам да ви попитам по опитни сте повечето предишната вечер снощи и тази сутрин получавам много странни болки в ляво ниско доло.Започват и спират .Не са през цялото време ,не са рязки и остри .Започвам да я усещам и после спира newsm78 възможно ли е да е контракция и то само от ляво.На видеозона лекарката ме натискаше повече от ляво да го гледа в петък .Възможно ли е да е то ?!? Утре ще званя за преглед ама да истерясвам ли как мислите ?

# 155
Куини ще разпитам мила със сигурност, знам само че от Авис медика я пратиха мисля в мед. университет да си прави БХС .... а ФМ там на място.....но може и да не съм разбрала точно  Blush Иначе за шарката имах предвид за теб да изпиеш виното за да не се притесниш че има нещо, а не за детенцето ... но  нищо не сме се разбрали   bouquet  Hug
Злати добре дошла.....четох малко от блога ти и ми стана много интересно ...много сладко си написала някой неща  Heart Eyes
Недялче Ред къде ще ходите  newsm66 Тук при нас ви е мястото  Hug
За болничките и аз съм със синузит и да чукам на дърво още не съм се разболявала.....но от това най ме е страх  Whistling На топличко с чайчета и каквото ви помага за по-добро дишане  Hug
Теофея много ми хареса ника ти  Flutter
Аз нямам търпение вече да излезем по майчинството ....много ми е хубаво вкъщи или по-скоро да не съм на работа .... толкова ми е спокойно че другата седмица ще ми е много гадно първият ден  Blush
Ягодке и при мен от няколко дни имам едни странни резки болки както по целият корем, така и ниско долу в интимната област..... даже 2-3 сутрини ме реже стомах и ми става един твърд.....не знам колко е нормално но се посъветвай с Аг-то...мисля и аз да го направя, че все пак ако има нещо ....  Thinking
За усещането и аз си мисля от време на време че усещам нещо но не смея да се зарадвам защото не съм била бременна и да не би да е нещо съвсем различно  Crazy

# 156
Добре дошла Злати7 Wink Момичета,някоя от вас има ли проблеми с венците? От вчера ужасно ме болят и не мога да ям.

# 157
Ягодка, аз имах такива болки. Беше късно вечерта и звъннах на доки, която по щастливо стечение на обстоятелствата ми е и свекърва и е постоянно онлайн. Та тя ме видя и ми каза че бебчето запъва я с краче, я с ръчичка.  И понеже аз не искам да пия никакви хапове просто изчаках търпеливо докато мине галейки корема. На мен много ми помага това.

# 158
Здравейте, милички!
Добре дошли на новите мами.
Ох аз все още не спирам да повръщам, а и вчера за капак разбрах, че правя алергична реакция към кивито. Снощи щях да умра след като хапна едно.
МечтичкаД и Ягодке не се филмирайте предварително, но задължително потърсете съвет с док. Аз като имам леки болки си пия но-шпа.

# 159
marjan357, и аз съм с Таласемия минор, затова писах за желязото Simple Smile
Това лято ще изследваме и малкия, защото имам подозрения, че и той я е наследил  Cry
Със сигурност я е наследил, както и моят син я е наследил от мен. Генът за таласемия се наследява кръстосано, т.е. от майка на син и от баща на дъщеря. Синовете ни ще я наследят, а дъщерите ще са здрави носители на този ген. Но не виждам нищо притеснително - при мъжете може цял живот да не се прояви. При мен не се беше проявила също докато не забременях за пръв път. Сигурна съм, че занапред няма да ми създава никакви проблеми /имам предвид - няма да съм нон стоп бременна, де/ Wink
Правилно се е изразила хематоложката ти - с такова нови на хемоглобина съм полумъртва, помятанията ми бяха при такива стойности. С Митко при стойност 86-84 ме приемаха за кръвопреливане и ми преливаха по 3 банки еритроцитна маса, за да достигне хемоглобина стойност 100. А в една тема за бременни таласемички четох за жена с хемоглобин 64, която си има нормална бременност, ражда безпроблемно и се чувства чудесно.

# 160
  • Варна
Ягодка, аз имах такива болки. Беше късно вечерта и звъннах на доки, която по щастливо стечение на обстоятелствата ми е и свекърва и е постоянно онлайн. Та тя ме видя и ми каза че бебчето запъва я с краче, я с ръчичка.  И понеже аз не искам да пия никакви хапове просто изчаках търпеливо докато мине галейки корема. На мен много ми помага това.

Wow това звучи логично дано е това  Praynig Това да имаш акушер/генеколог под ръка си е голяма помощ !
Все пак разбира се утре сутринта ще звънна на лекарката. 
Мечтичка обади се и питай и ти на какво се дължът,не се филмирай ами просто потъси лекарско мнение .

# 161
Време е и аз да се запиша в новата тема, браво страхотна е   bouquet
Куинче и аз изживях ужас с шарките, в къщата на етърва ми всички я минаха, но аз повече от 2 месеца не се виждах нарочно с тях, беше ме много страх, доки каза, че след като не съм я карала е много опасно и за бебето, сега точно се оформяло и.......21 дни е инкобационния период, можеш да контактуваш с хора които са около болния, но които са я изкарали, но с болния по-далеч, дано ви подмине  Praynig
Аз имам болки в яйчниците, прерязващи и за секунди, когато се обърна да легна на ляво или дясно, когато се изтягам сутрин или понякога докато пишкам или пък като седя много свита, но гледам да не им обръщам внимание  Naughty
Нещо се стреснах за хемоглобина, че нали все ми се вие свят май трябва да го изследвам пак  newsm78
itudzharova и аз имам синузит и го оправям с нагорещена морска сол в едно чорапче и го слагам на веждите, много ми облекчава.

irina_a браво на бебчо  Hug
сузими айде вече да се разкара това повръщане, че е супер кофти.
Аз имам много ниско кръвно, само се наливам с кола и ям шоколад, в минимални количества де, колкото да ми просветне, 2 пъти ми се случва силна пулсираща и стягаща болка в тила и ако не легна веднага мога да припадна, меря кръвно-ниско, е вече не знам какво става  Shocked Решила съм да отида на невролог да видим от къде идва това главоболие, че заспивам и се събуждам със страх да не би пак да ме заболи глава  Banghead Banghead Banghead
ооооооо вече сме лимонче   newsm68 preggo

# 162
  • Sofia
marjan357, аз съм я наследила със сигурност от майка ми. Както и сестра ми. Т.е. не е кръстосано. Говоря за таласемия минор. Тя се изразява просто в по-нисък хемоглобин и някои други стойности от кръвната картина свързани с еритроцитите са ми винаги извън норма. По-болнава съм, по-бяла кожа, по-младолики оставали таласемиците Simple Smile Т.е. при нас друга проява няма, но кръвните изследвания си я показват от деца (елекрофореза или нещо подобно беше изследването).

# 163
  • Бургас

Nedialka_81 като гледах клипчетата за връзването на слинговете, се уплаших - толкова сложно ми се видя.... newsm78 имам чувството че здраво ще се овъзля, докато се справя  ooooh!

На мен вече ми е спокойно,нали Краставичка обеща да ми покаже нагледно Hug

Ирка много хубав преглед Hug
Чудесно е да НЕ заспиваш преди детето нали Wink

Ягодка и моят преглед е но 18....ми чакам си го ,
то не че ще е нещо особено при мен де,
няма да има УЗИ и само ще ме мерят-теглят и тн.
Моята док не гледа всеки път ,а само тези които са по каса  Crossing Arms
Ако много ме хванат лудите ще я помоля да видим бебоне и ще си платя ....

Рали много е гот да ти е "под ръка" доки Wink
Вчера и аз си взех изсушен и захаросан джинджифил-приятен е Peace
Аз и през деня си хапвам - така превантивно.

Иве(itudzharova) и аз мисля като Жанито,
че е по-добре осцилококциум,тантум верди и тн...
То Биозина е превенция-не лекува...........
И аз си правя нагревки с морска сол като Касметчето
много ме облекчават Peace

Злати пишеш много увлекателно  Peace

Мариян на мен с каката док позна ,че ще е дребничка и ние уж имахме готовност.
Но точно комплектчето за изписване беше голямо на шушулката...

Сузими док не ти ли даде нещо за това  Sick
знам че Деган може да пиеш,
но питай  док-не е хубаво да си толкова изтормозена Hug

Касметче главоболието може и да е от хормоналните промени newsm78
но една консултация никога не е излишна Peace
Пиши как си Hug

# 164
При мен не се беше проявила също докато не забременях за пръв път. Сигурна съм, че занапред няма да ми създава никакви проблеми /имам предвид - няма да съм нон стоп бременна, де/ Wink
Това искрено ме развесели и ме сети за една случка, която не мога да не споделя. Joy
На местоработата ми ни правят изследвания всяка година и миналата имахме мамолог.
Тъкмо бях спряла да кърмя и без това трябваше да мина. Влизам аз: един дядка, колкото съсухрен толкова сърдит. Прегледа ме, пита колко съм кърмила и аз чинно си отговарям: Кърмих година и малко.
Казва ми че вс е наред и трябва да ходя на преглед на 6 месеца. Аз с искрено учудване го питам защо на 6 месеца, не е ли на година.
Тогава с почти гробовен глас (не хиперболизирам) каза цитирам:
" Ами те американците са доказали, че при 7 години кърмене рискът от рак на гърдата изчезва, така че да си родя седем деца и съм си решила проблема с лекарите."
Направо паднах, но нали съм си малко цапната в устата не можах да се сдържа да вметна, че в България по седем деца раждат само неграмотните или богатите и понеже не съм нито едното, нито другото няма как да стане.
Отговорът беше още по-култов: " Едно време семействата бяха поне с по пет деца, а сегашните млади само се глезурчели и предпочитали мързела".
Ченето ми висна... Не знаех как да му кажа, че по негово време може и по пет деца да са имали, но сега са вълчи времена. Аз съм сигурна, че ако мога да предоставя добри условия на всичките си деца щях и 10 да родя, но реалността е друга...
Та мисълта ми е marjan357 може и нон стоп да сме бременни, да намалим риска от рак на гърдата Simple Smile
За усещането на бебето миналата бременност сънувах, че усещам бебето и се събуждах да се нагласявам за да му е удобно, от 3-4 дни пак ми се случва. Сънувам че бебето се движи, или че не му е удобна позата, в която спя и го притискам и инстинктивно се обръщам и то се успокоява. Първата бременност си мислех, че са само сънища, но сега знам ли... може докато спя да го усещам наистина.

Общи условия

Активация на акаунт