За всички АВГУСТ е далече, но бебчетата гъделичкат вече

• 31 261
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Здравейте Августинки,
Включвам се и аз като бъдеща такава, за втори път. Август 2013 станах майка на едно прекрасно момиченце, което сега е до мен и си го гледам в майчинство. Вчера научих, че ще ставам майка за трети път. Терминът ми е на 12.08.2015г.

добре дошла, нека сме повече многодетни мами:)

# 136
Добре дошли Мами,

колко хубаво се множим по този повод искам да кажа на Мамите, които искат а бягат при Юлките, не ви даваме ... Как сърце ще ви даде да ни напуснете .... newsm45 newsm45 newsm45

Куинче стискам палци да не е шарка ...

Лек ден на всички и дано скоро временцето да се по управи тук е -10 ззззз

# 137
  • Бургас
Добро Утро  Grinning

Мечтичке забравих да ти честитя отпуската Wink
Хубави емоции и почивка Hug

Куини  fingerscrossed дано ви се размине шарката.

Здравейте,
запис и от мен, с удоволствие ще следя темата, моя термин е 02.08.
Все още не знаем дали ще е девойка или младеж, но доки каза,че всичко е в норма и добре се развива бебчето.

Виждам, че има момичета от Бургас, искам да попитам къде си правихте ФМ и при кой?
Добре дошла  bouquet
Аз мисля да ида при Парушева.Повечето ми приятели там ходят и са доволни.

Тайничка аз никъде няма да ходя бе Wink закотвила съм си се тук и ми е чудесно Hug
Много лошо ,че Габче ти е болничка Hug
Никол вчера вдигна Т 38,4,но с нурофен я свалих и сега нищо и няма май newsm78

Злати  welcome

# 138
Момичетаааа, и аз се разболях!
От снощи изведнъж кашлица, правих си инхалация и през ноща - хрема, гърло! УЖАС  newsm45
Главата ме боли - по принцип съм със синузит и явно отново се е възпалил!!!
Сега така или иначе водих малкия на лекар - исках да му вземат секрет, че с тези сополи от Коледа, ту намаляващи, ту пак почващи, сигурно си отглежда някоя бактерийка, та и мен ме прегледа личната!
Каза, че си разменяме нещо с него! Е да, ама нали точно преди месец бях болна и на АБ???

Сега пак лекарства, но съм решила да си взема и това БИОЗИН, да пробвам, дали ще има ефект. Някой има ли наблюдения???

Хубав ден!

# 139
  • Sofia
Аз си пия Биозин мама през зимата от предишната бременност. Като цяло съм доста болнава, тогава не се разболях нито веднъж през цялата зима, а си ходех на работа нон стоп.
Пих го и миналата зима докато кърмех, сериозни боледувания не съм имала. И сега го пия, но явно ясленските вируси са по-силни  #2gunfire Покрай малкия и аз не съм съвсем добре последните 2 седмици, някаква кашлица, гърло ту добре, ту не... Той точно си свърши АБ и се надявам да не му върна нещо.
Попринцип се пие 3 месеца и после 3 пауза. Аз сега ги свършвам и се чудя дали все пак да не продължа още 1-2 месеца без пауза. Съставката му е лактоферин - основната съставка на коластрата.

# 140
  • Айтос
Не мърдам аз оттук! А и преди август няма да я пусна да излезе  Peace
Злати, добре дошла  Hug ! Наистина ли чак вчера научи, че си бременна или аз нещо не схванах Rolling Eyes

Уф, това седене вкъщи по цял ден ми се отразява много зле. Болят ме разни части, а и в тоя сняг и лед не става за хубави разходки. А и сама не ми се скита по улиците. Мисля да ходя на йога, макар да ми остава само още един месец да съм софиянка   Mr. Green Младостките ми комшийки, дали знаете къде има из квартала?

Иве, дано се оправиш бързо!

shhht.secret , я кажи какво усещаш?

# 141
  • Sofia
Биозин мама е по-скоро подходящ за профилактика. Може да се взима осцилококцинум, стрепсилс.. Най-добре е лекар да прецени. Сега вирусът е много коварен и слиза директно в белите дробове Praynig

# 142
itudzharova, аз в първия месец на бременността изкарах два пъти настинка, като първия бях с температура. По принцп не съм болнава, но тогава не знам какво ми беше - точно около Коледа. От около месец пия Биозин и покрай тези вируси, при положение, че съм всеки ден на работа и  в офиса все има някой, който е болен, засега нищо не съм хванала. Не знам дали се дължи изцяло на Биозина, но предполагам, че и той има известна заслуга.

# 143
Злати, добре дошла  Hug ! Наистина ли чак вчера научи, че си бременна или аз нещо не схванах Rolling Eyes

Уф, това седене вкъщи по цял ден ми се отразява много зле. Болят ме разни части, а и в тоя сняг и лед не става за хубави разходки. А и сама не ми се скита по улиците. Мисля да ходя на йога, макар да ми остава само още един месец да съм софиянка   Mr. Green Младостките ми комшийки, дали знаете къде има из квартала?

някой хора разбират че са бременни като започнат да раждат Joy казвам го в кръга на шегата  Peace

# 144
Мда, едва вчера научих. Когато бях бременна 2013-та година си водих блог на бременността (https://marialiftstyle.wordpress.com/), където съм си вписвала всички женски консултации и раждането. След това спрях да пиша в него. От утре го подновявам Simple Smile .

# 145
Добре дошли на новите мами. Злати развесели ме като каза, че вчера си разбрала за бебето. Казвам го изцяло с добри намерения  bouquet

Относно фрешовете, пия всеки ден но само направени в дома. Дори Ви препоръчвам фреш от тиква (без нищо друго, чиста) изключително много помага за цялата пикочна система, точно там където бременните жени сме най-лабилни, или поне аз. Simple Smile но наистина много ми помага при цистита.

# 146
Добре дошли на новите мами. Злати развесели ме като каза, че вчера си разбрала за бебето. Казвам го изцяло с добри намерения  bouquet

Относно фрешовете, пия всеки ден но само направени в дома. Дори Ви препоръчвам фреш от тиква (без нищо друго, чиста) изключително много помага за цялата пикочна система, точно там където бременните жени сме най-лабилни, или поне аз. Simple Smile но наистина много ми помага при цистита.
сурова тиква ли newsm78

# 147

някой хора разбират че са бременни като започнат да раждат Joy казвам го в кръга на шегата  Peace

Да и винаги съм се чудила и на сестра ми,и с трите бременности разбира че е бременна чак когато е в четвъртия месец,и никакви симптоми или неразположения.А аз още не ми е закъснял Ц.и сиптоми колкото искаш.Та чак ди края на четвъртия месец.
Е благородно им завиждам де😉😉😉

# 148
Добър ден, мами! Виждам, че обсъждате нисък хемоглобин, стойности на серумно желязо и прочее кръвни картини. Моля да бъдете внимателни и ако сте имали проблеми с анемия в миналото или сте бременни за първи път, да настоявате за консултация с хематолог. Може да съм досадна като баба Simple Smile , но първите ми 2 бременности завършиха с помятане заради неправилно диагностицирана таласемия и неподходящо лечение с желязосъдържащ препарат. При таласемия кръвната картина на бременната жена се влошава рязко/бързо и ако ЛЛ/гинеколога няма опит с пациенти болни от тази анемия, ще предпише желязосъдържащо лекарство или витамин Б12. А таласемията налага кръвопреливане по време на бременност. След 2 загубени деца, много неточни диагнози, обикаляне по лекари и клиники, вече знаех как да реагирам при третата бременност и при всяко прилошаване тичах в Отделението по Хематология за кръвопреливане.
Споделям това с вас не за да ви изплаша, а за да знаете моята история и да имате едно на ум. Обикновено таласемията не се проявява докато жената не забременее. В предходната ми отчетна тема бяхме 4 или 5 мами с таласемия, но само при мен се наложиха толкова кръвопреливания. Другите жени си следяха хемоглобина, но при тях проблеми така и не се случиха. Какво да правиш - късмет Simple Smile
Колкото до големината на бебчетата - сина вървеше през цялата бременност с 1 седмица напред и гинеколога повтаряше, че ще имаме голямо бебе. Затоваи всичките ми покупки бяха съобразени с това. Родих 3 дни след като влязох в 9 месец. Бебко се роди 2790 грама, изписаха го 2490 гр. и едва намерихме с какво да го облечем на изписването, защото купените комплекти му бяха огромни!
Като излизахме на разходка той се свиваше на кълбенце в дъното на широката количка /купихме голяма количка, защото бебето нали е голямо!/ и минувачи ме питаха къде е бебчето. Смях голям!
Galiass - аз пия билков чай от лайка, мента, полски хвощ и мащерка. При мен се оказа, че помага срещу цистит, проблеми с храносмилането, гаденето.
От мен толкова засега, доскоро!

# 149
  • Sofia
marjan357, и аз съм с Таласемия минор, затова писах за желязото Simple Smile
Открили са я при майка ми (случайно покрай една млада докторка), когато е била 7 мес бременна с мен и вече е била порядъчно натъпкана с желязо заради нисък хемоглобин. Аз си знам от дете, че я имам. Това лято ще изследваме и малкия, защото имам подозрения, че и той я е наследил  Cry
Аз досега с бременностите не съм имала особени проблеми, виждам се е хематолог 1-2 пъти за цялата бременност  и си знам да си проверявам по-редовно показателите. С 1та бременност бях в 4ти месец с 79 хемоглобин и 6 желязо и само тогава пих 20 дена едно лекарство. Тогава изобщо не усещах, че е паднал толкова, а както се изрази хематоложката - "други биха се влачили по корем с този хемоглобин" Simple Smile
С втората постепенно ми се увеличаваше серумното желязо, но не съм имала проблеми.
Дано ти е лека тази бременност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт