За всички АВГУСТ е далече, но бебчетата гъделичкат вече

• 31 258
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Хм, Деси, доколкото знам БХС и ФМ се съчетават.. И явно в един ден наистина ще ти правят всичко newsm78 . Малко са паричките за ФМ, наистина, но пък ако ще си при Конова, тя е много добра. Навсякъде четох, че я хвалят адски много, пътува за прегледи и по други градове...  А КИРМ, доколкото зная, е нейна клиника, та мисля, че ще си в добри ръце. Peace И аз не съм сигурна къде точно се намира клиниката, но ще накарам една приятелка да ми обясни, та ако искаш, ще ти пиша после, за да ти кажа. Peace

Ани, не съм се замисляла. Утре може да звънна на личната, та да я питам.. Сигурно ще съм по- спокойно, ако пусна изследвания, но майка ми каза, че няма начин да съм я карала. Laughing Ох, не знам. Дано ни се размине, че... Praynig

# 121
  • София
Привет!

Много сте изписали Simple Smile Ние имахме интензивен спортен уикенд и не се застоявахме вкъщи, въпреки негостоприемното време.

За термините съм съгласна с мнението, че се определят по ПРМ. По тази дата ще ви определят и кога да започне 45-дневният болничен преди раждане  Peace

Наде, много ме озадачи тази статия в частта за фрешовете  Shocked Не знам как може да препоръчват сокове от кутии, особено при бременност. По-добре да бяха написали да си цедим добре измити плодове/зеленчуци вкъщи. Иначе аз избягвам меса, които не са обработени топлинно, рохки яйца, меки сирена.

Куинче, каква шарка са диагностицирали? На варицелата инкубационният период е 21 дни, но аз като я карах (бях на 16) се опъпчих точно на 22-я ден :/ За размера на бебето няма от какво да се притесняваш, на ранния скрининг моето го измериха 5,5 см, бях точно в 12 г.с.

# 122
  • Бургас
Аз статията я ползвам за ориентир само Wink
Фрешове и аз пия ,
но домашни-приготвени непосредствено преди консумация Peace

# 123
Куинче относно шарката майка ми ми каза един метод когато се съмняваха за племенницата че може да се е разболяла....та пиеш една супена лъжица червено вино, ако можеш домашно си го намери и до няколко часа ако има нещо пъпките избиват ..Мисля че от една лъжица няма да стане нищо на бебо  newsm78  Peace  Hug
Деси и аз мисля да правя 2-рата ФМ в Плевен в Авис Медика  Peace Моята приятелка която роди миналата седмица си прави всички изследвания и прегледи и ФМ там и е страшно доволна....а иначе БХС струва наистина 60лв. защото се прави не в клиниката, а на друго място но забравих къде....ще попитам иначе ако искаш  Blush
Имаше и друго но бременнит ми мозък заспива и не може много дълго да помни  Crazy
Ани бани   bouquet

# 124
  • София
Да, определено дава насоки  Peace

Момичета, ето една полезна тема за всички, които се интересуват от слинговете. Честно казано и аз съм се замислила този път, макар че имаме хубаво кенгуру, което си ползвахме с дъщеря ми.

# 125
  • Пловдив
Благодаря за линка, много полезна тема, ще я изчета с интерес  Grinning   bouquet

# 126
Здравейте,
запис и от мен, с удоволствие ще следя темата, моя термин е 02.08.
Все още не знаем дали ще е девойка или младеж, но доки каза,че всичко е в норма и добре се развива бебчето.

Виждам, че има момичета от Бургас, искам да попитам къде си правихте ФМ и при кой?

# 127
  • Варна
Здравейте, момичета! Simple Smile
Аз сега се връщам от ФМ. Всичко е наред с човечето. Размерите на нухалната гънка са в норма, има си носна костица, няма малоформации, абе, всичко е точно! Simple Smile Но малко ме притесниха размерите, особено сега, като чета вашите колко са големи. Confused Сега го измериха 5, 1 см., но пък за 5 дни е пораснал с 1 см., което май е добре.
На 17.02 вече ще ме запишат на ЖК, ще ми пуснат изследванията, та да видим... Май се надявам и пол да ми кажат, а уж не бързах.. Blush
Майка ми и синът ми бяха с мен. И майка ми, и лекарката се опитаха да обясняват на Борис какво се случва. Grinning Мисля, че не разбра изобщо, но.. Лекарката ме посъветва всеки ден да му говорим за това, което предстои, за това, че има бебе в корема на мама, че той ще стане батко и т.н., и т.н., пък да видим.. Аз уж обяснявам и говоря, но той е малък и.. Confused

О, и аз съм в отбора на любителите на кисели краставички! Mr. Green Похапвам си доста стабилно от тях. Лошото е, че кис. краставички, които е направила баба, вече са на привършване... На ден ям по един буркан Blush, а като свършат не знам. Mr. Green Купените не ми харесват. Crossing Arms Ще си търся нещо друго за хапване явно.

За детската стая и аз започнах да мисля, обаче не знам как да кажа на ММ. Той ще ме убие. Аз давах зор есента да ремонтираме стаята на Борис, сменихме мебелите изцяло... И старите мебели заминаха в гаража на село. Е, да, ама там валял проливен дъжд, гаражът се наводнил.. и мебелите отдолу на нищо не приличат. ooooh! Той искаше да изчакаме поне до това лято, пък тогава да се правят ремонти... и сега, естествено, аз ще съм виновна, че ще трябва да се купува всичко наново. Blush Само за леглото не ме е яд, защото него дадохме на приятели. Но скрин, гардероб, шкаф за повиване.. всичко замина на кино. Sad Дано поне бебето е момиче, че по- малко да ме е яд, тъй като мебелите бяха сини и с корабчета, та определено така или иначе, нямаше да ги ползваме.

Ягодке, Наде, Мечтичка, благодаря. Ама шарка се е оказало. Sad Само се моля моето дете да не се е заразило. Praynig За него е добре да я изкара сега, докато е малък, шарката, но за мен хич, ама хич не е добре. Sad
Някой знае ли до колко време, след самото заразяване, се появяват симптоми? Rolling Eyes

Мечтичка, ее, браво! Най- сетне заслужената почивка! Hug Почивай активно. Радвам се, че вече го даваш по- позитивно! Simple Smile

За термините съм абсолютно съгласна с Криската! Не разбирам как може на всеки преглед да ви сменят термините, защото бебето е с някакви определени размери. Ами, то има периоди, в които растат по- бързо, както и такива, в които забавят темпото. И си наваксват после. Плюс това, както и ние, така и те, се развиват по различен начин и няма едно с друго, които да са еднакви. Термин се изчислява по датата на последния цикъл и не бива да се мени! Плюс това, никой не може да предполага кога точно ще се роди бебето. Има бебета, които си вървят нормално за седмиците, но се раждат по- рано, има и такива, които са избързвали, но пък се раждат по- късно и т.н.  Peace
Queenche в коя седмица си точно.Моето е 5,2 см

# 128
  • Sofia
Момичета, ето два линка на които попаднах докато спорехме с мм Simple Smile
Единия за храни богати на желязо (хм, не иска да се копира... Sad) Къде да намеря опцията за скрит текст, за да го копирам?

И една за сусамовия тахан, много е полезен в различни насоки. http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/5355

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 22:59 от krisskata

# 129
Анабела, варицела била шарката. Confused Абе, дано ни се размине! Praynig

Мечтичка, това с виното и аз го знам, но мисля, че сега, дори и да му дам, няма да има ефект. Мисля, че се дава, когато вече са започнали да излизат някакви пъпки, за да се провери дали ще избият още. Пък и не знам дали изобщо бих му дала вино... newsm78
В Авис Медика пък от кога правят ФМ? За пръв път чувам, честно. Blush Знам само за КИРМ, даже и за МУ не знаех, че правят такова нещо. newsm78 Моля те, ще разпиташ ли твоята приятелка за малко повече инфо, че в интернет почти нищо не намирам. Sad

Ягодке, в 11 г.с. и 4 дни съм. Peace На нас с теб ни е един ден разликата в термините май. Simple Smile

Ягодова, добре дошла!

# 130
Куини, да те успокоя, нашата кумица изкара варицела докато беше бременна с първото им дете - доктора й беше казал, че не е опасно. Не знам в коя седмица беше обаче... някъде в началото беше...
Ягодова, добре дошла. Аз съм от Бургас, но още не съм ходила на ФМ. Предполагам, че сега в понеделник на ЖК доктора ще ми каже да ходя, но и аз не знам къде - вероятно ще го питам.

# 131
  • Варна
Анабела, варицела била шарката. Confused Абе, дано ни се размине! Praynig

Мечтичка, това с виното и аз го знам, но мисля, че сега, дори и да му дам, няма да има ефект. Мисля, че се дава, когато вече са започнали да излизат някакви пъпки, за да се провери дали ще избият още. Пък и не знам дали изобщо бих му дала вино... newsm78
В Авис Медика пък от кога правят ФМ? За пръв път чувам, честно. Blush Знам само за КИРМ, даже и за МУ не знаех, че правят такова нещо. newsm78 Моля те, ще разпиташ ли твоята приятелка за малко повече инфо, че в интернет почти нищо не намирам. Sad

Ягодке, в 11 г.с. и 4 дни съм. Peace На нас с теб ни е един ден разликата в термините май. Simple Smile

Ягодова, добре дошла!
Аз влязох в 12 в събота сега съм 12+2 .Измериха го в 11+6 и си беше 5,2 см така ,че спокойно .Размера си е наред с мен вървиш  Party И на мен лекарката ми измести термина с 4 дни не знам защо,но те си знаят работата.Сега съм за 22.08

# 132
  • Варна
Qween E дано не сте се заразили, хич не ви трябва шарка сега  Praynig
Моята хубавица днес щеше да тръгва на градина, че радост вкъщи , цяла седмица бе здрава. И като се събуди с червено гърло, вече не знам къде ми иде да се дяна! 3 месеца не е ходила на градина кажи речи, на домашно обучение е  #Cussing out Айде оплаках се...
Ред-иф, Недялка къде ще ходите пък сега в друга тема, тъкмо сте се настанили и да се местите Laughing

В духа на заглавието на темата- аз вече наистина усещам бебето, не ми се вярваше, че може но съм 100% сигурна  Heart Eyes Много се изненадах, преди 5-тия месец не очаквах ... Heart Eyes

За фрешовете само да вметна, че не е добре да се пият на гладно, особено цитрусите. Сок от цвекло е супер за хемоглобина, но не повече от 30-50 мл на ден.

И отчет след първата тренировка днес- ами супер беше, утре очаквам мускулна треска. 2 бременни бяхме в групата и 1/3 от упражненията не трябваше да ги правим. Надявам се за следващия път треньорката да е подготвила някакви заместващи упражнения за нас, да не лежим докато другите се мъчат  Laughing Хареса ми че плавно се натоварват и раздвижват всички части на тялото. За след големия ден ще е супер, защото имаше много упр. за корем  Peace
rali_stoyneva мерси за инфото, аз си знаех че леко няма да ми се размине.  Joy
sistra ако смяташ, че с момиче ще ти е по лесно , не се надявай Laughing Аз имах такива надежди и какво преживяхме първите 3 години...нищо страшно, но с енергия за 3, вдъхновение за бели като за 3 и бягаше като маратонец  Laughing  Не стига че са палави ами и много им знае устата все, принцеските те! Тъй че не зависи от пола май -май  Laughing Laughing

# 133
Краставичка, ще следя какво ти е казал и къде те е пратил, аз на 02,02 бях но нищо не ми каза само БХС правихме.

# 134
Здравейте Августинки,
Включвам се и аз като бъдеща такава, за втори път. Август 2013 станах майка на едно прекрасно момиченце, което сега е до мен и си го гледам в майчинство. Вчера научих, че ще ставам майка за трети път. Терминът ми е на 12.08.2015г.

Общи условия

Активация на акаунт