"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 236
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
БР не е страж ама и човек не е вече. И в крайна сметка няма кой да му търси сметка, че е дезертирал.
Сам ако се запиляе в Староград и хвърли черното и стане месар примерно, дали някой ще ходи да го екзекутира ако не знае, че е той.

Въобще принципа на стража е доста тъп. Много по добре щяха да са ако бяха като наборна казарма за определен период от време.

Кого ще мобилизират?
Едва ли синчетата на лордовете.
Стража иска години или поне месеци обучение на един човек. Отделно пътят до Севера е дълъг и би било много скъпо и времеемко на година -две да се води нов набор, който тепърва да бъде обучаван.  Thinking

П.П. С клетвите си мъжете от НС отхвърлят всички пристрастия. Ако са за кратко няма начин да не се зародят конфликти тип Дорн срещу Предела или Блакууд срещу Бракън.

# 571
 Стража са на принципа на Белите плащове. Ако Баристан изведнъж бе решил да хвърли белият си плащ пред Робърт той дали нямаше да реши да го екзекутира? Черният/белият плащ е доживот, редки са случаите, когато можеш да се откупиш.
Веднъж като дойде Дългата нощ, доста хора ще измар,т мноог владения ще се освободят, а пък ЖТ има дългове които нарастват най-логичното е новият владетел ( СТанис или Джон) просто да продаде някои владения на ЖБ среущ опрощаване на дълга.
И ЖБ ще завладее солиден дял от Вестерос.

# 572
 Стража навремето са били доста по-престижни, напоследък са западнали.
Хората не вярват че Дългата нощ се е случила и лордовете не намират смисъл в поддържането на Стража.
това може да се промени мноог скоро, особено с лидер като Джон.

# 573
Обратното моето момче Стража е от 8000 години, белите плащове от 300  Wink

# 574
 Стража вече имаше един сър (Торн) и един лорд (Слинт) и един син на лорд ( Тарли), и един неказокен син на лорд ( Сняг), да не говорим за Мормон (лорд). Нещата вървят към подобрение.

Бум има ли значение кой е създаден първи и кой втори? казах,  просто че функционират на един принцип  - службата е доживот.
Пак четеш между редовете.

# 575
имало разлика между сър и лорд  Crazy  Joy

# 576
  • Варна
Стража вече имаше един сър (Торн) и един лорд (Слинт) и един син на лорд ( Тарли), и един неказокен син на лорд ( Сняг), да не говорим за Мормон (лорд). Нещата вървят към подобрение.

Joy
имало разлика между сър и лорд  Crazy  Joy

Има бре Бумър.
Съровете са рицари, а лордовете са си лордове и не е задължително да са рицари. Едард например е лорд, без да е сър.

# 577
Сър/Сир е обръщение, лордът е поземлен собственик.
Често се припокриват, не винаги, но е абсурдно да се прави разграничение по този признак.

Все едно зелени плодове и ябълки.

пп ето и за Дома Торн
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Thorne

ппп ако съфорумецът беше казал рицар нямаше да имам забележки Wink

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 14:59 от Бумър

# 578
  • Варна
Ми Хрътката какво толкова недоволства като го наричат сър? Нали това му е идеята, не е сър, защото не е рицар, макар да е член на Кралската гвардия. Rolling Eyes

П.П.
Цитат
Сир Борос вдигна забралото си.
— Сир, къде…
— Майната ти с твоето сир, Борос. Ти си рицарят, не аз. Аз съм кралското псе, запомни го.

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 15:30 от Хексе

# 579
Аз го приемам като израз на общия му нихилизъм и непоносимост към лицемерието. Той приема истината, без да има нужда да я разкрасява с думи, дори презира това. Знае точно какви могат да бъдат някои рицари и сърове, и как това хич не е като в песните.
Освен това знае как хората гледат на него и като защитна реакция си е забранил всякакво сваляне на гарда - нежни чувства, приятелство, доверие, наивно възхищение пред героизма. Така отвръща на удара още преди някой да му го е нанесъл - и се чувства защитен.

# 580
  • Вестерос
Сър и аз мисля, че е за рицъри само, лорд е за земевладелците. И Лорд е над рицър. Както е при главния на стража- лорд-командир, реално владее от името на другите земите предоставени на стража.

# 581

Кого ще мобилизират?
Едва ли синчетата на лордовете.
Стража иска години или поне месеци обучение на един човек. Отделно пътят до Севера е дълъг и би било много скъпо и времеемко на година -две да се води нов набор, който тепърва да бъде обучаван.  Thinking

П.П. С клетвите си мъжете от НС отхвърлят всички пристрастия. Ако са за кратко няма начин да не се зародят конфликти тип Дорн срещу Предела или Блакууд срещу Бракън.

Когото каже краля него. Както плащат данък на короната и си пращат синчетата за скуайъри така могат и до вала да ги пращат. Освен това лордовета са прекалено малък процент от населението. Ако искат само простолюдието ще им е достатъчно.
За конфликтите ще са си виновни само командващите ако допуснат такива, при наличието на 21 замъка, все могат да ги рапределят най-рационално, че да не се карат.
Обучението хич не е дълго и сложно. Сам да не би да го обучаваха години, че да го "вземат".

# 582
  • Варна
За какво го обучиха Сам? Laughing С едни гарвани не може да се оправи. Ами ако се сменят наборите на всеки две години?
Колко време минава докато се разучи територията отвъд Вала докато почнат обходите, да се научат навиците на диваците и изобщо укрепленията в НС?

Децата на простолюдието им трябват за работна ръка, няма да е лесно и на цивилните да се разделят с тях.
Помниш ли когато Дънк обучава селяците? Половината щяха да се самоубият докато тренираха.

# 583
Може би не наборна служба, а по-скоро нещо като еничерски корпус. За нуждите на НС през тази година трябват например 100 момчета и се разпределят да се вземат от различните области. Ако няма доброволци, тогава насилствено, когото лорда избере....  тази мярка би дала резултат

# 584
  • Варна
Може би не наборна служба, а по-скоро нещо като еничерски корпус. За нуждите на НС през тази година трябват например 100 момчета и се разпределят да се вземат от различните области. Ако няма доброволци, тогава насилствено, когото лорда избере....  тази мярка би дала резултат

Ами общо взето е било така, само че лордовете са спрели да пращат хора.

Общи условия

Активация на акаунт