"Февруарче не е бебе вече, а е малко слънчево човече!" - 11та тема

• 29 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, мами! Simple Smile
Гледам, че от снощи болна тема сте подхванали за килцата. Да ви кажа и аз моите наблюдения, не са професионални, чисто човешки, но все пак. До жената си е - на едни храната им помага да свалят кг, на други упражнения, трети нямат нужда нито да внимават какво ядат, нито да спортуват, и пак са си добре, на четвърти пък нищо не им помага и т.н. Знам, че банално звучи, но си е индивидуално според мен.
Абсолютно съм съгласна с Феичка, а мисля, че и всички сме се убедили, че няма как вече да сме като преди, което впрочем не непременно е лошо, някои раждали жени изглеждат много по-секси и женствени именно защото са раждали, а някои млади не могат да предизвикат никакво подобно чувство, справка -
Скрит текст:
в Х-фактор снощи ММ каза за Михаела - тая и по без гащи да ми я сервират пак нема да ме възбуди  hahaha
Много добре разбирам Златито, обаче.  Hug И аз съм от тоя клуб, дето като знаеш как си изглеждала преди бременността, ти е адски гадно да се гледаш с определен брой кг отгоре. ОК, наясно си, че ще има определена промяна във визията, но ако 3 кг, да кажем, са приемливи, на тоя фон 10 вече не са.
Какво забелязах за себе си, пък дано успокоя поне някои от вас. Откакто Рали се роди, вместо да сваля, бях качила кг, явно покрай кърменето и това, че сме били предимно вкъщи с нула движение. Сега обаче, откакто Рали ходи и тършува навсякъде, съответно и аз търча с нея, се наблюдавам, че видимо изглеждам по-добре. Ходя и на йога де, но когато ми се ходи и имам време, т.е. не спазвам някакъв режим. За мен е много важно да няма насилие в нищо, което се прави, защото стресът, че трябва да направиш нещо убива част от резултата. Та според мен когато малките ни станат още по-подвижни и сме по поляните  Laughing нещата много бързо и трайно ще се оправят. Simple Smile
Извинете ме за дългото словоизлияние.  Crazy
Маги, все забравям да кажа каква сладурка е Дари! Гледам, че с Рали са до грам еднакви килца.  Heart Eyes

Редактирам се за да изкажа възхищението си от поста на Ана  Heart Eyes Наистина е така, то и тук виждаме, че дечковците са различни помежду си, но особено ми хареса репликата, която непременно ще въведа в речника си - "назад с материала". Simple Smile
Нели, Злати, точно затова разубедих ММ да взима пътека. Знам по нашите, че тези работи не се ползват, а на нас паркът ни е до г*за, Маги знае. Simple Smile Извинете пак, тоя път за израза.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 16:04 от Sahasrara

# 136
Честит Рожден Ден на Ева и София!  newsm59 newsm67 Честит празник и на техните родители. Да са живи и здрави и много щастливи дечица Simple Smile

Сахасрара Напълно те подкрепям, че си е до жена. Аз никога не съм пазила диети, нито пък съм внимавала какво ям и съм била около 56-60 кг. Сега пак съм толкова но има малко сланинки на корема, ама голям праз. Лятото с малката като тичаме навън ще се махнат  Laughing

# 137
Ееей, Нели, добре че ме подсети, колко съм завеяна.
Честит рожден ден на милите момиченца Ева и СофияHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Нека да са много здрави, добрички и красивички! Simple Smile
Също така честит имен ден на всички с името Валентина! Сред нас май няма именнички, но ако имате ваши близки, да са ви живи и здрави! Аз ще ви почерпя за здравето на свеки. Simple Smile
Скрит текст:

# 138
  • Бурса
Честит рожден ден на Софи и Ева! Да са живи и здрави и много да радват щатливите си родители. Весел празник  Hug

Лили да ти здрава свеки и много да те слуша  Laughing

Напълно съм съгласна с Ана за сравненията. Моята свеки много сравнява и съм предупредила, че за мен е недопустимо  Naughty Прави го постояно с мен и другите две снахи като аз съм в изгодна позиция, защото обикновено ме дава за пример  Blush,  но аз много се дразня, защото така само насажда напрежение а ние си се разбираме с тях перфектно  Wink Но за децата за сега не смее да видим до кога...

Да ви кажа доста съм поизтървала и ще наваксвам с четенето, че сме сами с Теди 5 дни и изкукуригвам, ама всички снимки, които видях са прекрасни  Hug и мами и бебоци, така им се радвам  Heart Eyes

Хубава вечер мами

Едитвам се понеже се разписвам сефте в новата тема, Къти адмирации  Hug много хубава темичка, с кеф да си я изпишем  Grinning

# 139
Хилоу ъген,

Аз нали го оставих диването два часа, с надеждата да го хранят баба му и дядо му. Еми не - нашто спало два часа като никога #Crazy и после пак аз се мъчих. Иска сама с лъжица а се нервира че й пада хранатс не приема помощ само се тръшка  #Cussing out
Накрая пак яде Какавли, или както там му вика на кашкавала. Май не трябва да й давам, ама само това яде newsm78

А за сравняването, Безобидна или  Елефтерия ми казаха по едно време, като се бях вманиачила по кг на диването, че и аз не съм еднаква с моите съученички и то това му е хубавото, всеки да си е различен.

Маги, не се притеснявай за ставане и тн. Бебка си има план и тя си знае най-добре. Ще се учудиш колко бързо ще стигне от изправяне до ходене - диването на 10,5 мес. едвам се изправяше в креватчето, а сега го прави за секунди. На 1 год. още не ходи, от една седмица започна да крачи хваната за дивана, не ще да седи изправена като я хванс за ръце, и съм я оставила. Като почне нещо сама за една седмица се осъвършенства Simple Smile

Дзверчето май се нацока, да я сложа в креватчето.
Хубава вечер

# 140
Мдам, има такива "приятелки" дето "приятелски" ще те сгърчат как едва ли не си изпуснала вече работата и какъв лош родител си, невнимателен и т.н. Маги, я я пускай по течението, колкото и да ти е добра приятелка. То пък аман. Детето си знае как и кога - имай му вяра, довери му се, както то се учи да ти се довери на теб. Гледай си го както досега и всичко ще е наред  Heart Eyes толкова е сладка малката Дари, да я нацелуваш Hug
И аз имам една такава, май съм ви надувала вече главите с мойта приятелка, ама това последното не съм ви го поствала - ако искаме второ дете, да действаме докато е време, че видиш ли родовият канал се затваря с наближаването на 40-тата година  #Crazy цитирам дословно думите й, не си измислям, запомних ги, щото онемях ...от подобна щуротия.

Мамитааа, ми ние да не би да сме еднакви - ей сеа както си пишем за килата и т.н. прелести, ми така и с децата. Сравненията според мен са неизбежни, така си сверяваме часовниците. Но както всичко - с мярка. Не се подлъгвайте по таз мама от парка, онази от яслата, третата от детския кът рекла, пък казала. Ми ... така де Hug

# 141
ххахахахахахахаххахахахахахаххаххахахахахахахаха..........................................
Бизи,ще ме заболи корема от смях за това изказване,честно
не бях чулава по-голяма простотия скоро JoyВ такъв случай в Щатите,където масово се ражда на 40 и повече,трябва да започват да изчезват Mr. Green Mr. Green Mr. GreenАз също не съм фен на късното раждане,но все пак това е личен избор ,а често и божа работа.Толкова жени с репродуктивни проблеми забременяват ин витро/за съжаление тенденцията е все повеча да са навсякъде по света по ред причини/,и това се случва точно ако не на 40,то близо до тази възраст.На мен ми се струва по-трудно гледането на детето,не самото раждане на повече години.Но е толкова нехуманно да съдиш някого за това,че просто не ми се говори.....

# 142
  • София
привет,
аз съм на ръба на силите си и как ме цепи главата  ooooh!. Влади ми стопи лагерите днес. Не мога вече да му насмогна, отваря шкафове вади, разнася, играчки, тенджери, лъжици, черпаци, бисквити....боже какво ли няма из нас и събирам по хиляди пъти и край няма  Tired. Аз мъча да правя нещо, хващам едно , зарязвам, после друго и така в нас е един малък панаир.

Не знам какво да правя вече и с това кърмене. Само ходи по мен и ме дърпа и реве доде не му дам да цока. Изсмуква ме до капка и след половин час пак и пак и не мога вече. Мъча се да бутам храна, защото е гладен и с тази кърма не издържа и час, ама неще и се тръшка и ми иде да се гръмна вече  #2gunfire. Трябва да го отбивам, а то кво от зле по зле става. Не ще и АМ. Успявам по малко поне да му пробутам с едни овесени ядки, че поне да му свикне .
Скрит текст:
В тоя ред на мисли взех едни овесени ядки за от 1годинка на babylove с плодове и е много хубава. правя му ги с АМ и ги харесва
Намрънках се  Sad, мрън

За кг съгласна съм, че всеки си е различен. Аз например се топя направо от нерви, а от как съм родила си ги имам в изобилие и за туй май си отслабнах въпреки че ям сладко като за световно.
Както обичам да казвам - човек от убаво не слабее, така че я си гледайте кефа и не го мислете толкова. Не е важно как изглеждаш, важно е да се чувстваш добре.
Аз отслабнах, но шкембето си ми седи. Дразнеше ме, ама му теглих една майна на него, не мога сега и него да го мисля. Като имам време ще ида на фитнес и ще го сваля.

Пак почти нищо не сме яли днес и ако не иска по късно, май и ние пак ще сме на кашкавал с хляб и кърма за десерт  ooooh!. Ко да го правя.

Аде бегам, че дребния се беше загледал в baby tv, ама май му писна. Починах си малко с вас тук и отивам на бойното поле.

# 143
Нели, нали  hahaha hahaha hahaha hahaha тя тази ми френд-ка има ред изцепки, ама това по повод репродукцията й е топ ъф дъ топ  Joy Joy Joy Joy

Гери, милата  Hug детето разучава всичко наред и му доскучава бързо. И у дома е същото, само дето не сме проходили, ама и това като стане, стой та гледай. Нека са диви, ако само кесят на дивана, ще се чудим - сега пък какво му е Mr. Green

# 144
  • NE
Честно казано това е някакъв тормоз да се сравняват бебета кое - колко. В крайна сметка всички сме различни и сме гледани по различен начин. Аз се осланям основно на интуицията си и всичко е ок.
Затова ви казвам, че тези стадни изпълнения не са за мен. Ограничих рязко разговорите с всеки, който ми дава "непоискан съвет", но пък за сметка на това намерих други с които споделяме еднакви виждания за отглеждане на децата си. Важно е да си споко и да им се хилиш на тези които си мислят, че ти разкриват някаква неподозирана истина. Mr. Green
Бизи Честно много разбичи има. Joy
Гери Ох навлизат в онзи период в който вече не смогваме. Crazy
Днес пък отварям с мъка едно бурканче със зеленчукова пюре на Вили защото бързаме по задачи след храненето и ММ вика аз туй също няма да го ям. О'чудо малкото като отвори тази уста. Party Ама аз си знам защо ... не му дадох да цока. Но това с отбирането ми е тъмна индия още.
Копче И ние сме така ... по мебелите. Ама и мен да ме пуснеш по стръмен склон и аз ще пристъпвам яваш,яваш.

# 145
И на мен няколко пъти ми прави впечатление, че моя приятелка на ми прави някакви намеци, че нейната е по-напред от Мони.
По-рано си държеше главичката изправема, по-рано пропълзя, по-рано проходи и аз винаги съм се радвала от сърце за детето, нищо, че Мони за някои неща много дълго я гони, ама ... както казвате - всяко дете различно.
А съм забелязала, че като й се похваля нещо, например ние имаме 8зъба, а те само 4 и тя "ееее, бравоо бееееее" ама ме гледа едно Shocked не да се зарадва, ами едно завиждащо сякаш.
Взех да я отбягвам.
Скрит текст:
Да не говорим, че се научи всеки ден да идва у дома да пие кафе, а мен веднъж не ме е пканила в тях, под претекст, че в хола правели ремонт и не й било удобно. Е, хубаво, ама и ние като правихме ремонти пак беше всеки ден в нас. Мъжа ми взе да ме гледа на кръв всяка седмица на Кауфланд 15лв за кафе - пием само Давидов у дома.
Та така, сега като й казах, че УЖ проходи /той пак спря, направо не знам защо така ooooh!/ и се похвалих, че в деня на кръщенето си направи няколко пъти по няколко крачки и вчера дойде и вика "ми хайде де, защо не ходи, аааа не е проходил той, на майка ти само й се иска,я  виж ***** как ходи, хайде като нея" Tired
Ама така ще е. И по сами не става. Аз както не съм от града и не познавам много много хора тук, ако се отцепя ептен ще се изолирам и ще се побъркам.

# 146
  • София
Къти да не се е изплашил Мони нещо. Да е падал нещо  newsm78
По принцип няма не проходило дете, тъй че не го мисли толкова. После ще видиш като мен за каква лудница става дума  Crazy

ние се пак се изтряскахме едно хубаво. Беше подивял и като залитна и взе ръба на масата.

Оф това със сравняването ми е болна тема, не мога да разбера що за простотия е това. За туй и аз вече съм соло.

айде лека вечер от мен  Hug

# 147
 wavey

Като сте споделили за сравняването...
Скрит текст:
Скрит текст:
Моята дружка за кафе, такава като на Къти... постоянно сравнява нейното с моето.Нейното е на 6месеца!!!! Айде няма ли да седи вече, айде няма ли и той така да се заиграва,и тн и тн... #Crazy А е роден и месец по-рано.. А иначе се оплаква как щял да и надува главата като почнел да си пуска сам музикалните играчки  Sad Малко ми е жал за детето отвреме на време ..

Бугубу днес ползва количката за кукли за уолкър и става все по -стабилна.Направи доста дължини из стаята, возейки възглавници и плюшки  Heart Eyes
На вечеря и тя поиска сама да си яде с лъжицата и я оставих.Докато вземе решение с коя ръка и как точно да държи лъжицата се омаза до ушите.После си изпусна лъжицата и реши да си завре муцунката в купата и близа като кученце.Измрънка да и дам лъжицата и продължи да маже. НО си изяде всичко  Joy baby_neutral

Феичке, забравям да питам все.  Mr. Green Правихте ли си мустачки за РД или отпадна тази ти идея?

Това за сега. Дано е лека нощта   sleepuu

# 148
Гери, да пада да пада... колко да пада.
Оставям го сам да се научи как да пада за да не се удря и ... с паданията нямаме проблем. Отдавна знае как да падне за да не се удари - е с много редки изключения разбира се.
Ама аз не се притеснявам хич, само го споменах Blush

# 149
Честити рожденички Софи и Ева, да са здрави и весели деца, да носят радост на родителите си!

Бизи уцели ме в десятката, значи аз съм родила точно преди да ми се затворят пътищата, навреме, на 38г, че и нормално  ooooh! Наистина има промяна във физиологията на жената, но чак пък толкова.

Това за сравнението е много тъпо наистина, то е заразно, и аз в началото не обръщах внимание, но се улавям, че почнах да се напрягам когато говоря с други майки. Днеска даже гледам едно дете колкото нас се качва по стълбичка и викам "е кога и тя ще се качва така", не че имам зор ама да си кажа че не можем. Вече ми е като импулс. Защо е така наистина, Ана ана казва че в чужбината не е така, значи проблема е в БГ майките , все гледаме в чуждата паничка Thinking

Иначе още не ходи бубата, прави по 2-3 крачки и кляка, не е падала. Аз си я оставих да стане естествено, не съм я слагала в проходилка, не я водя за ръка, тя всичко сама си прави, предпочитам да не насилвам нещата. Има ли смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт