БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 849
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 3 020
Не знам точно за какви Кокоски става дума, но аз правя едни без печене и без яйца. Стават страхотни и всеки ми иска рецептата:

1 пакет бисквити смлени
50 г. кисело мляко
1 с.л. какао
1 ванилия, няколко капки ром
125 гр. меко масло
50 гр. смлени орехи
50 гр. пудра захар
кокосови стърготини за овалване

Всичко правя на око /не съм сигурна дали давам абсолютно точните мерки/, но трябва да стане хубаво "тесто", от което да направиш топчета и да ги оваляш в кокосови стърготини. /ако стане по-сухо, добави още малко кисело; ако стане по-меко, добави още една-две бисквити/
И така са страхотни, но по принцип се слагат в хладилника да стегнат и ще видиш колко бързо се изяждат.  Laughing

# 181
  • София
  • Мнения: 12 216
Правих кокоски - кокосови стърготини, яйца, мааалко масло и какао, обаче станаха много сухи. Sick Изхабих си продуктите с една дума. Simple Smile Пекох 15мин. на 180 с вентилатор, явно трябва да го променя, но ако ми кажете точно, няма да се разсърдя. Simple Smile
Тези сладки се печат на 120-130 градуса за около 12-15 мин. максимум. Повечето време се сушат. Там вероятно ти е грешката.

# 182
  • Мнения: 9 447
пп още едни, като намеря ще сложа тук

ето тези http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,86.msg6051.html#msg6051

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 12:26 от пеп-4o

# 183
  • Мнения: 9 447
Правих кокоски - кокосови стърготини, яйца, мааалко масло и какао, обаче станаха много сухи. Sick Изхабих си продуктите с една дума. Simple Smile Пекох 15мин. на 180 с вентилатор, явно трябва да го променя, но ако ми кажете точно, няма да се разсърдя. Simple Smile

тези правя http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,778.msg6578.html#msg6578 и са си много хубави. Пекат се за 10-12 мин на 180* но без вентилатор

# 184
  • Berlin
  • Мнения: 12 868
Мойте са тези, но без захар, с малко какао и масло като допълнение. Peace Не знам защо с вентилатор аз разбрах, че трябва да се пекат, той повече май изсушава. Следващият път ще пробвам на по-ниска температура. Явно трябва да си уцеля фурната.

Между другото пеп-4о, твоята рецепта за ориз на фурна от блога ти ми реши проблема с ориза завинаги! Сега нямам грешка при приготвянето му, благодаря! Simple Smile Също и други основни рецепти гледам оттам, когато се наложи.

# 185
  • Мнения: 1
Здравейте мами
искам да попитам някои дали знае рецепта за ябълков мармалад но този тъмния който продават. Много обичам сладки с него но съм в чужбина и няма от къде да си купя Sad намирам само шипков а аз искам от онзи тъмния вкусен мармалад в курабийките и кифлите. Ще съм ви много благодарна ако някои има рецепта Simple Smile

# 186
  • Мнения: 9 447
виж пестила на Ванката http://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_18.html

  Не знам защо с вентилатор аз разбрах, че трябва да се пекат, той повече май изсушава.

ТАКА е, времето също е кратко. Радвам се, че се доверяваш на мен и блога  Wink

# 187
  • Мнения: 3 461
Предложете някоя марината за шишчета, снощи бях размразих едно месо и ми остана повече от половината та викам да го направя шишчета.

# 188
  • Мнения: 2 892
Крема за торта Наполеон не става ли твърде тежък с маслото вътре, съчетано с бутер тесто? Как го правите този крем? Дали би се получило да направя млечния крем и да му добавя бита сметана, без масло? Да не се втечни?

# 189
  • Мнения: 21
Здравейте! Моля за рецепта за хайвер от шаран. Днес купих един и е пълен с хайвер иска ми се да го оползотворя. Знам че мога да го осоля и да го оставя да узрее, но ми се ще да го направя за някакво предястие.  Simple Smile

# 190
  • Мнения: 2 815
Пресен хайвер само пържен съм яла, но на хайвер за мен  е по вкусен, определено  Peace

# 191
  • Мнения: 9 447
Здравейте! Моля за рецепта за хайвер от шаран. Днес купих един и е пълен с хайвер иска ми се да го оползотворя. Знам че мога да го осоля и да го оставя да узрее, но ми се ще да го направя за някакво предястие.  Simple Smile

с хайвер от шаран предястие - не. Пържен, или да разбиеш за мазане, след като узрее. Правила към и кюфтета от хайвер, но от каракуди, техния не е толкова мазен.

# 192
  • Мнения: 555
Здравейте, за първи път пиша в този раздел на форума и не знам дали това е темата, но имам проблем и се нуждая от помощ.

Преди няколко седмици си купихме пасатор, реших да пробвам да направя майонеза по тази рецепта

Направих я с лимонтозу, сол, 2 яйца и 400 мл олио. Всичко беше от хладилника и се получи превъзходната майонеза. Няколко дни след това отново направих, без никакъв проблем. Да, но вчера стана засечка. Опитах 3 пъти, и не иска да се сгъсти, остава си течна. Първо беше със студени яйца и олио, после с топли яйца и олио, после с топли яйца и зехтин. Не става и не става! Съдът е този от пасатора, чист и подсушен. Днес опитах отново с нова партида яйца и друга марка олио - е пак не се получава. Тръгва да се сгъстява и в момента, в който се хомогенизира всичкото олио изведнъж се втечнява отново и до там. Колкото и да продължавам да пасирам, с каквато и скорост си остава течно. Къде ми е грешката? След близо 2 литра олио на вятъра и не знам вече колко яйца аз сама не мога да си я открия.  ooooh! Моля, помогнете.

# 193
  • Мнения: 2 152
Здравейте! Моля за рецепта за хайвер от шаран. ......... ще да го направя за някакво предястие.  Simple Smile

не става за каквото и да е предястие ... осоли си го и си го остави за тарама хайвер
Действително, могат да се направят кюфтета или нещо подобно, но не е удачно ... Поне на мене не ми е известен начин, по който можеш да го приготвиш иначе ...

# 194
  • Мнения: 10 571
Здравейте, за първи път пиша в този раздел на форума и не знам дали това е темата, но имам проблем и се нуждая от помощ.

Преди няколко седмици си купихме пасатор, реших да пробвам да направя майонеза по тази рецепта

Направих я с лимонтозу, сол, 2 яйца и 400 мл олио. Всичко беше от хладилника и се получи превъзходната майонеза. Няколко дни след това отново направих, без никакъв проблем. Да, но вчера стана засечка. Опитах 3 пъти, и не иска да се сгъсти, остава си течна. Първо беше със студени яйца и олио, после с топли яйца и олио, после с топли яйца и зехтин. Не става и не става! Съдът е този от пасатора, чист и подсушен. Днес опитах отново с нова партида яйца и друга марка олио - е пак не се получава. Тръгва да се сгъстява и в момента, в който се хомогенизира всичкото олио изведнъж се втечнява отново и до там. Колкото и да продължавам да пасирам, с каквато и скорост си остава течно. Къде ми е грешката? След близо 2 литра олио на вятъра и не знам вече колко яйца аз сама не мога да си я открия.  ooooh! Моля, помогнете.
В момента, в който се сгъсти, спираш миксера.
Аз я правя с по-малко олио и също със студени яйца.
Ако яйцата са били съвсем пресни, съм имала такива засечки.
И още нещо, понякога добавям още мъъъничко лимонтозу, когато видя, че не тръгва сгъстяването.

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 19:42 от dlpl

Общи условия

Активация на акаунт