БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 950
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 643
Крема за торта Наполеон не става ли твърде тежък с маслото вътре, съчетано с бутер тесто? Как го правите този крем? Дали би се получило да направя млечния крем и да му добавя бита сметана, без масло? Да не се втечни?
Преди седмица правих Наполеона точно по рецептата с масло в крема и бутер тесто. Изобщо не стана тежък крема. Аз и нещо не бях дочела рецептата, пишеше 1 течна сладкарска метана, разбита с 2-3 лъжици пудра захар по желание. Кой да види, че хората с тая сметана си украсяват тортата Embarassed
Аз я разбих и я смесих с крема! Получи се страшен крем, всички искаха рецептата.

# 196
  • София
  • Мнения: 12 216
Здравейте! Моля за рецепта за хайвер от шаран. ......... ще да го направя за някакво предястие.  Simple Smile

не става за каквото и да е предястие ... осоли си го и си го остави за тарама хайвер
Действително, могат да се направят кюфтета или нещо подобно, но не е удачно ... Поне на мене не ми е известен начин, по който можеш да го приготвиш иначе ...

+1. Най-добре си е разбит и на филийка.

# 197
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Здравейте ! Ще помоля за кекс или някакъв сладкиш с лимонада,че имам 1 л и искам да я употребя. Благодаря.

# 198
  • Мнения: 22 867
Здравейте ! Ще помоля за кекс или някакъв сладкиш с лимонада,че имам 1 л и искам да я употребя. Благодаря.

Кекс с лимонада

Пак кекс

Можеш баница да залееш с нея вместо с газирана вода. Peace

Кекс с лимонада

Кекс с лимонада

# 199
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Здравейте ! Ще помоля за кекс или някакъв сладкиш с лимонада,че имам 1 л и искам да я употребя. Благодаря.

Кекс с лимонада

Пак кекс

Можеш баница да залееш с нея вместо с газирана вода. Peace

Кекс с лимонада

Кекс с лимонада

Много благодаря !   bouquet

# 200
  • Мнения: 124
Имам много спешна нужда от помощ Praynig.Замесила съм тесто за пица,но се оказа,че няма да го правя тази вечер,тестото е втасало до готовност,има ли някакъв начин да го съхраня до утре или направо да заминава в кофата?

# 201
  • Варна
  • Мнения: 1 448
Можеш да го замразиш в найлонова торба, намазано с мазнина.
После размразяваш на стайна температура и действаш.

# 202
  • Мнения: 124
А ако го прибера в хладилника и го използвам утре вечер?

# 203
  • Мнения: 10 572
А ако го прибера в хладилника и го използвам утре вечер?
Ще продължи да се вдига и ще направи шупли.
Най-добре във фризера.

# 204
  • Мнения: 3 450
Оххх ако знаете какво се сетих преди малко и не ми дава мира.За Таханки.Не знам дали си ги спомняте но доста отдавна съм ги яла.Бяха като квадратчета с тахан и някакъв блат но какъв и изобщо как се правят.Това което намерих при чичко гугъл нищо не прилича на това което си спомням.

# 205
  • Мнения: 124
Благодаря много Hug,прибирам го във фризера,пък утре на обяд ще го извадя.

# 206
  • Мнения: 4 560
На тези понички http://zi4e57.blogspot.com/2015/01/blog-post_24.html какъв пълнеж може да се сложи и каква глазура за да полепнат шарените пръчици?

# 207
  • Мнения: 2 815
За глазура - по течен айсинг с аромат по желание...можеш и да го оцветиш, с бял шоколад - също носи боядисване,  с млечен шоколад.
Пълнеж -  всякакъв крем, конфитюр, течен шоколад...

elenii, премеси тестото хубаво и си го прибери в хладилника в по голяма купа- нищо му няма.
Стига да не е омесено с  много мая, оцет и ракия (комбинация от трите имам в предвид)...че тогава става много миризливо на превтасало

# 208
  • Мнения: 18 811
Предварително се извинявам на Йоли, че публикувам рецептата и тук, но много се запалих да опитам Peace

От къде мога да си купя глюкоза? Някаква по- специална ли е  newsm78

# 209
  • София
  • Мнения: 12 216
Предварително се извинявам на Йоли, че публикувам рецептата и тук, но много се запалих да опитам Peace

От къде мога да си купя глюкоза? Някаква по- специална ли е  newsm78


При диабетичните храни съм виждала глюкоза.

Общи условия

Активация на акаунт