БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 951
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 330
Изпадам в чуденка. Моля дайте идея за някакъв десерт , за гости е и не искам да се излагам. Разполагам с извара "Олимпус", засвасена сметана  и маскарпоне, които трябва да употребя. То май маскарпонето е с по- дълъг срок на годност, но изварата и сметаната плачат за употреба.

# 211
  • София
  • Мнения: 12 670
Изпадам в чуденка. Моля дайте идея за някакъв десерт , за гости е и не искам да се излагам. Разполагам с извара "Олимпус", засвасена сметана  и маскарпоне, които трябва да употребя. То май маскарпонето е с по- дълъг срок на годност, но изварата и сметаната плачат за употреба.

Торта с извара и боровинки

Можеш да я направиш и със замразени плодове.  Peace

# 212
  • Мнения: 1 213
Здравейте.Искам да направя фъч,прочетох много рецепти и въпроса ми е :Какаото ,инстантно/разтворимо/ ли е или от това,което се вари?

# 213
  • Мнения: 3 450
Здравейте.Искам да направя фъч,прочетох много рецепти и въпроса ми е :Какаото ,инстантно/разтворимо/ ли е или от това,което се вари?
Разтворимо какао

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 13:36 от mimi0585

# 214
  • Мнения: 22 867
Здравейте.Искам да направя фъч,прочетох много рецепти и въпроса ми е :Какаото ,инстантно/разтворимо/ ли е или от това,което се вари?

Използвам обикновено какао на прах, това, което се вари. Напоследък лидълското, защото ми харесва. Peace

# 215
  • Мнения: 4 363
dlpl, и на мен понякога не ми се получава майонезата сй така без причина... Но "похабените" продукти можеш да използваш за баница например,а сигурно и куп други неща предполагам.Май и за кекс става.

# 216
  • в сърцето на държавата
  • Мнения: 338
здравейте, ползувате ли мая на кубчета за хляб  в хлебопекарна?

# 217
  • Мнения: 18 812
здравейте, ползувате ли мая на кубчета за хляб  в хлебопекарна?

Да, рядко, но не съм имала проблем  Peace
Слагах четвъртинка ако не се лъжа, че отдавна не съм  Wink
Бях чела, че кубчетата се пускат долу  при водата, а сухата горе над брашното, така и правех, не съм имала провали

# 218
  • Мнения: 2 871
здравейте, ползувате ли мая на кубчета за хляб  в хлебопекарна?
Да  Peace Какво те притеснява?

# 219
  • в сърцето на държавата
  • Мнения: 338
Здравейте, от скоро имам машина ФИН ЛУСК-порецепти от книжката направих 2- 3 опита и хлябът не е сполучлив-клисав и лепкав вътре.  Правих един опит и за бърз хляб-още по-гаден стана... къде бъркам??

# 220
  • Мнения: 1 213
Благодаря.Значи мога да ползвам и от двата вида-каквото ми е налично в момента

# 221
  • Варна
  • Мнения: 241
Има цяла тема за машина за хляб Wink

# 222
  • Мнения: X
Здравейте, от скоро имам машина ФИН ЛУСК-порецепти от книжката направих 2- 3 опита и хлябът не е сполучлив-клисав и лепкав вътре.  Правих един опит и за бърз хляб-още по-гаден стана... къде бъркам??
Може причината да е от брашното или маята.
Аз само с жива мая -на кубче работя и съм нямала провал ./ Харесвам тази от Лидл/ .
 Добре е да я активираш с щипка захар и малко вода / размива се и се оставя да шупне - но за не чакам обикновено - разтварям и слагам при течността долу , в брашното поставям отгоре само солта .
 

# 223
  • Мнения: 690
Може ли извара да се съхранява във фризер?Сигурно може,но после ще е годна ли за употреба?

# 224
  • Мнения: 555
Не знам дали ще е полезно за някого, но да ъпдейтна положението с моята майонеза Mr. Green Хванах и цаката и открих проблема! Била е лимонената киселина! Днес направих с лимон - стана чудесна, с лимонена киселина - не се получи. Добавих малко лимон и към нея и се сгъсти  Grinning Стана малко по-кисела от необходимото, но след като  я смесих с първата лимонена партида се получи много освежаващ вкус.
За спорта провах и един път с винен оцет - получи се! Вкуса е мааалко по-различен, но ако нямаш лимон вкъщи а искаш да направиш някой сос с подправки ще свърши чудесна работа! Но подчертано препоръчвам да се консумира възможно най-бързо т.е. да не се съхранява, защото комбинацията от сурово яйце и оцет не е много трайна Laughing

Общо взето я правя:
1 яйце
200 мл олио
1 с.л. лимонена киселина/оцет (или 1 к.л. лимонтозу)
1 к.л. сол (на вкус)
Разбиване с пасатор на ниска скорост.

Благодаря за предложенията Hug

Общи условия

Активация на акаунт