БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 43 962
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Може ли извара да се съхранява във фризер?Сигурно може,но после ще е годна ли за употреба?
На мен не ми харесва след като се размрази.Стои ми една сипкава такава.

# 226
И аз си помислих,че няма да е същата,но как да я съхраня тогава?Купих за баница,половината използвах и половината ми остана...

# 227
И аз си помислих,че няма да е същата,но как да я съхраня тогава?Купих за баница,половината използвах и половината ми остана...
Ами аз в момента съм на тема бъркани яйца с извара които обожавам.

# 228
dlpl, и на мен понякога не ми се получава майонезата сй така без причина... Но "похабените" продукти можеш да използваш за баница например,а сигурно и куп други неща предполагам.Май и за кекс става.
Бъркаш, не съм аз с похабените продукти за майонеза.
Просто дадох съвет.
Не се сърдя. Wink

# 229
  • София
Здравейте.Искам да направя фъч,прочетох много рецепти и въпроса ми е :Какаото ,инстантно/разтворимо/ ли е или от това,което се вари?
Аз правя оригинален американски фъч. Ползвам силно и хубаво какао на прах с висок процент. То,  основно това му е на фъч-а, какаото и доста масло.
Може ли извара да се съхранява във фризер?Сигурно може,но после ще е годна ли за употреба?
На мен не ми харесва след като се размрази.Стои ми една сипкава такава.
+ 1. Не е хубава след това изварата.

# 230
  • София
Здравейте, от скоро имам машина ФИН ЛУСК-порецепти от книжката направих 2- 3 опита и хлябът не е сполучлив-клисав и лепкав вътре.  Правих един опит и за бърз хляб-още по-гаден стана... къде бъркам??
Течността е повече. Пробвай по тази рецепта, въпреки че звучи доста неконкретна, до сега лош хляб не се е получил:
1 чаена чаша вода
3 чаени чаши бяло брашно
2 с.л. сухо мляко
3 с.л. олио
1,5 ч.л. сол
1 ч.л. захал
1 3/4 ч.л. суха мая.
Пуска се на основна програма за бял хляб.

Знаеш ли, пиши и какво брашно си използвала, сега се сетих, че може от него да е. Ние бяхме купили едно, с което хляба ставаше клисав отвътре.

# 231
  • sf
Искам да си сготвя пилешки сърца в масло. Има ли някакъв чалъм и стават ли много жилави?

# 232
Когато някой има проблем с хляба в машина, е препоръчително да напише по коя рецепта е правен хлябът, а още по-добре с продуктите на коя фирма. С какво се мерят продуктите - каничка, чаши, везна? Всичко има значение. У нас проблем е имало, когато забравя да сложа мая и се сетя, когато хлябът е изпечен и не става за нищо. С лошо съхранявана мая или някоя експериментална, с некачествено брашно, прекалено много течност, ако е спрял токът, когато се пече хлябът за дълго време - тогава има проблем и на последно място може машината да се е повредила.

# 233
  • Пловдив
Искам да си сготвя пилешки сърца в масло. Има ли някакъв чалъм и стават ли много жилави?
Аз не ги правя никак по-особено...Режа на половинки,измивам и задушавам в масло като добавям и малко водичка на 2-3 пъти.Почни накрая режа глава кромид.У нас така ги обичаме  Peace Даже снощи правих и на моята порция настъргах кашкавал докато са топли  Heart Eyes

# 234
И аз така ги правя,но не ги режа и накрая добавям малко вино.

# 235
Прегледах набързо форума и тъй като не открих тема за сладкиши с плодове, пускам питането си тук. Трябва ми рецепта за сладкиш от горски плодове, иска ми се да е нещо изпитано и не много сложно.

# 236

по отношение на майонезата много пъти съм обяснявал, че винаги става суперска, когато е с лимонов сок, а не с лимонтозу....

# 237
  • софия
Прегледах набързо форума и тъй като не открих тема за сладкиши с плодове, пускам питането си тук. Трябва ми рецепта за сладкиш от горски плодове, иска ми се да е нещо изпитано и не много сложно.
Чийзкейк става ли?

http://www.vkusnoteka.bg/2013/02/blog-post_25.html

# 238
 zvanche, благодаря ти! Искаше ми се да е нещо от сорта на пайовете, ще изчакам за други идеи.

# 239
  • софия
zvanche, благодаря ти! Искаше ми се да е нещо от сорта на пайовете, ще изчакам за други идеи.
И аз ще следя. Имам горски плодове във фризера и не ми се прави чийз пак  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт