БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 983
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 2 152
направи си тарт с горски плодове ....

червени плодове

# 241
  • Мнения: X
Пипи правиш обикновено маслено тесто - омекнало краве масло смесваш с брашно на трохи - добавяш и захар за вкус и облепяш стените на формата / добре е върху  тестото да сложиш няколко бобени зърна за да се изпече правилно ,отгоре се правят дупчици с игла или вилица/ . Плодовете както са замразени изсипвам в тенджерка и добавям захар и на силен огън се бърка ,сосчето сгъстявам с натурално нишесте и ако е по -светло слагам сладкарска червена боя за по -интензивен цвят . Сипвам върху изпечената основа и украсявам със бита сметана.
 http://recepti.gotvach.bg/r-3806-%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5% … D0%BF%D0%B0%D0%B9  тесто за пай

# 242
  • Мнения: 2 152

Е, сега остава Pipi - то да каже какво е направила....

# 243
  • София
  • Мнения: 12 670
Може би нещо като Боровинкови мъфини

А горещо препоръчвам и Торта с извара и боровинки

# 244
  • Мнения: 8 757
направи си тарт с горски плодове ....

червени плодове

Точно такова нещо търсех, много ти благодаря!
Благодаря и на всички останали, които се включиха с идеи!   bouquet

# 245
  • Мнения: 1 464
Здравейте!

Днес приготвих Питки- джоб, но не ми се издуха, въпреки че фурната беше гореща.

Нещо с дебелината ли обърках? Лекичко с точилката ги оформих на кръг.

Вкусни и мекички се получиха.

Моля за съвет!

# 246
  • На брега
  • Мнения: 1 482
Моля, препоръчайте ми рецепта за медено тесто, което при печене не се подува много! Към рецепти с по-малко сода/набухвател ли трябва да се ориентирам? Идеята ми е от меденото тесто да изрежа чрез шаблон фигурка на животинче, която децата да украсят, декорират с цветни украси, дражета... Фигурата няма да е дребна. Около 30х20 см и ме притеснява да не се деформира при печенето.
Приемам идеи и за слепващия материал! Не трябва да е белтък. Сещам се за мед, мармалад...

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 13:16 от NovaTema

# 247
  • Мнения: 170
Здравейте,  имам останала към 80мл сладкарска сметана, сирене Филаделфия и кондензирано мляко. Искам да направя ванилови мъфини. Може ли да стане някакъв крем от продуктите или да не се пробвам  newsm78

# 248
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
И от мен едно въпросче - има ли някой, който приготвя картофи на фурна без мазнина? Ако да, как се получава? Винаги слагам поне по малко, за да мога да слепя подправките към картофите...

# 249
  • Мнения: 22 867
Моля, препоръчайте ми рецепта за медено тесто, което при печене не се подува много!

Виж Меденките на Джули от Наталина. Като напишеш в гугъл, ще ти излязат в много сайтове готови украсени, може би ще ти свърши работа тестото.
Иначе вкъщи правя СЛАДКИ "ЗАСНЕЖЕНИ ЕЛХИЧКИ" , които се харесват от децата, слепващият компонент е много вкусен, и самото тесто на сладките. Peace

Rochellka, пека нарязани половинки картофи, небелени, само хубаво измити, но все пак намаслявам дъното на тавата, просто го намазвам само и ръся със сол на вкус. Пекла съм и цели картофи без мазнина, завити в алуминиево фолио, после ги резвам на две-три места и слагам краве масло или чесново олио, може и само със сол да се хапват диетично. Peace

# 250
  • Мнения: 2 815
NovaTema, всяка една рецепта за меденки ще стане за това което искаш.....виж Коледните теми, пълно е с рецепти за меденки.
Слепващ - освен това което си изброила - шоколад, бял, черен или млечен...за това се сещам.

MIVA06, мисля, че от изброените продукти би станал чудесен крем за мъфините...само не казваш какво е кондензираното ти мляко, сгъстено или не? Ако не е сгъстено, не го слагай в крема, ще го разреди и няма да стане за шприцоване  Peace

Rochellka, става постно  Laughing, в смисъл ....на мен не са ми толкова вкусни - на децата не им пука. Подправките ще се слепят и без мазнина......не подсушавай картофите преди печене и готово  Peace.

Писали сме заедно с Лабрекс, за печените картофи във фолио не се бях сетила.

# 251
  • На брега
  • Мнения: 1 482
Благодаря ви за меденките!   bouquet
Ако печеш нарязаните картофи в плик ще залепнат ли? newsm78 Няма да гадая тук има професионалисти!
Като диетичен и по-вкусен вариант и аз ги пека необелени, завити във фолио в камината.

# 252
  • Мнения: 170
Кондензираното мляко е на нестле. Light condensed milk 405g мисля, че е сгъстено  ooooh! . Не съм ползвала преди,  не помня защо съм го вземала

# 253
  • Мнения: 417
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам нещо и дано можете да ми помогнете. Купих си машина за готвене на пара ( tefal) която има купа за ориз. Само че няма рецепта и не мога да намеря никъде как се прави ориза в такава машина. Моля, ако някой знае как нека напише. Благодаря ви предвариелно  bouquet

# 254
  • Мнения: 2 815
MIVA, ако е сгъстено, ще стои като карамел като това, но твоето не би трябвало да е сгъстено....можеш да добавиш 2-3с.л към сместта за крем, ако стане твърде гъста.....в което силно се съмнявам. Та по добре не ползвай кондензираното мляко .

Общи условия

Активация на акаунт