БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 105
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Имам пъстърва. Не знам как да я приготвя обаче, не съм правила досега, не трябва да е пържена, че аз не ям. Тлъста ли е или лека тази риба? И това не знам.... Blush
Помощ!  Praynig

У дома най - се харесва така: рецептата е на Дид:)

Намазваш я  с песто. Аз я пълня със смес от пресен лук, магданоз, копър, лимон. Ако нямаш или не ти се купува песто, добре става и със самардала и просто само със сол и зехтин. Пълниш, завиваш във фолио на пакетче и печеш към 40 мин. на 180-190 градуса. Не мирише, не пуши и става вкусно.

# 346
Мерси! Нямам всички съставки, но ми се иска във фолио да е.
А тлъста ли е рибата?

# 347
  • София
Мерси! Нямам всички съставки, но ми се иска във фолио да е.
А тлъста ли е рибата?
Не, пъстървата е суха риба, речна. Достатъчно е отвътре да се намаже със зехтин, сол и колелца лимон. Завиваш във фолио, както ти е казала Биляна, мяташ във фурната и си готова.

# 348
Ядох я приготвена във фолио с олио , подправки и по две резенчета домат - не ми се видя тлъста, но изключително вкусна. Както пише Билян@, липсва накъртващата миризма на риба.

# 349
ЪН, пробвай моята пълнена пастърва - много е сполучлива

# 350
Батето, имаш много интересни рецепти в блога си, благодаря, че го сподели!

# 351
Батето, имаш много интересни рецепти в блога си, благодаря, че го сподели!

благодаря ти за високата оценка. Съвсем скорошен е и нямам достатъчно време да го понапълня с множество рецепти.

# 352
Мерси! Ще я правя довечера, във фолио, и по-простичко като за първи път. Ако се хареса, ще опитам и други начини. Има ли някакъв начин да се предпази да не залепне фолиото? Или по принцип не залепва?

# 353
Намаслява се с олио ,зехтин или друга мазнина .
На мен фолио не ми е залепвало - първо го намазвам и после завивам.

# 354
........Ще я правя довечера, във фолио, и по-простичко като за първи път..................

ако я правиш във фолио, плътно затворена, става леко като варена. Моят съвет е като се пече 15-а минути, да разтвориш фолиото и да я оставиш леко да я "грабне огъня" - ще стане много по-вкусна
а щом искаш простичко: миеш рибката, подсушаваш с домакинска хартия, солиш отвътре и отвън, бухаш в каремчето резенчета лимон, леко омазняваш и затваряш във фолиото, печеш

# 355
За да не залепне отдолу слагам резени лимон - рибата е с много нежно месо и залепва.
Не я завивам - не я харесваме задушена, а печена, правя лодчици от фолио или хартия за печене ...за да се задържи соса от печенето, става страхотна  Peace.

# 356
Polly, май говорим за едно и също, дано Ън да го направи и па да каже какво е станало ... за това се пъчим да отговаряме. Нъль тъй?

# 357
  • Berlin
С какво мога да заменя горчица в марината за пиле? Има още дом. пюре, соев сос и мед.

# 358
С какво мога да заменя горчица в марината за пиле? Има още дом. пюре, соев сос и мед.

капни малко лимонов сок и не я мисли горчицата

# 359
  • Бургас
Аз пък мисля да замразя чесън на скилидки.Дали ще може да се ползва после?Домашен е и го ползвам при варене на леща най-вече.

Общи условия

Активация на акаунт