БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 982
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • под тепетата
  • Мнения: 11 128
marchеva14 , благодаря ! Така ще и кажа да действа, да не стане някоя беля.

# 661
  • София
  • Мнения: 12 216
Здравейте. Има ли някъде тема за козунаци вече? Препоръчайте ми вкусен,сладък,сполучлив козунак.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=832732.msg30395767#msg30395767
Ти да си жива, там си се вихрим.....

# 662
  • софия
  • Мнения: 30 238
Дупчите ли плика, когато готвите в него месо със зеленчуци на фурна?
 Досега не съм го дупчила, на последните дето купих обаче пише да се дупчи.
 Ще готви дъщеря ми, да не вземе да се изгори ...
Не го дупча, ама ако пише...дупчи.  Peace
Аз го дупча с игла. Но винаги чета подробно указания на нови неща и знам, че пише да се дупчи.

# 663
  • Sofia
  • Мнения: 29 067
и аз винаги го дупча...преди не слагах и вода,но вече сипвам по 1/2чаша в зависимост какво е месото

# 664
  • Мнения: 9 451
наобратно съм. Не ги дупча. Когато преди години ги дупчех, че така пишеше на опаковката, не бях доволна от печенето в плик и го бях приключила. Веднъж видях мама как пече ребра вътре и не го надупчи, харесаха ми и пак реабилитирах плика за печене, но вече без да дупча. Вода слагам съвсем малко/или бира, вино/ с мазнината, ако тряубва, ако ще правя сос.

# 665
  • София
  • Мнения: 10 825
Искам да се опитам да направя хляб с квас. За целта трябва да си направя първо квас  Simple Smile Може ли изпитана постъпкова рецепта за правенето и захранването на кваса?

# 666
  • Мнения: 18 812
Моля ви, дайте рецепти за някакви закуски, подходящи за път, да издържа поне няколко дни  Confused

# 667
  • Мнения: 9 451
 тези калцоне са с пилешко месо вътре http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%BE%D0%BD%D0%B5  и заради месото повече от 2 дни не съм държала. Но с колбас калцонетата (кифлички - по надолу по страницата) издържат  3-4 дни, а другите - със сиренето пък - и седмица издържат и са си все меки. Сладките също .

Onna-bugeisha,   като човек опитвал точно този хляб, ето тук Ели подробно за кваса и хляба http://ofisa-na-elidrag.blogspot.com/2014/08/blog-post.html

# 668
  • Мнения: 3 450
Искам да се опитам да направя хляб с квас. За целта трябва да си направя първо квас  Simple Smile Може ли изпитана постъпкова рецепта за правенето и захранването на кваса?
Ето http://vanillka.com/2012/04/05/how-to-knead-sourdough-bread/

# 669
  • Мнения: 9 451
raja_nikol, още - солени мъфини можеш да направиш, витите банички също остават меки, тъй като са с мая http://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html
 

# 670
  • под тепетата
  • Мнения: 11 128
На включилите се за плика - благодаря!
 Направило е 2 дупки детето, станало е о'кей! Само е изтървала повечко черно пиперче  Laughing

# 671
  • Мнения: 18 812
raja_nikol, още - солени мъфини можеш да направиш, витите банички също остават меки, тъй като са с мая http://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html
 

Златна си, Пепчо  Heart Eyes

# 672
  • Мнения: 3 450
Моля ви, дайте рецепти за някакви закуски, подходящи за път, да издържа поне няколко дни  Confused
Баница бюрек.И една седмица издържа http://zxcvbnmasddf.blogspot.com/2014/01/blog-post_4230.html

# 673
  • Sofia
  • Мнения: 29 067
Моля ви, дайте рецепти за някакви закуски, подходящи за път, да издържа поне няколко дни  Confused
Баница бюрек.И една седмица издържа http://zxcvbnmasddf.blogspot.com/2014/01/blog-post_4230.html
за първи път виждам да се слага мая в баница с готови кори,и пак ми е непонятно какъв е смисъла от нея Thinking

така правя баницата/без маята/ вече 5год.и на вид е като на снимките

# 674
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря пеп-4о и мими. Хмелен квас няма за забъркам сега, нямам представа от къде да намеря хмел, но запретвам ръкави и ще си направя този на Ели. Дано да се получи!

Общи условия

Активация на акаунт