БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 996
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 5 730
АннаМария, аз правих няколко опита да направя содена само с пълнозърнесто брашно, всичките пъти резултата беше плачевен. Питката ставаше като камък. Накрая хванах пропорцията, при която става най-добре: 350 гр. пълнозърнесто и 250гр. бяло.
А иначе с даденото в линка тесто - с яйца и кисело мляко би следвало да стане.

# 646
  • Мнения: 3 020
Вече винаги слагам и бяло брашно в комбинация с другите. Предишните ми опити за само пълнозърнесто, само царевично и т.н., бяха сплескани, твърди и тежки печива. Няма смисъл...
Едно време харесвах една царевична питка на Ботев, но май ще се окаже, че и тя е била в комбинация с бяло... та, щом по пекарните така ги правят, значи има защо.  Peace

# 647
  • Мнения: 2 321
Тайна и Биляна, благодаря за идеите! Тази вечер ще правя тесто за пица, та може да тествам на първо време няколко бухтета с него...Пък после ще изпробвам и вашите варианти.

# 648
  • Мнения: 330
ще правя супа от пил сързица но се чудя как да я оправя като ги запржа първо или направо да си врят ?! СЪВЕТИ .....................

# 649
  • Мнения: 7 849
ще правя супа от пил сързица но се чудя как да я оправя като ги запржа първо или направо да си врят ?! СЪВЕТИ .....................

Сърцата ги варя предварително в тенджера под налягане и така със сварените сърца и бульона правя супата.

# 650
  • Мнения: 330
четох че били и хубави запържени и така се запазвало вкуса им и сега се чудя а водата вече ми ври и след малко трябва да почвам

# 651
  • Мнения: 3 450
четох че били и хубави запържени и така се запазвало вкуса им и сега се чудя а водата вече ми ври и след малко трябва да почвам
Аз бих ги сварила или задушила и тогава изпържила.

# 652
  • Мнения: 330
чела съм и че трябва да се варят първо на силен огън след това да се намали ....

# 653
  • Sofia
  • Мнения: 29 069
Колко време се вари месо в херметическа тенджера? месото е дивеч/прасе/

# 654
  • Мнения: 7 849
Колко време се вари месо в херметическа тенджера? месото е дивеч/прасе/

40-45 мин. зависи дали е мариновано преди това, защото не му знаеш възрастта. Варила съм и 50 мин. май беше говеждо... Но продадено за телешко.  Grinning

# 655
  • Sofia
  • Мнения: 29 069
mersi  bouquet

# 656
  • Мнения: 281
Питането ми беше за содена питка, като тази за Бъдни вечер, т.е постна, без яйца и кисело мляко  Rolling Eyes

Аз правих на Бъдни вечер само с пълнозърнесто брашно - не бухна особено, но пък беше доста вкусна. Хапнахме я цялата още топла - топла, та не знам какво паве щеше да стане като изстине...
Joy
Е, значи все пак е станала Simple Smile
АннаМария, аз правих няколко опита да направя содена само с пълнозърнесто брашно, всичките пъти резултата беше плачевен. Питката ставаше като камък. Накрая хванах пропорцията, при която става най-добре: 350 гр. пълнозърнесто и 250гр. бяло.
А иначе с даденото в линка тесто - с яйца и кисело мляко би следвало да стане.

Хич не искам да слагам и бяло...Иначе с яйца и кисело мляко правя много и стават страхотни. Има много разновидности...

Вече винаги слагам и бяло брашно в комбинация с другите. Предишните ми опити за само пълнозърнесто, само царевично и т.н., бяха сплескани, твърди и тежки печива. Няма смисъл...
Едно време харесвах една царевична питка на Ботев, но май ще се окаже, че и тя е била в комбинация с бяло... та, щом по пекарните така ги правят, значи има защо.  Peace

Хм. Да...Явно просто като е съвсем постна, няма как да е без бяло.

Пък дали ако се сложи и сода и повече бакпулвер няма да стане  Rolling Eyes

Благодаря ви  Hug

# 657
  • под тепетата
  • Мнения: 11 131
Дупчите ли плика, когато готвите в него месо със зеленчуци на фурна?
 Досега не съм го дупчила, на последните дето купих обаче пише да се дупчи.
 Ще готви дъщеря ми, да не вземе да се изгори ...

# 658
  • София
  • Мнения: 12 217
Дупчите ли плика, когато готвите в него месо със зеленчуци на фурна?
 Досега не съм го дупчила, на последните дето купих обаче пише да се дупчи.
 Ще готви дъщеря ми, да не вземе да се изгори ...
Не го дупча, ама ако пише...дупчи.  Peace

# 659
  • Мнения: 120
Здравейте. Има ли някъде тема за козунаци вече? Препоръчайте ми вкусен,сладък,сполучлив козунак.

Общи условия

Активация на акаунт