Сполучливи имитации на маркови парфюми - 7

• 158 845
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • Deutschland
Да се отчета за парфюмите-наистина са мн трайни, за доближаване с оригинала не мога да кажа, защото този които са ми
дали, не съм ползвала оригинала му, но
миризмата мн ми хареса и ще си го
ползвам.

Нa кой пaрфюм имaш имитaция?

# 556
  • BG-DE
Получих си Чарлито от Парфимо ( http://www.fragrantica.com/perfume/Revlon/Charlie-3141.html ) и като цяло съм доволна  Simple Smile разлика в аромата от преди години има, разбира се, но е много близък. На моменти ми се струва, че ми напомня за Шанел 5 но после се променя и става по-цветен. За съжаление ми идва доста ретро и честно казано ми е неудобно да го нося навън но за домашен парфюм става  Simple Smile

# 557
Къде в София има наливни на Рефан? В този на Витошка казаха, че предлагат само капсуловани

# 558
Искам да похваля един парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Alta-Moda/Real-9819.html . Перфектно копие на Ralph Lauren -Ralph. Аромата няма развитие като при оригинала , който съм имала няколко пъти през годините, но за цената си е перфектен. Издържливост върху моята кожа около четри часа, върху дрехите над седем. Видях че същата марка имат и имитация на Eclat d’Arpège и следващия път мисля да пробвам него. Simple Smile

# 559
Къде в София има наливни на Рефан? В този на Витошка казаха, че предлагат само капсуловани

Има на Патриарха близо до пресечката с Витошка, в Скай сити, на Мария Луиза, на бул. Мадрид, и т.н., обаче обикновено нямат всички номера и са станали толкоа скъпи, че капсулованите излизат по-изгодно.

# 560
В магазина на Рефан на бул. Мария Луиза, в близост до Лъвов мост, както и във фирмения им магазина на ул. Тунджа 18, в близост до 5-те кьошета....И в двата магазина има всичко от списъците, както и цените винаги там са били най-нормални. Не знам доколкото е изгодно да се взимат капсуловани, но като знам, че са без капки...Аз ползвам и препоръчвам само и единствено наливните.

Това са двата магазина, от които пазарувам от години и съм много доволна.

Назад в темата също сме ги обсъждали неведнъж.

# 561
А дали наистина няма капки в капсулованите  Thinking Наскоро едно момиче в магазин на Рефан ми каза, че в тях, в тези от 65 мл капките са 1:1, а в 125 мл - в двойно количество спрямо милилитрите. Аз така или иначе нямам голям избор, тъй като във Варна не знам да има наливни. Оказа се, че и Заг Зодиак нямат магазин тук, а исках да си взема Градината на Хермес. В крайна сметка май ще си го поръчам, 6 лв била доставката. Онзи ден го изпробвах в оригинал, а от вас знам, че е много близка и добра версията им. Изобщо, тук ги няма много от имитационните фирми, не мога да разбера защо така.
Извинявам се за отклонението, но поне знам, че тук ще разберете разочарованието ми  Hug

# 562
А дали наистина няма капки в капсулованите  Thinking Наскоро едно момиче в магазин на Рефан ми каза, че в тях, в тези от 65 мл капките са 1:1, а в 125 мл - в двойно количество спрямо милилитрите. Аз така или иначе нямам голям избор, тъй като във Варна не знам да има наливни. Оказа се, че и Заг Зодиак нямат магазин тук, а исках да си взема Градината на Хермес. В крайна сметка май ще си го поръчам, 6 лв била доставката. Онзи ден го изпробвах в оригинал, а от вас знам, че е много близка и добра версията им. Изобщо, тук ги няма много от имитационните фирми, не мога да разбера защо така.
Извинявам се за отклонението, но поне знам, че тук ще разберете разочарованието ми  Hug

Тук искам да внеса едно разяснение...Относно капсулованите на Рефан. Нали вече на много места има Рефан, но на някои са си директно към фирмата, а на други са франчайзинг- взимат продуктите от тях и после може да направят всичко.

Там, където са директно към фирмата (примерно магазина на Мария Луиза и този на Тунджа 18) там капсулованите са без капки...

Има франчайзинги, където продават капсуловани с капки, с двойна концентрация и т.н...Но се сещате, че какви и колко точно капки има вътре един Господ знае...все пак сме в България. 

А ти специално никак няма да сбъркаш, ако си поръчаш ''Градините на Хермес'' на Заг Зодиак. Simple Smile

# 563
Споделям и един линк от официалния сайт на Рефан...Там има страници, където с адреси и снимки са посочени всички актуални магазини в цялата страна. Може да го сложим в началото на следващата нова тема.

За всеки магазин си има снимка и по снимките горе-долу може да се разбере къде има наливни и къде не...

https://www.refan.bg/stores

# 564
  • BG-DE
Вчера ходих до магазина на Рефан на Тунджа да си взема ново шишенце, че ми се беше развалила пръскалката и използвах да го долея. Момичето ми каза, че имат увеличение с по 1ст., при тях цените винаги са били най-ниски, но на други места определено се оливат, напр. в Рефана срещу мола на Стамболийски 1капка беше 7ст.(преди увеличението) а на Тунджа 5ст.  Сега не ми се мисли как са се развихрили ценово  #Crazy

# 565
allforone, до колкото знам Рефан са производител и отдават стоката си на принципа на франчайз. Според мен магазините в този списък са именно такива.
Относно капките имам познати в Италия и Франция, където се намират фирми с наливни парфюми и там няма такова понятие като капки. Даже приятелката ми във Франция много се очуди, тъй като там си правят парфюмите трайни още от завода, което са й обяснили, че е по-правилно технологично, защото е хубаво парфюмът да си отлежи, а не да се добавя след това. Това си е някаква Бг измислица да ни взимат повече пари. #2gunfire

# 566
allforone, до колкото знам Рефан са производител и отдават стоката си на принципа на франчайз. Според мен магазините в този списък са именно такива.
Относно капките имам познати в Италия и Франция, където се намират фирми с наливни парфюми и там няма такова понятие като капки. Даже приятелката ми във Франция много се очуди, тъй като там си правят парфюмите трайни още от завода, което са й обяснили, че е по-правилно технологично, защото е хубаво парфюмът да си отлежи, а не да се добавя след това. Това си е някаква Бг измислица да ни взимат повече пари. #2gunfire

Да и именно като производител си имат някои магазини, които са си техни- така да се каже на производителите...(Такива със сигурност на Тунджа и Мария Луиза).А другите вече мога да си правят каквото искат, а също така и да продават и наливни, не само капсуловани.

А относно това с капките- и аз не съм чувала да го има някъде по света (освен в Турция).
Разбира се, че е и с търговска цел измислено.

# 567
Получих си Чарлито от Парфимо ( http://www.fragrantica.com/perfume/Revlon/Charlie-3141.html ) и като цяло съм доволна  Simple Smile разлика в аромата от преди години има, разбира се, но е много близък. На моменти ми се струва, че ми напомня за Шанел 5 но после се променя и става по-цветен. За съжаление ми идва доста ретро и честно казано ми е неудобно да го нося навън но за домашен парфюм става  Simple Smile

А като трайност как го определяш- ако можеш в часове?  Simple Smile

# 568
  • BG-DE
Моята кожа не е критерий за трайността на един парфюм, защото буквално ги изяжда, но определено е траен, 4-5 часа се усеща интензивно, а един шал, който случайно бях пръснала ухаеше няколко дни.

# 569
Коя имитация се доближава най-много до СИ на Армани?

Общи условия

Активация на акаунт