Примерна схема за захранване - 34

• 127 939
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Споделям моята схема на захранване, която все още допълвам, а предполагам ще търпи и редакции  Whistling

# 271
  • Berlin
Предполагам не живееш в България?

# 272
Да питам - ако обедното хранене е заместено напълно, какво количество пюре (диапазон от-до) трябва да изяжда 7 месечно бебе?  Thinking

# 273
  • Berlin
Колкото му се яде. Simple Smile

# 274
Ами то там е работата, че не му се яде много, а аз искам да се ориентирам колко аджеба би трябвало да изяде ако искам да заместя кърмене. Все трябва да има някаква норма, па макар и плаваща - 100 ли, 130 ли, 150- 180 грама? Crazy

# 275
Ами то там е работата, че не му се яде много, а аз искам да се ориентирам колко аджеба би трябвало да изяде ако искам да заместя кърмене. Все трябва да има някаква норма, па макар и плаваща - 100 ли, 130 ли, 150- 180 грама? Crazy

Сигурно е къснмо вече и си се ориентирала, ама на 7 месеца не вярвам да изяде много каша (нали каша даваш за СЗ?). За мен лично, като майка, на тази възраст и 50-60 грама ми се виждаха добро количество. Но аз почнах на 6 мес да захранвам. Ако сте почнали по-рано, може да е свикнал вече с твърдата храна и да речем едни около 100 грама да са Ок за бебчо.

# 276
Ами в момента малката изяжда около 50-60 грама, но това определено не й е достатъчно, защото иска скоро след това да суче. А не иска да поеме твърда храна повече. Идеята ми е да заместя обяд в рамките на следващите 2-3 седмици - зеленчуковото пюре. Искам да знам горе-долу каква е целта, която трябва да гоним. Все още яде много малко неща, захранваме се от близо месец.

# 277
Ами, целта е около 100-125 грама, ако може въобще да се говори за цели Simple Smile Но, като ориентир - това.
Щом само месец е минал, съвсем нормално е това, което яде. Толкова може към момента (от твърдата), не го насилвай. Постепенно само ще почне да яде повечко Simple Smile

# 278
Здравейте! Дъщеря ми е на 5 месеца и 12 дни.Днес започнах захранване с 2 лъжички картофено пюре на обяд(дадох и две,защото много и хареса и искаше още,а лъжичката беше сравнително малка). Мога ли след 1-2 седмици да дам каша след обяд? Рано ли ще е? Кърмата ми намаля и като че ли не и стига, а и не наддава изобщо. От шише не иска да пие и не мога да я дохранвам с АМ. Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 22:10 от asq3

# 279
  • Варна
Здравейте! Дъщеря ми е на 5 месеца и 12 дни.Днес започнах захранване с 2 лъжички картофено пюре на обяд(дадох и две,защото много и хареса и искаше още,а лъжичката беше сравнително малка). Мога ли след 1-2 седмици да дам каша след обяд? Рано ли ще е? Кърмата ми намаля и като че ли не и стига, а и не наддава изобщо. От шише не иска да пие и не мога да я дохранвам с АМ. Благодаря предварително!

Може, но аз бих изчакала малко повече. Захраних сина си по същото време (и на него му хареса картофеното пюре, признавам, дадох повече и от две лъжички първия път), замествах по едно хранене на месец. В рамките на седмица-10 дни замествах храненето изцяло и след това до края на месеца просто карах по съответната схема, преди да започна да измествам ново хранене.
Щом кърмите 5 месеца и половина, знаете, че ако искате, можете да увеличите кърмата, въпросът е дали искате и има смисъл, при условие, че сте започнала да измествате хранения. Всичко е индивидуално и си зависи от вас. Ако все пак искате да увеличите кърмата, може да приемате повече ядки, при мен добър ефект имаше и вареното жито.
Може да пробвате да давате АМ с неразливна чаша. Синът ми също не близваше шише, но на около 5 месеца започнах да предлагам вода в такава чаша. В началото изпиваше минимални количества, ако въобще, но постепенно започна да пие повече. Скок в умението да пие от такава чаша забелязах, когато предложих АМ вместо вода - изцока си го като стой та гледай Simple Smile

# 280
Благодаря за отговора! Не искам да замествам хранене!  Мислех да давам по малко пюре на обяд, след около 2 седмици по малко каша следобяд, но май ще трябва да изчакам.Пия лактогонен чай,кърмя я сравнително често,през нощта също,но май няма ефект  Confused Иначе и взех такава чаша,но тя все още не иска да пие от нея,сигурно с времето ще се научи.  Hug

# 281
  • Варна
Благодаря за отговора! Не искам да замествам хранене!  Мислех да давам по малко пюре на обяд, след около 2 седмици по малко каша следобяд, но май ще трябва да изчакам.Пия лактогонен чай,кърмя я сравнително често,през нощта също,но май няма ефект  Confused Иначе и взех такава чаша,но тя все още не иска да пие от нея,сигурно с времето ще се научи.  Hug

Да, за чашате се иска време, тепърва започва да се учи. Ако слагаш напитки, които са й вкусни (в случая на сина ми - АМ), мисля, че ще е по-мотивирана.
За захранването - няма точни правила. Ако смяташ, че има причини да дадеш по-рано твърда храна следобед,  можеш да го направиш, разбира се. Първоначално не разбрах, че няма да заместваш хранене, но така или иначе това няма значение. Всяка майка прави това, което й се струва най-правилно. Simple Smile
За кърмата - има и такива периоди, не се отказвай, ако си решила, че искаш да кърмиш още. Можеш и да поцедиш малко, за да стимулираш производството на повече кърма.

# 282
Здравейте!
Захраних синът си на 5,5м с тиква, която той хареса много! Исках да въведа след това и картоф, но тъй като не го намерих в чист вид от същата марка пюре, като от тиквата, му дадох морковче. Него не го яде с много охота.
В пюренцета с картоф има и мазнина и/или оризово нишесте. Затова се въздържах. А картоф с доказан произход и хубаво селско качество не мога да намеря. Сега се питам според опитните мами да дам ли пюре от картоф и тиква или мога да му предложа плод (ябълка, круша или слива).
Знам, че не е от значение плод или зеленчук, стига да е подходящо за стомахчето и възрастта. Обърквам се, защото повечето мами предлагат картофа като първа храна. А на мен ми се иска да опита ябълка може би....
Моля за съвет с кое да продължа Simple Smile

# 283
  • Варна
Лично аз дадох картоф по-късно и не се хареса изобщо в чист вид.Въведи го като комбинация с нещо когато ти решиш.Не е задължително да е от първите зеленчуци.А плодове въведох месец след като въведох зеленчуци.

# 284
При всички случаи домашно приготвеното пюренце е много по-вкусно. Ако нямате наблизо примерно картоф от био-магазин, или домашни, купете, обелете го, и го подръжте в студена вода за половин-един час. И тогава го сварете на пара. Не мога дори да си представя купешко пюре с картоф какъв вкус има. Ние започнахме с тиква също, после пащърнак, сладък картоф, морков и тогава беше картофчето. Това по спомен. След това са плодовете, защото бързичко свикват с вкуса на сладките плодчета и трудно им се харесват зеленчуците.

Общи условия

Активация на акаунт