Примерна схема за захранване - 34

• 127 932
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Мами,да ви попитам ако бебето е изцяло на кърма досега не е опитвало АМ,в случай,че се наложи да му се даде при някакви обстоятелства трябва ли да се въведе като нова храна и да се следи за реакция или направо му се дава количество колкото да се наяде.Да уточня,че става дума за бебе на 6 месеца

# 256
моето бебе беше само на кърма и като минах към АМ му дадох цяла доза. Може да си му дадеш ако се притеснпваш половин доза и да го следиш и на другия ден да дадеш цпла ако всичко е наред

# 257
моето бебе беше само на кърма и като минах към АМ му дадох цяла доза. Може да си му дадеш ако се притеснпваш половин доза и да го следиш и на другия ден да дадеш цпла ако всичко е наред

Благодаря за скоростния отговор  bouquet

# 258
Да споделя нашия опит. Малкият ми син беше изцяло на кърма до 6 мес. След това започнах захранването. Все още го кърмя, макар да остана само това преди лягане вечер. Реших като беше на около 9 мес.да сложа АМ в следобедната закуска. Взех Лактана и пробвах малко. Получи зачервяване около устата.Спрях. По-късно пробвах с хипоалергично и нямаше проблеми. Притесних се за алергия към млякото. Със страх дадох сирене, но нямаше никакъв проблем. Явно е било към съставка на АМ реакцията. Към днешна дата при приготвянето на храната ползвам и сирене, кисело мляко, кжето аз квася, прясно мляко без проблем. Затова моя съвет е да пробваш с малко количество първоначално, не пречи малка предпазливост.

# 259
На 5 месеца започнах с картоф 1-2 лъжички,но имаше ситни пъпчици по корема още преди да започнем със захранването,които според педиатъра не били повод за притеснение.Както и да е спрях и си изкарахме на кърма още седмица преди официално да захвана захранването.Малкия не прояви особен интерес към храната,стиснал устни и се сърди,чак на шестия месец започна вече да приема по някоя лъжичка и да си отваря устата без да се правя на цирков артист Simple Smile АМ досега никога не е приемал и обмислям въвеждането му единствено,тъй като ни се налага да пътуваме със самолет и все пак малкия човек ще трябва да яде,а майка му е от онези хора,които не са се пречупили да кърмят на обществено място колкото и глупаво да е това.Надявам се да му понесена,педи ни даде някакви мостри на хип,все още не съм ги и разгледала,но ще пробвам наистина първо с малко количество.И да ви попитам кашите няма проблем да се приготвят с преварена вода вместо с кърма/АМ,в случай че се кърмим преди това,нали?

# 260
кашите няма проблем да си ги правиш с вода, гледай да са безмлечни щом се кърмите

# 261
  • София
АМ въведох както се въвежда нова храна, първо малко количество. В нашия случай беше Фризовом, т.к. след захранването се запече мноооого. Също и млечните каши така смятам да въведа.

# 262
  • Berlin
След като си дала без проблем АМ, няма никакъв проблем да даваш млечни каши, които са с АМ, че мисля и със сухо мляко също.

# 263
Здравейте  bouquet

Предстои ми захранване скоро и се радвам, че ви открих  Hug

Преди да съм изчела цялата тема смятам да започна с тиква и да следвам схемата зеленчук, каша, плод и т. н., а пък сега като я изчета може и да си променя мнението, ще видим  hahaha

# 264
На 5 месеца започнах с картоф 1-2 лъжички,но имаше ситни пъпчици по корема още преди да започнем със захранването,които според педиатъра не били повод за притеснение.Както и да е спрях и си изкарахме на кърма още седмица преди официално да захвана захранването.Малкия не прояви особен интерес към храната,стиснал устни и се сърди,чак на шестия месец започна вече да приема по някоя лъжичка и да си отваря устата без да се правя на цирков артист Simple Smile АМ досега никога не е приемал и обмислям въвеждането му единствено,тъй като ни се налага да пътуваме със самолет и все пак малкия човек ще трябва да яде,а майка му е от онези хора,които не са се пречупили да кърмят на обществено място колкото и глупаво да е това.Надявам се да му понесена,педи ни даде някакви мостри на хип,все още не съм ги и разгледала,но ще пробвам наистина първо с малко количество.И да ви попитам кашите няма проблем да се приготвят с преварена вода вместо с кърма/АМ,в случай че се кърмим преди това,нали?
и моят син се обрина от картофа .после се цупеше дълго на някои зеленчуци без пащърнака.и като въведах тиква о чудо не можах да сваря да давам с лъжичката иначе все въртеше главата стискаше устни и ревеше че не иска да яде

# 265
Търсих безмлечна,безглутенова каша с елда,но ми казаха,че няма.Колко е важна елдата за малкото човече? И да кажем ако има млечна,а малкият е само на кърма не стават ли две нови храни на един път- елдата и млякото в кашата,и ако да,трябва ли да въведа АМ преди това?

# 266
Търсих безмлечна,безглутенова каша с елда,но ми казаха,че няма.Колко е важна елдата за малкото човече? И да кажем ако има млечна,а малкият е само на кърма не стават ли две нови храни на един път- елдата и млякото в кашата,и ако да,трябва ли да въведа АМ преди това?
Елдата е полезна разбира се, но чак пък задължителна и незаменима не. Много други храни могат да доставят на организма същите витамини и минерали. Аз я въведох доста късно, комбинирам я с различни храни. Направо приготвям семена и така. Можеш да си купиш семена и да приготвиш ти кашата или пък брашно. Брашното е скъпо, семената ще излязат по-изгодно и са доста икономични, защото бая набъбват Wink
Иначе ако ползваш инстантна каша, първо ще трябва са въведеш АМ, после елда.  Peace

# 267
  • София
Здравейте! Кога започва да се предлага каша следобед, колко време след захранването? И кога горе долу се цели да се замести хранене? bouquet

# 268
Този линк на мен много ми помогна при захранването. Според него, около 3 седмици след захранването със зеленчуци може да се започне даването на каша. Като нова храна, в началото се дава дообяд. Лично аз дадох около месец след захранването със зеленчуци.

# 269
  • София
 Hug Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт