Примерна схема за захранване - 34

• 127 947
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Безмлечна оризова на Тьопфер беше първата, която въведох. Всичко ново съм давала на обяд. Ако е ок, в следващите дни го включвах в менюто когато реша. Нищо няма да стане ако вместо пюре, хапва някоя друга лъжица каша на обяд и дохраниш с мляко или въведено вече пюре ако държиш обяда да е твърда храна.
Относно комбинация банан+оризова каша, банана въпреки сладкия вкус е запичаща храна. Оризът също, затова комбинация между двете не е препопъчителна, освен разбира се в случаи, в които се цели затягане.  Peace

# 316
  • Пловдив
Благодаря за отговорите. Момчето ми по принцип акаше на 4-5 дни, когато беше само на кърма четвърти и пети месец (сега е на шест и малко) и откакто го захраних нещата се пооправиха. Но ще пробвам в комбинация с плодово пюре.

# 317
за да не се запича към оризовата каша прибавях тиква или манго,докато въвеждах оризовата каша

# 318
  • Пловдив
Аз пак да питам  Rolling Eyes
Кога е подходящо да се започне с глутен и какво е подходящо за първа храна с глутен?

# 319
Здравейте!
Захраних преди 1,5м. Бебо (на 7м) хапва повечето плодове и зеленчуци от нашите географски ширини. Иска ми се да започнем и с месо (пуешко). Хемоглобинът му на 6м беше 103. Рано ли е за месо или да изчакам още?
Четох, че около 2м след началото на захранването се започвало с месото. И още един въпрос - въвеждането на месото по следния начин правилен ли е?
1 ден - 1/2ч.л.
2 ден - 1ч.л.
до достигане на 5-6ч.л.(25-30гр чисто месо)

# 320
мая започни пуешко не мисля че е рано.2 месец след захранването вкарах месото само че дадох пилешко,после пуешко,заешко,телешко.мисля че е правилен начина.по нататък може и повечко грамаж месо да слагаш в пюретата.
Гуги глутен въведох след плод преди месото.започва се с овес,ръж,ечемик,пшеница

# 321
Аз месото и жълтъка ги въведох след годинката чак, дори жълтък отделно не съм давала, направо цяло яйце - в палачинка мисля беше или нещо такова. Всеки май въвежда, когато сметне за най-правилно.

# 322
А като стана дума за глутен и каши - аз съм въвела само оризова каша. В този смисъл се опитвах да спазвям последователността плод/зеленчук - каша - месо. Дали не трябва да въведа още каши, например елда, преди месото. Въобще не разбирам защо първо каша, а после месо?
 Глутенът мисля да го въведа следващият месец, т.е 8м.
В момента предлагам пюре 2 пъти на ден, като общото количество за деня, което си хапва, е около 100гр +/- 20гр. Това добре ли е?

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 11:27 от maiya

# 323
Здравейте! Почвам да ви чета,че толкова страшно ми се струва това захранване ooooh! Синът ми е на 3м,само на АМ,след 4м смятам да започна.

# 324
Страшно е само в началото, после не ти прави впечатление Grinning. Иначе успех в захранването и поносимост към храните на бебето.

# 325
Здравейте! Почвам да ви чета,че толкова страшно ми се струва това захранване ooooh! Синът ми е на 3м,само на АМ,след 4м смятам да започна.
Няма нищо страшно. Важното е да си спокойна и ако бебето откаже нещо, да не го приемаш като края на света. В тази възраст най-добрата и засищаща храна си остава млякото. Захранването е стъпка към преминаването към твърда храна след годинката. Затова не насилвай, дори 5 лъжички да хапне, ок, дохрани го с мляко. Много потиснати майки срещам, защото бебето "трябвало" да изяде 100гр, а изяло 40. Няма трябва, има опитване и когато, тогава Simple Smile Успех Wink

# 326
На каква възраст започнахте да давате вечеря?  newsm78 Захранваме се с нормален темп от края на 5-ия месец и досега имаме обяд, следобедна закуска и от 5 дена сутрешна закуска. Питам за вечерята, защото започна да се буди още в 10-11 вечерта (заспива около 8 ), за да яде.  Whistling

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 10:28 от BAN

# 327
На каква възраст започнахте да давате вечеря?  newsm78 Захранваме се с нормален темп от края на 5-ия месец и досега имаме обяд, следобедна закуска и от 5 дена сутрешна закуска. Питам за вечерята, защото започна да се буди още в 10-11 вечерта (заспива около Sunglasses, за да яде.  Whistling
На 10м включих вечеря, само сукане преди сън се оказа недостатъчно. Вечеряше, след баня сучеше и така имахме един хубав сън с макс 1 събуждане.

# 328
  • Варна
Въвеждането на вечеря зависи от теб.Аз въведох вечеря по-късно - около 11.5 месеца.И не всеки път детето ми иска да яде.Бебка си е пристрастено кърмаче и много трудно се захранихме.При вас положението изглежда не е същото,за което благородно завиждам.Моя приятелка въведе вечеря преди бебето да навърши 8 месеца.Ако ти имаш намерение да отбиваш детето предлагай му твърда храна поне час преди лягане.Успех!

# 329
ние сме на 10 месеца и още не съм заместила вечеря а и не бързам

Общи условия

Активация на акаунт