Примерна схема за захранване - 34

• 127 981
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
И аз да попитам за захранване на бебе също кърмено, също на 5 месеца...педиатърката също препоръчамзеленчуково, един зеленчук...започнах с морков готово пюре, като обаче първо кърмя и след това давам да опита...след като свикне с лъжицата и с новите консистенции смятам да обърна...първо да дам пюре и след това да предложа гърда...та да попитам този морков мисля да го давам 4 дни и след това да сменя с тиква...4 дни достатъчни ли са за да се види как се приема даден зеленчук? А и като не съм въвела цяло количество пюре зеленчукът счита ли се за въведен...а за картофено пюре не бих пробвала като първа храна, тъй като картофът е лепкав и запичащ и като се пасира самостоятелно става на лепило...е с кърмата може да се поразреди де..

# 406
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
За да не стане на лепило - не трябва да го пасирате с пасатор. С вилица или с ръчен пасатор би трябвало да стане по-добре.

Относно времето за въвеждане - смятам, че 4 дни са достатъчни за един зеленчук. Няма значение, че не е изяло цялото пюре... Това с количествата е супер относително...

Щом кърмите, на децата нищо няма да им липсва, колкото и да изядат... А и един или няколко зеленчука немогат да заместят пълноценното мляко, което е доста важно за децата до поне една годинка...

На първа страница на темата има много материал, който може да ви бъде полезен. Аз мисля, че една от схемите дадени там, използвах - Зелечук-Каша-Плод-Месо-Риба.

Успех! bouquet

# 407
Благодаря, а кога да започна да опитвам да заместя кърмене? До годинка само да пробва храни не ми се струва да е правилно, та нали те все повече се движат, прохождат, кърмата може ли да даде нужната енергия?
С оглед на това, че ще пътуваме следващите две седмици мисля да давам само да пробва по нещо ново зеленчук, като първо кърмя и след това давам няколко лъжики...въпросът ми е дали няма да свикне така и ако искам да обърна първо да дам пюре и след това да кърмя, то тогава да откаже?
Благодаря

# 408
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Благодаря, а кога да започна да опитвам да заместя кърмене? До годинка само да пробва храни не ми се струва да е правилно, та нали те все повече се движат, прохождат, кърмата може ли да даде нужната енергия? - няма нужда да опитваш - само ще си каже, когато не иска да дояжда с мляко Simple Smile
С оглед на това, че ще пътуваме следващите две седмици мисля да давам само да пробва по нещо ново зеленчук, като първо кърмя и след това давам няколко лъжички...въпросът ми е дали няма да свикне така и ако искам да обърна първо да дам пюре и след това да кърмя, то тогава да откаже?
Благодаря

Най-важното е да слушаш детето... То само ще си каже кога и какво иска  Grinning Наскоро моя близка с изключително кърмено дете ми се похвали, че само си е поискало храна. Прибрали се от разходка и човека гладен, за втори път си изял цялото зеленчуково домашно пюре... С времето и самО ще разреди кърменето - това, разбира се е само според мен, не искам да звуча като някакъв Гуру... Laughing Когато свикне с предлагането на друга храна и въобще с идеята, че това е храна  Simple Smile ще иска и да я яде когато е гладно, без значение преди или след млякото.
За заместването - моята щерка е на 10 месеца и на АМ, и още не съм премахнала млякото изцяло от нито едно хранене - додавам ѝ винаги по поне 60мл Ам. Понякога не го иска, но ѝ го давам винаги.
Ще я пусна на ясла скоро и като направи годинка сигурно ще заместя, но дотогава не виждам защо да го правя! Simple Smile

# 409
Здравейте, имам един малко простичък въпрос Simple Smile
Зеленчуковото пюре ( купено ), ако го стопля на водна баня цялото бурканче, мога ли да прибера остатъка за утре или трябва да стопля само толкова количество, колкото ще се изяде ?
Благодаря Simple Smile

# 410
  • Варна
Здравейте, имам един малко простичък въпрос Simple Smile
Зеленчуковото пюре ( купено ), ако го стопля на водна баня цялото бурканче, мога ли да прибера остатъка за утре или трябва да стопля само толкова количество, колкото ще се изяде ?
Благодаря Simple Smile
Стопля се само количеството,което ще се изяде.

# 411
Благодаря.
А според вас дали е по-добре ако сложа малко кърма в пащърнака, като за първи път или да го дам чисто ?

# 412
  • Варна
Може да сложиш малко кърма за да бъде по-познат вкуса(много майки процедират по този начин).Аз лично давах чисто пюре,но не се хареса особено.

# 413
А като съм започнала с пащърнак, само него ли да давам докъто си изяде цялото бурканче или мога на два-три дена да сменям зеленчука ?

# 414
А като съм започнала с пащърнак, само него ли да давам докъто си изяде цялото бурканче или мога на два-три дена да сменям зеленчука ?
Хубаво е 3 дни да се въвежда един продукт. Ако се обрине и сте давали различни неща, няма да сте сигурни от какво е.
Следете колко време е срока на годност след отваряне. При захранването първите пъти се дават по 1-2 лъжички, а бурканчетата са годни за консумация до 1-2 дни след отваряне  Peace

# 415
и още нещо да допълня пащърнака го даваите до 48 часа.Този зеленчук много бързо се разваля.когато захранвах от бурканче на 2 ден ми миришеше  ooooh!

# 416
Пащърнак давам два пъти в два поредни дни от едно бурканче. Мирише ми на кисело, а няма вкус, в срок си е.
Вече четири дена давам пащърнак, но не се харесва. Имам спомен, че ЛЛ каза да давам цяла седмица едно и също и после да сменям или да добавям. Но се чудя дали да не дам например тиква, казват че е сладка и се харесва...

# 417
  • Варна
В началото давах по четири дена един зеленчук.Цяла седмица ме се струва много.А тиквата наистина повече се харесва и можеш да продължиш с нея.
П.с. Ако пюрето има особен мирис на кисело аз не бих го дала на бебе,независимо че е в срок на годност.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 00:46 от niksi007

# 418
А тиквата не е ли сладка ? Притеснявам се, че после няма да иска картоф и други по-безвкусни пюрета.
Нямам идея малко ли изяжда ? Всеки ден успявам да й дам 1/4 от бурканчето на Хип. Не я насилвам да яда, като вземе да мрънка и спирам.

# 419
А тиквата не е ли сладка ? Притеснявам се, че после няма да иска картоф и други по-безвкусни пюрета.
Нямам идея малко ли изяжда ? Всеки ден успявам да й дам 1/4 от бурканчето на Хип. Не я насилвам да яда, като вземе да мрънка и спирам.
да по-принцип ,но ако не иска чист картоф смеси го с тиквата и ще мине номера.можеш да дадеш и червен картоф,които е по-сладък на вкус от белият.моята съседката даваше на сина си всичко с тиква,за да  яде.при сина ми обаче се изрина от картофа първоначално.алергията му мина чак на 4 месец от захранването.и до ден днешен усетили малко повече количество от картофа в манджата  или в супата  зорлем яде не дай си Боже картофено пюре да е направо плюе и хвърля.с другите неща от които направи алергия няма проблем и ги яде,но картофа тц!

Общи условия

Активация на акаунт