Примерна схема за захранване - 34

• 128 400
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Подкрепям Лейди, че мазнините не са удачни за толкова малко бебе, а и ефекта не е сигурен. Дъщеря ми се запече ужасно, няколко пъти клизми, после сироп. Хвана, обаче някакъв вирус, който успя да я разхлаби. На почти 7 месеца е и още не смея да слагам зехтин. Никаква храна не й помогна за запека.

# 541
Рафинирани мазнини се въвеждат първо, после краве масло и накрая зехтин (студено пресован). Ако зехтина не е студено пресован, а е за готвене може да се въведе по-рано. Според мен обаче мазнините няма да решат проблема със запека (говоря от опит), затова или се спира захранването за малко или пък се дава 2-3 дни само тиква или авокадо. Но пак от опит ще кажа, че най-добре изобщо да не се дава твърда храна известно време, така или иначе бебето е малко и нищо няма да изгуби.

# 542
Зехтина изобщо не е удачен да се дава на 5 месечно бебе, а и едва ли ще помогне. Два, три дни не му давай нищо освен кърма и ще се оправи. Вода предлагаш ли?
Ами снощи и днес добавих малко в пюрето и днес е акал 3 пъти, но съвсем по малко. Консистенцията е като тесто - не знам дали е нормално  newsm78 Вода предлагам, но тъй като давам пюре след кърмене и той се е напил и ми отказва всеки път. Общо на ден изяжда около 60 - 80 гр пюре на 3 пъти. Днес дадох чиста домашна тиква, ще видя как ще е. Чудех се, дали да му взема пробиотик да давам по време на захранването?  newsm78

# 543
Нормално е, такова трябва да е, това не е запек. На моето бебе беше като камък, много трудно изхождане, придружено с болка и рев. Не давай пробиотици, няма смисъл, според мен.

# 544
Ако не плаче и акото не е на топчета не е запек. И според мен акото си е съвсем нормално. Моето бебе също не се изхожда вече всеки ден ( понякога да, но понякога не).

# 545
Зехтина изобщо не е удачен да се дава на 5 месечно бебе, а и едва ли ще помогне. Два, три дни не му давай нищо освен кърма и ще се оправи. Вода предлагаш ли?
Ами снощи и днес добавих малко в пюрето и днес е акал 3 пъти, но съвсем по малко. Консистенцията е като тесто - не знам дали е нормално  newsm78 Вода предлагам, но тъй като давам пюре след кърмене и той се е напил и ми отказва всеки път. Общо на ден изяжда около 60 - 80 гр пюре на 3 пъти. Днес дадох чиста домашна тиква, ще видя как ще е. Чудех се, дали да му взема пробиотик да давам по време на захранването?  newsm78

Защо даваш пюре три пъти на ден?

# 546
  • София
Здравейте, имам голям проблем със захранването на моето дете, което е на 9 месеца. Отказва да яде пюрета, пробвала съм какви ли не видове,пробвах аз да му готвя - неще, каши не харесва, много рядко изяжда по няколко лъжички и до там, попара не иска, кус кус също. Пробвах с звб, варих му зеленчуци и към това никакъв интерес. Почнала съм захранването от 6 навършени месеца, правила съм почивки от по седмица с надеждата да прояде, никакъв ефект. Единственото, което яде в момента е кърма, банан на парченца, като му давам от ръка и учудващо отскоро бисквити на парченца от ръка, дъвчи си ги и ги яде. Няма заместено хранене, но пък наддава на килограми. Притеснява ме, че съм много изостанала със захранването. Има два зъба, не изглежда в момента да го мъчат зъби, мисля че не е там проблема. Някой сблъскал ли се е с такъв проблем и трябва ли да се притеснявам и бихте ли ми дали съвет, как да продължавам?

# 547
Здравейте, имам голям проблем със захранването на моето дете, което е на 9 месеца. Отказва да яде пюрета, пробвала съм какви ли не видове,пробвах аз да му готвя - неще, каши не харесва, много рядко изяжда по няколко лъжички и до там, попара не иска, кус кус също. Пробвах с звб, варих му зеленчуци и към това никакъв интерес. Почнала съм захранването от 6 навършени месеца, правила съм почивки от по седмица с надеждата да прояде, никакъв ефект. Единственото, което яде в момента е кърма, банан на парченца, като му давам от ръка и учудващо отскоро бисквити на парченца от ръка, дъвчи си ги и ги яде. Няма заместено хранене, но пък наддава на килограми. Притеснява ме, че съм много изостанала със захранването. Има два зъба, не изглежда в момента да го мъчат зъби, мисля че не е там проблема. Някой сблъскал ли се е с такъв проблем и трябва ли да се притеснявам и бихте ли ми дали съвет, как да продължавам?

Здравей, моята дъщеря също не е кой знае какъв фен на зеленчуковите пюрета, тя е на почти 7 месеца. Ние също започнахме отскоро захранването, малко по-добре сме от вас. За мен няма място за притеснение, още повече, че наддава. До годинката детето има нужда предимно от кърма или адаптирано мляко, зависи какво яде. През останалото време каквото хапне от твърдото, все ще е от полза. В крайна сметка не съм виждала абитуриентка да яде мляко през биберон Laughing Надявам се нашите госпожици да не правят изключение. Това е моето скромно мнение по въпроса. Децата са различни, моите имат 11 години разлика и няма място за сравнение. Горе главата и се радвай на живо и здраво бебче!

# 548
  • София

Здравей, моята дъщеря също не е кой знае какъв фен на зеленчуковите пюрета, тя е на почти 7 месеца. Ние също започнахме отскоро захранването, малко по-добре сме от вас. За мен няма място за притеснение, още повече, че наддава. До годинката детето има нужда предимно от кърма или адаптирано мляко, зависи какво яде. През останалото време каквото хапне от твърдото, все ще е от полза. В крайна сметка не съм виждала абитуриентка да яде мляко през биберон Laughing Надявам се нашите госпожици да не правят изключение. Това е моето скромно мнение по въпроса. Децата са различни, моите имат 11 години разлика и няма място за сравнение. Горе главата и се радвай на живо и здраво бебче!

Благодаря за отговора, звучи успокояващо.

# 549

Ами защото така искам. Не искам да замествам хранене, а само да въведа нови вкусове и тъй като давам по малко количество, го давам по-често. Въвела съм и оризова каша, която също включвам понякога на мястото на някое пюре.

edit: 60-80 грама е общото количество на пюрето, а не 3 пъти по 60-80гр

# 550

Ами защото така искам. Не искам да замествам хранене, а само да въведа нови вкусове и тъй като давам по малко количество, го давам по-често. Въвела съм и оризова каша, която също включвам понякога на мястото на някое пюре.

edit: 60-80 грама е общото количество на пюрето, а не 3 пъти по 60-80гр
аз пък те разбрах,че общо го даваш на 3 пъти.Мой познати го разделяха на  два пъти на ден количеството пюре.Аз давах само веднъж на ден и после на кърма и дохранвах.Заместих обеда чак на 2рия месец след захранването.

# 551
Според мен така може ти направи реакция към нововъведен продукт много късно. Нали идеята е новите неща да се дават преди обяд, за да може ако стане фал да отреагираш навреме.

Не ме разбирай грешно, аз това знам и затова попитах. Не оспорвам ничия схема на захранване, самата аз много променям в хода на събитията...

# 552
Здравейте, предстои ни захранване с месо. Имам домашни заек, пиле и пуйка. Искам да ви попитам може ли да се сварят и да се консервират в буркани? Според вас колко време ще издържат и трябва ли да се съхраняват в хладилник, има ли други неща, които трябва да се спазят за правилно приготвяне и съхранение?

# 553
Сварено и замразено най-добре. Или на бурканчета със зеленчуци. Аз варях, пасирах и слагах във форми от лед, те са около 30 грама, колкото е и нужната месна доза. Вадих и добавях към зеленчуците. Така издържа месеци.

# 554
Аз също мися, че замразяването е по-удачно. В бурканчета според мен трябва да се добави и сол, за да се запази месото.

Общи условия

Активация на акаунт