Примерна схема за захранване - 34

• 128 393
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви, за съжаление няма как да стане със замразяването, защото месото не е при мен и ще ми го изпратят, затова трябва да се приготви по алтернативен начин.

# 556
Значи вариш, пасираш, добавяш към зеленчуци, сипваш в горещи бурканчета още докато е врящо, затягаш хубаво и обръщаш. Трябва да хлътнат капачките, ако ги извадиш ще държат 2-3 седмици.

# 557
Благодаря ви, за съжаление няма как да стане със замразяването, защото месото не е при мен и ще ми го изпратят, затова трябва да се приготви по алтернативен начин.

Еконт предлагат хладилни чанти. Нека замразят месото с трупа и да го дадат с хладилната чанта, на сутринта е при теб все още замръзнало, пък ти си го прави както искаш.

# 558
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Еконт предлагат хладилни чанти. Нека замразят месото с трупа и да го дадат с хладилната чанта, на сутринта е при теб все още замръзнало, пък ти си го прави както искаш.
Само да вметна, че не е препоръчително да се замразява повторно месо, така че, ако си избереш този вариант,после ще можеш само в бурканчета да го съхраниш, вече сготвено. Има го и факта, че полезните вещества в зеленчуците се запазват до две седмици, консервирани чрез запечатване в буркан, така че ти си прецени как ще го направиш. Можеш, предполагам и само свареното месо, пасирано, в буркани да консервираш,ама тук не съм компетентна относно трайността.
Ако пък могат да ти го изпратят охладено месото, пак по Еконт, в хладилна чанта, ще е по-добре, тъй като ще можеш да си го свариш, пасираш и замразиш ти сама, което за мен е идеалният вариант. Аз така правя. Моето месо пътува от 140 км...
Успех!!! bouquet

# 559
  • Варна
Зои, по твоята логика колко време може да издържи, пак ли 2-3 седмици, ако приготвя супа, още вряла от котлона затворя в бурканчета и после в хладилник? Аз до сега съм давала всичко до 2-3 дни макс

# 560
А тя логиката не е моя, а прилично открадната от форума преди години Simple Smile Сега се видях, че съм сгрешила горе- изваРиш, не извадиш.
 На синът ми готвех ежедневно в началото, но си беше ангажимент затова започнах така. Сега на бебето пак. Не съм държала до толкова, но тук са ме уверявали майки, че няма проблем. Последно 9-10 дни, без варене, само да е горещо и бурканчето, и пюрето. Налива се до ръба, да има малко въздух, за да може да хлътне. Стягаш хубаво и обръщаш. После си личи по самата капачка, не трябва да пружинира, леко хлътва дори.

# 561
Здравейте, предстои ни захранване с месо. Имам домашни заек, пиле и пуйка. Искам да ви попитам може ли да се сварят и да се консервират в буркани? Според вас колко време ще издържат и трябва ли да се съхраняват в хладилник, има ли други неща, които трябва да се спазят за правилно приготвяне и съхранение?
На мен вчера ми донесоха заек и за да не го замръзявам го сварих и пасирах и го сложих във формички. Същото направих и с бульона, който въведох още вчера и се прие изключително добре. Имаше и регулиращ ефект, та момчето ми се изходи без проблем  Peace

# 562
  • София
А на замразените зеленчуци колко им е срокът?

# 563
А на замразените зеленчуци колко им е срокът?
8-10 м.

# 564
Здравейте! Записвам се при вас, понеже от януари ми предстои захранване.

# 565
И ние евентуално средата на януари ще започваме.
Тези, които нямат достъп до сигурни продукти, какво мислите за фермерските пазари? Уикенда попаднахме на този в мол Сердика. Ще се радвам на повече информация за тях, тъй като много искам аз да приготвям храната на бебка.
Иначе поизчетох няколко стари теми и май се ориентирах. Ще видим бебка как ще приеме всичко ново.

# 566
Мисля, че фермерските пазари са добра алтернатива, по-добре е от супермаркета със сигурност.
Кисело мляко мисля да въвеждам, по принцип щях да качам до 10 месец, но вече цикля какво да предлагам за вечеря. Някой с мнение дали е рано 9 месец за кисело мляко?

# 567
Не би трябвало да е, тук йогуртите смело ги препоръчват от 8-я месец. Има готови бебешки със зърна в тях. Аз съм противник на КМ при малки бебета, нашите вече са по-големи.
 Моето чудо за 2 седмици не е наддало и грам. Яде пюре, кърмя я и не.

# 568
Не би трябвало да е, тук йогуртите смело ги препоръчват от 8-я месец. Има готови бебешки със зърна в тях. Аз съм противник на КМ при малки бебета, нашите вече са по-големи.
 Моето чудо за 2 седмици не е наддало и грам. Яде пюре, кърмя я и не.

На колко стана, Зои? Моето бебе не се спира и подозирам, че и той няма да е наддал много този месец.

# 569
Почти 8 месеца е. Уж яде, не й засичам колкото иска толкова. Има ужасен запек, който не мога да овладея, държа един сироп в шкафа, ама май ще го давам вече.

Общи условия

Активация на акаунт