Примерна схема за захранване - 34

• 127 852
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, плодово-зеленчуково пюре (морков с ябълка например) вместо зеленчуково ли се даваше (за основно хранене) или между храненията като чисто плодово?  Embarassed
И тиква с ябълка плодово-зеленчуково ли се води? Нещо блокирах!  Embarassed
Не съм правила такива комбинации, но ако се ръководя от калориите и вкуса на пюретата ми звучат като плодови. Все пак са си сладички и моркова и тиквата.

# 691
  • Германия
Записвам се да ви следя, въпреки че имам още доста време до началото на захранването

# 692
  • ту тук, ту там
Благодаря, Lady!
И аз като междинка го дадох вчера.  Peace

# 693
Привет и от мен,
Бебка е вече на 6 месеца + седмица.
Захранила съм с пащърнак, тиква, бял морков, морков, картоф, ябълка и круша. Мисля да взема каша, но.. млечна или не? Бебка е на АМ и мисля скоро да минавам на Лактана Био 2. Все още нямамд изцяло заместено хранене, въпреки че си хапва по 100 гр. пюре без проблем. Но после пийва и млекце.

Та, няколко въпроса за по-вещите:
- по колко пюре трябва да хапне на 1 ядене, за 6ти месец, за да заместя изцяло хранене или е индиводуално, според нуждите на беба?
- млечна или безмлечна каша?
- да вкарвам ли вече Лактана Био 2? Пише, обаче, че се дава 2-3 пъти на ден, а беба яде по 5.
- жълтък кога се вкарва?
- за месото ми казаха 7-8 месец, така ли е най-добре? В какъв ред се вкарват? Заешко, пуешко, пилешко, телешко..?

МЕРСИ Simple Smile

# 694
  • София
Когато приготвяте пюретата вкъщи и ще излизат вземате ли си порцията? Не се ли разваля бързо в топлото време?

# 695
  • София
Аз си ги взимам, ако са приготвяни същия ден.... За два часа нищо не може да им стане (стига да не си сложила жълтък вътре)

# 696
  • София
А ако са с кърма дали ще се развалят?

# 697
Привет и от мен,
Бебка е вече на 6 месеца + седмица.
Захранила съм с пащърнак, тиква, бял морков, морков, картоф, ябълка и круша. Мисля да взема каша, но.. млечна или не? Бебка е на АМ и мисля скоро да минавам на Лактана Био 2. Все още нямамд изцяло заместено хранене, въпреки че си хапва по 100 гр. пюре без проблем. Но после пийва и млекце.

Та, няколко въпроса за по-вещите:
- по колко пюре трябва да хапне на 1 ядене, за 6ти месец, за да заместя изцяло хранене или е индиводуално, според нуждите на беба?
- млечна или безмлечна каша?
- да вкарвам ли вече Лактана Био 2? Пише, обаче, че се дава 2-3 пъти на ден, а беба яде по 5.
- жълтък кога се вкарва?
- за месото ми казаха 7-8 месец, така ли е най-добре? В какъв ред се вкарват? Заешко, пуешко, пилешко, телешко..?

МЕРСИ Simple Smile

Здравей, първо си е индивидуално,аз му замествам хранене от месец,а утре прави 6м,като на ХИП и тези които си правя смесвам с АМ иколо 60мл.. И си се наяжда..
Кашата първо е безмлечна
Аз купих Лактана био 2 чакам да свърша единичката,той има 4хранения с мляко.
Жълтък квото съм чела след 10месец
Месото аз днеска му дадох пюре,с пуешко и зеленчуци,прие го добре-няма реакция,нз защо трябва чак 8 месец Wink

# 698
Чака се, защото месото не е от най-леките храни, че да се е вкарва в менюто на бебето още в 6 месец. Когато между впрочем е най-удачно да се започне изобчщо захранването. Заместено хранене на 5 месеца е меко казано прибързано.

# 699
  • София
Моят е на 9 месеца, от около седмица-две след като хапне обедното пюре, мога да кажа, че има дни , не винаги, когато не търси млекце след зеленчука...
Колкото да правилата, те много бързо се променят... разлика между захранването на баткото преди 3 години и сега виждам (например прясн изцедените соковете при него ги давах от 7 месец, а сега на малкия още не съм давала,....8 месец въведох жълтък на баткото, сега на малкия ще въвеждам скоро...). Като цяло тенденцията убедително върви към отлагане на захранването.

# 700
Нашата госпожица сигурно се води от злоядите деца и не знам доколко може да е пример, но заместих хранене, и то следобедното, преди около 2-3 седмици. Увеличи количествата на закуската и обяда от около 1-2 седмици и така намаля количеството на млякото след нея.
Захранването започна на 6 месеца. Месото някъде 7-8 месец наистина го вкарах newsm78
Жълтък още не съм. По схеми би трябвало вече да съм, но и педиатърът преди месец каза, че не е толкова важен. Обмислям да го вкарам леко нестандартно с някои бисквитки/мъфини с един жълтък в тях Thinking

# 701
Не е нестандартно така да се вкара яйцето, просто малко по-трудно ще се контролира постепенното увеличение на количеството. Аз лично не съм била стриктна в това отношение - днес 3 лъжици, утре 5. Има си основни правила, които са важни, от там насетне, ако детето няма алергии (или семейството) може да се импровизира.

# 702
Не е нестандартно така да се вкара яйцето, просто малко по-трудно ще се контролира постепенното увеличение на количеството. Аз лично не съм била стриктна в това отношение - днес 3 лъжици, утре 5. Има си основни правила, които са важни, от там насетне, ако детето няма алергии (или семейството) може да се импровизира.
Да и аз това с количеството не го спазвам вече. Подхождам малко по-смело, но досега не е имала проблеми. Радвам се, че и други така са въвели жълтък. Ще пробвам определено Peace

# 703
Здравейте! При нас също предстои захранване, затова се записвам и аз! Ще прочета назад и ако има нещо ще питам. Хубав ден на всички!

# 704
здравейте, и при мен предстои захранане, та ще следя!

Общи условия

Активация на акаунт