Примерна схема за захранване - 34

• 127 896
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, записвам да следя Simple Smile В началото на захранването сме , а днес педито ме навива да даваме месо... Синът ми е 6м и половина и засега сме въвели само безглутенови каши ( ориз и рошкови) и започваме зеленчуци (картоф въведен)...Също съветва въвеждане на суров плодов сок (ябълка)..Вие кога въведохте вода,сок и месо при късно захранване (около 6м) ? Мерси

# 121
Ние сме на 6,5 месеца и и дадох пилешко със зеленчуци пюренце.сега мисля да дам жълтък заради желязото вътре.
Момичета кога се дава домат и лук? Има едно пюренце спагети болонезе имат  лук,домат,телешко,паста и сирене чедар вътре Пастрано е и пише че е подходящо след 4 месеца.как мислите?

# 122
Здравейте, записвам да следя Simple Smile В началото на захранването сме , а днес педито ме навива да даваме месо... Синът ми е 6м и половина и засега сме въвели само безглутенови каши ( ориз и рошкови) и започваме зеленчуци (картоф въведен)...Също съветва въвеждане на суров плодов сок (ябълка)..Вие кога въведохте вода,сок и месо при късно захранване (около 6м) ? Мерси

Вода - когато поиска
сок - още не давам, яде плод цял, по-полезен е
месо - 8м

Ние сме на 6,5 месеца и и дадох пилешко със зеленчуци пюренце.сега мисля да дам жълтък заради желязото вътре.
Момичета кога се дава домат и лук? Има едно пюренце спагети болонезе имат  лук,домат,телешко,паста и сирене чедар вътре Пастрано е и пише че е подходящо след 4 месеца.как мислите?

Надписът с възрасттта означава, че консистенцията е подходяща за 4 месеца в случая.
Ти си прецени кога да дадеш, не мога да дам съвет, като гледам бързото захранване. По принцип домат след 10-12 месеца, но от пюре може и по-рано

# 123
Давай елда и просо, ако целиш да набави желязо. При  това по-добре ги добавяй към зеленчуково пюре, т.е. да не са млечни,т.к. калцият (от млякото) и желязо не се усвояват добре, ако се консумират заедно. За сметка на това вит. С (имаго го в повечето пюрета) подобрява усвояемостта на желязото. Според мен ви е раничко за това пюре спагети болонезе, но ако гоните по-висок хемоглобин въведи телешкото. Все пак, се консултирай с лекар Wink

# 124
Сок започнах сега да давам - на 1 годинка. Според мен, давай още 1,5 месеца зеленчуци и каши+ някой друг плод (елда, просо) и като стане на 8 - тогава месо. За сурова ябълка ми се вижда рано.
Има ли причина да препоръчва месото точно сега?

# 125
Ами въведох пилешкото и жълтък по предложение на лекар,защотото малката се развива доста бързо и е на кърма. Лекарката каза,че по принцип кърмата е бедна на желязо и е добре са се набави от храната.Елда изобщо отказва да яде. Stop ще де опитам след няколко дни пак.

# 126
Ами въведох пилешкото и жълтък по предложение на лекар,защотото малката се развива доста бързо и е на кърма. Лекарката каза,че по принцип кърмата е бедна на желязо и е добре са се набави от храната.Елда изобщо отказва да яде. Stop ще де опитам след няколко дни пак.

Пфу, тези лекари....  Това, че се развива бързо, не значи, че трябва да яде по-бързо  #Crazy
Може да е по-малко желязото в кърмата, но се усвоява по-добре от това в храната. Просто ти яж по-богати на желязо храни.
Критични ли са нивата, че толкова се е разбързала лекарката? Ако да, по-скоро специалист да каже какво да правите  newsm78

# 127
  • Варна
Момичета, зачитам съветите за даване на месо след 8 месец и исках да попитам защо. Каква е причината да смятате, че по-рано (6-7 м) не е подходящо? Синът ми така или иначе е по-голям и си яде месо отдавна, но аз го въведох по-рано и ми е интересно какви са причините вие да смятате, че трябва да се изчака.

А иначе, как за бога махате люспите на сварен грах?? За момента минавам през цетка, но голям зор! И накрая дребния като реши, че не иска точно това пюре да яде и ми става лошо.   hahaha

# 128
Месо, пилешко домашно въведох на седем месеца. Няколко седмици по-късно заешко, пуешко и накрая телешко. Разбира се, имаше времеви интервал във въвеждането, не е било непосредствено едно след друго. Месото присъства в менюто активно. В началото количеството беше доста малко, сега вече повече. За мен месото не е някакво страшилище, винаги аз готвя, сега вече като е голяма, си позволявам да давам понякога телешко, което е от купено пюре.
Вода започнах да предлагам веднага след като захраних, защото докато беше само на кърма отказваше. В началото пиеше малко, после увеличи доста, в момента е като жаба  Laughing
Сок дадох около годинката и то по-скоро, защото тя си поиска, докато аз пиех. Пресен сок от ябълка беше. Яде ябълки, банани, круши, затова не смятам сока за нещо необходимо.

# 129
Момичета, зачитам съветите за даване на месо след 8 месец и исках да попитам защо. Каква е причината да смятате, че по-рано (6-7 м) не е подходящо? Синът ми така или иначе е по-голям и си яде месо отдавна, но аз го въведох по-рано и ми е интересно какви са причините вие да смятате, че трябва да се изчака.

А иначе, как за бога махате люспите на сварен грах?? За момента минавам през цетка, но голям зор! И накрая дребния като реши, че не иска точно това пюре да яде и ми става лошо.   hahaha

Ами 6 и 7-ми месец каши, зеленчуци и плод и 8-ми месо дадох. Нямаше и как по-рано, а и не мисля, че на 6 месеца е добре да я натъпча с всичко, за отрицателно време.   Laughing Или пък да започна с месо. Не съм убедена, че от такава крехка възраст могат да го обработят

Хич не помня за граха, но нещо ми се върти, че като стисках едно по едно зърната и те си излизаха  newsm78 А и аз не съм давала чисто грах, а добавях, в малки количества. Но по прицип, през цедка е процедурата  Thinking

За суровите плодове забравих да спомена по-горе - знам, че може след навършени 6 месеца, но аз така или иначе плод въвеждах по-късно, така че съм давала може би към 7-ми сурови

# 130
Елда изобщо отказва да яде. Stop ще де опитам след няколко дни пак.
[/quote]

Опитай да я смесиш с морковено пюре или пък с броколи, тиква (безмлечна да е в такъв случай), при нас се хареса така.

# 131
За месото: идеята ми е, че това е продукт, който се преработва по-трудно. Вижда ми се логично стомахчето да свикнк първо с зеленчуци и каши и след това да премине към месото. Ако бих го зазранила от 5 мес, сигурно бих дала месо на 7 мес, примерно.

# 132
Здравейте, благодаря за отговора. Педито си следва нейната схема, а ние нямаме предписание за ранно захранване с месо. Нейното мнение е , че на тази възраст бебето има нужда от желязо и само месото може да го набави. Аз обаче не мисля така и смятам след 2 сед да въведа елда и просо. В тази връзка да питам как ги приготвяте? Колко време киснете и варите? Пасирате ли ? В момента няма еднокомпонентна елда на пазара, а за просо не съм питала...Кога въведохте киноа?
И последно за плодовете, от кога ги давате сурови ? Благодаря и усмихнат ден на всички

# 133
Просо има на Холе, безмлечна каша. Елда кисна за около час, или както дойде, и варя. Не пасирам, но ако е малко бебето може и да се наложи.

# 134
Задължително ли е да се въвеждат храни, които родители не ядат и съответно не се готвят вкъщи? Визирам заешко месо. Даже не съм сигурна аз дали някога съм яла заек?!

Общи условия

Активация на акаунт