Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какъв е оптималният режим на хранене за 10-месечно бебе?
Как да въведа глутен в диетата на бебето си?
Как мога да включа подправки в диетата на бебето си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какъв е оптималният режим на хранене за 10-месечно бебе?
-
Как да въведа глутен в диетата на бебето си?
Глутенът може да бъде въведен с каша, бисквити или крекери като нова храна, като се следи реакцията на бебето. Препоръчително е постепенно да въведете храни с ниско съдържание на глутен към храни с високо съдържание на глутен през първия месец и след първоначалното въвеждане предлагайте ги редовно в подходящо количество. Въввеждането на глутен става постепенно, като започнете с овесена каша, която се дава по време на второто хранене. Всяка нова храна се въвежда с постепенно увеличаване на количеството. След въвеждане на глутена, продължете да кърмите. За да въведете каша без глутен, започнете с оризова безмлечна каша, като добавите сезонни плодове. Не се препоръчва да храните бебето с варен ориз преди въвеждането на кашата без глутен.
-
Как мога да включа подправки в диетата на бебето си?
-
Как да накарам бебето си да започне да яде твърда храна?
-
Как да приготвя кашата за бебето си?
домашен, според мен, ще му е твърдичек и по-трудно смилаем. Аз до сега давам флейк от просо, че обикновенното просо нещо не го иска толкова. 
И не й давай сок, няма нужда. Странно наистина, че е отслабнало. Но наистина ли пие по 120мл мляко? Моите сигурно са пили поне по 180мл на тази възраст. Какво си дала досега? Картоф явно не си, но можеш, той е от първите храни. Друго - ориз, банан, тиквичка, пащърнак, елда, овес, царевица (на каша), круша, месо от 8м., след овеса може пшеница вече и т.н. И се дават едно по едно, не няколко нови на един път.
Също така, ако кашата е млечна, то е описано и съдържанието на АМ, от което вече може да ти се завие свят, но пак не е нещо отровно.
Синът ми отказва да яде на обед ,освен кис.мляко.Готвя му ,купуваме пюрета и всичко отива в кофата
Много ме е яд.На година е,а нищо не иска да яде ,освен сладкото.Да отбележа ,че и кис.мляко го яде чисто - нито с хляб,нито с овесени ядки,нито с бисквити,с нищо.В чудо се виждам с това дете.